Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 11. 2017,
14.03

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

4

Natisni članek

Marcos Tavares Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor Štefan Škaper Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Ljudski vrt večni derbi

Petek, 17. 11. 2017, 14.03

6 let, 5 mesecev

Kapetan in rekorder NK Maribor

Tavares razmišlja o tem, da bi Škaperja povabil na kozarček

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

4

Marcos Tavares | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

''Hočemo zmago, hočemo biti prvaki,'' pred današnjim večnim derbijem v Ljudskem vrtu poudarja kapetan Maribora Marcos Tavares, ki bi se lahko že danes zapisal v zgodovino. Če bo mrežo Olimpije zatresel vsaj dvakrat, se bo polastil strelskega rekorda 1. SNL, ki pripada Štefanu Škaperju, strelcu 130 zadetkov. Brazilec zaostaja le za dva.

Večni derbi v okviru 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Olimpijo se bo danes v Ljudskem vrtu začel ob 20.20.

Drzna napoved, da bi lahko postal novi rekorder 1. SNL še letos, bi se lahko uresničila. Po izjemni predstavi v Krškem, ko je Brazilec z vijoličnim srcem dosegel tri zadetke, se je Marcos Magno Morales Tavares povsem približal absolutnemu rekordu. Pogosto nasmejani kapetan je dosegel 128 zadetkov, tako da za ak

''To bi bil zelo lep dosežek. Vem že, kako je biti rekorder NK Maribor, zdaj pa lahko postanem še rekorder slovenske lige. To bi bil še večji podvig. Prepričan sem, da mi bo uspelo. Zaradi tega tudi tako močno delam in se trudim,'' je 33-letni napadalec trdno odločen, da na večni lestvici kmalu poskoči na prvo mesto.

Proslavil bo z družino, klubom, navijači

Tavares ljubi vijoličasto. | Foto: Vid Ponikvar Tavares ljubi vijoličasto. Foto: Vid Ponikvar Se je o tem že kaj pogovarjal s Škaperjem? Kralj prvoligaških zelenic se po trojčku Tavaresa ni želel pretirano družiti z mediji. Takrat nam je dejal, da je zelo zaseden in da bo bolj razpoložen za pogovor čez nekaj tednov. Je s tem že namignil, da pričakuje v kratkem novo strelsko eksplozijo Brazilca, ki bi mu lahko odvzela rekord? To bo povedal čas.

Tavares se s tem, kdaj bi lahko napočil zgodovinski trenutek, ne obremenjuje. ''Enkrat se bo to že zgodilo, nato pa bo treba to tudi proslaviti. To bom naredil skupaj z družino, klubom, navijači. Smo ena velika družina,'' nam je dejal in izrečene besede poudaril z nalezljivim nasmeškom.

Kdo bo zmagovalec petkovega derbija v Ljudskem vrtu?

  • Maribor
    47,22 %
    348 glasov
  • Olimpija
    45,73 %
    337 glasov
  • Ne bo zmagovalca
    7,06 %
    52 glasov
Oddanih 737 glasov

Z aktualnim rekorderjem Škaperjem se o tem ni pogovarjal. Nista še bila v stiku. ''Morda pa ga povabim v moj bar na kozarček, da nazdraviva,'' se je zasmejal ljubljenec navijačev Maribora, ki ga druži veliko stvari s Štajerci. Prisotna je le ena večja razlika. Ne praznuje Martinovega.

Ena tekma ne sme pokvariti ozračja

V soboto je s soigralci izkusil boleč poraz v Stožicah. Olimpija je prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije dobila kar s 3:0. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V soboto je s soigralci izkusil boleč poraz v Stožicah. Olimpija je prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije dobila kar s 3:0. Foto: Urban Urbanc/Sportida Če bi danes odvzel rekord Prekmurcu, bi bila to izjemna zgodba. Zlasti za privržence vijolic, saj bo danes v Ljudskem vrtu gostovala Olimpija. Udarili se bosta še edini neporaženi ekipi. Ljubljančani imajo jekleno obrambo, saj so v 15 krogih prejeli šest zadetkov. Zato bi bil podvig Tavaresa še toliko večji. Sploh po skromnem rezultatu na zadnjem večnem derbiju, ko je Maribor v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenija ostal praznih rok v Stožicah z 0:3.

''Vse bomo naredili, da zmagamo doma. V Ljubljani smo iz treh napak prejel tri gole. Takšna tekma se redko zgodi. Ne bo se več ponovila. Hočemo zmago, hočemo biti prvaki. Preko prvenstva lahko pridemo do nove priložnosti za ligo prvakov, za kvalifikacijske dvoboje v prihodnjem poletju,'' je Tavares prepričan, da bi lahko Maribor danes premagal Olimpijo, a mora pri tem storiti neprimerno manj napak kot jih je v soboto.

''Ena tekma ne sme pokvariti ozračja. Ne v slačilnici ne med navijači. Zdaj je pomemben tisti pravi vijolični odziv,'' se nadeja pomoči s tribun, ki bi bile lahko na današnjem derbiju polne skoraj do zadnjega kotička.

Zahović: To bo popolnoma drugačna zgodba

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović pričakuje zmago vijolic. | Foto: Matjaž Vertuš Športni direktor Maribora Zlatko Zahović pričakuje zmago vijolic. Foto: Matjaž Vertuš O odzivu 14-kratnih državnih prvakov je spregovoril tudi športni direktor Zlatko Zahović, najbolj zaslužen, da se je Tavares pred desetimi leti pridružil mariborskemu klubu.

''Po tekmi, ki se nam je zgodila v soboto, fantom ni bilo vseeno. To je pozitiven znak. Prvaki se vedno odzovejo. V tekmo gremo zelo optimistično. V klubu in po mestu se čuti naboj derbija. Navijači so se odzvali, atmosfera pomembne tekme je prisotna na vsakem koraku,'' pričakuje prvi kadrovik vijolic povsem drugačno zgodbo od tiste, ki sta jo Olimpija in Maribora priredila v soboto. Takrat je po dvoboju razpredal o tem, da Maribor omenjene pokalne tekme sploh ni dojemal kot večni derbi.

Mariborčani računajo na pomoč navijačev, ki bodo danes napolnili Ljudski vrt. Na Štajersko bo prišlo tudi okrog 600 privržencev Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Mariborčani računajo na pomoč navijačev, ki bodo danes napolnili Ljudski vrt. Na Štajersko bo prišlo tudi okrog 600 privržencev Olimpije. Foto: Vid Ponikvar

Danes, ko bi se lahko v zgodovino vpisal Tavares, bo drugače. ''To bo nova, popolnoma drugačna zgodba. Ne potrebujemo vrhunske predstave, moramo biti Maribor. Takšni, kot je značilno za nas. Potrebujemo 11 vijol'čnih bojevnikov na igrišču,'' je za klubsko stran, v zdaj že tradicionalnem nagovoru pred vsako pomembnejšo tekmo, dejal Zahović.

Ne spreglejte