Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 11. 2017,
13.26

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Mitch Apau Dino Štiglec Igor Bišćan Prva liga Telekom Slovenije pokal Slovenije Ljudski vrt večni derbi NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 15. 11. 2017, 13.26

6 let, 5 mesecev

Iz tabora Olimpije pred derbijem v Mariboru

Igor Bišćan pojasnil, s čim je razbil Maribor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Darko Milanič | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V taboru Olimpije po visoki pokalni zmagi nad Mariborom ni zaznati pretirane evforije. "Ne smemo poleteti," opozarja Igor Bišćan, ki v petek pričakuje zelo agresivne in motivirane vijolice, željne maščevanja za boleč poraz v Ljubljani (0:3).

V petek sledi drugi del novembrske trilogije ljubljansko-mariborskih spopadov. Drugi večni derbi v tem mesecu bo v Ljudskem vrtu. Za razliko od prvega bo štel za prvenstvene točke.

Maribor je ranjen

Koliko sprememb v začetni enajsterici si bo privoščil strateg Olimpije? | Foto: Urban Urbanc/Sportida Koliko sprememb v začetni enajsterici si bo privoščil strateg Olimpije? Foto: Urban Urbanc/Sportida "To je drugačno tekmovanje. Pričakujem povsem drugačen derbi od tistega v soboto. Za nas je pomembna vsaka točka," je napovedal Igor Bišćan, ki bi se rad iz Maribora vrnil neporažen. V tem primeru bi Olimpija ohranila vodilni položaj. Točkovno je izenačena z vijolicami, a ima boljšo razliko v zadetkih.

"Maribor se nam bo želel maščevati za poraz v Ljubljani. Pričakujem, da bo agresiven, motiviran, željan tega, da pokaže, kako poraz z 0:3 ne predstavlja realnega razmerja moči med kluboma. Maribor bo igral pred svojimi navijači. Na neki način je po tem, lahko mu rečemo, dokaj prepričljivem porazu ranjen, zato pričakujem njegov goreč odziv," pričakuje v petek dvoboj z vse prej kot preprostim tekmecem.

Ne bi bilo pametno preveč menjati

Hrvat je v 1. SNL in pokalu Slovenije z Olimpijo še neporažen. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Hrvat je v 1. SNL in pokalu Slovenije z Olimpijo še neporažen. Foto: Urban Urbanc/Sportida Hrvat najraje ne bi ničesar spreminjal in poskrbel, da bi njegovi izbranci v Ljudskem vrtu, kjer velja pričakovati velik obisk, zaigrali podobno kot na pokalnem derbiju v Stožicah.

"Ponosen sem bil na več stvari. Na izkazano energijo, disciplino, voljo, trud, odločnost, željo. V drugem polčasu smo še malce povzdignili raven agresivnosti, gibljivosti zvezne vrste. To nam je prineslo zmago. Zavedam se, da Maribora nismo razbili z igro. Maksimalno smo izkoristili dogodke na igrišču in se jim dobro prilagodili," je bil zadovoljen, ko si je večkrat ogledal posnetek sobotne zmage. Prek nje bo iskal nove rešitve, s katerimi želi ponovno pokvariti načrte Mariboru, po drugi strani pa bi najraje ostal zvest sobotnemu pristopu.

"Ne vem, kako pametno ni bilo preveč menjati igro in izbor igralcev. Morda tudi ni najpomembneje, da bi želeli presenetiti tekmeca. Pomembneje, da imamo pripravljena načrta B ali C, če bi se tekma obrnila v nepričakovano smer," je nekdanji hrvaški reprezentant sporočil, da ni treba preveč filozofirati oziroma razmišljati o tem, kaj bodo na igrišču delali tekmeci.

"Najpomembneje je, da imamo svoj načrt. Če se ga bomo držali in ga čim bolj izpolnili, bodo možnosti za uspeh večje. Iz Maribora se želim vrniti s pozitivnim rezultatom," poudarja 39-letni trener Olimpije, ki z zmaji v domačih tekmovanjih sploh še ni doživel poraza.

Če je kaj napovedal, se je pripetilo kaj nepredvidljivega

Namenoma ni hotel biti bolj konkreten. Do derbija na Štajerskem, kamor se bo v petek odpravilo več kot 600 privržencev ljubljanskega kluba, sta še dva dneva.

"Vedno, ko sem kaj napovedoval, se je pripetilo kaj nepredvidljivega. Ali se je kdo poškodoval na zadnjih treningih ali pa zbolel. Zato ni treba gledati preveč naprej. Postava je bolj ali manj že znana, niso pa izključene še kakšne spremembe," je Bišćan še enkrat poudaril, da je v Sloveniji težko presenetiti kakšnega tekmeca, ker se med seboj tako dobro poznajo. To velja tudi za največja kluba na sončni strani Alp.

Nogometaše Olimpije bo na gostovanju v Mariboru bodrilo več kot 600 navijačev. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Nogometaše Olimpije bo na gostovanju v Mariboru bodrilo več kot 600 navijačev. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pred derbijem bo skušal poskrbeti, da se v tabor Olimpije ne naseli evforija. Njegova naloga je, da drži stvari pod nadzorom. "Vem, kje smo bili prej in kje smo začeli. Vsaka sprostitev bi povzročila manjšo krizo, ki bi postregla s psihološkimi težavami, te pa bi poslabšale našo igro. Tega si ne smemo dovoliti. Moramo ostati resni, osredotočeni na naloge. Vedno. Če smo takšni, smo v tem trenutku konkurenčni komurkoli. Obenem pa se sploh še ne zavedamo, da lahko v igri še napredujemo," verjame, da zeleno-beli kljub vodilnemu položaju, dobremu izhodišču v četrtfinalu pokala Slovenije in jekleni obrambi še niso pokazali vsega, kar lahko.

Oduwi prižgali zeleno luč, Apau osrečil mladega navijača

Dino Štiglec, Igor Bišćan in Mitch Apau v petek v Maribor odhajajo z namenom, da z Olimpijo osvojijo  vsaj točko. | Foto: Rok Plestenjak Dino Štiglec, Igor Bišćan in Mitch Apau v petek v Maribor odhajajo z namenom, da z Olimpijo osvojijo vsaj točko. Foto: Rok Plestenjak "Če bomo odigrali tako, kot znamo, bomo lahko zadovoljni," je bočni branilec Mitch Apau, ki je pred novinarsko konferenco orosil oči mladega navijača Nika, saj mu je podarilo svoj dres, optimist pred novim obračunom s slovenskimi prvaki. Njegov stanovski kolega Dino Štiglec, ki igra na levem bočnem položaju, zatrjuje, da lahko ta derbi usmeri boj za prvaka v prvenstvu, da ga pa zaradi dolžine prvenstva vsekakor še ne bo odločil.

Za petkov dvoboj bo kandidiral tudi Nathan Oduwa. Zdravniki so mu prižgali zeleno luč in ocenili, da nima težav s srcem, ki bi mu onemogočale osnovno dejavnost pri Olimpiji. Za razliko od Otočana z nigerijskimi koreninami pa v petek ne bo na delu Andres Vombergar. Slovenski Argentinec se je komaj v ponedeljek pridružil treningom, v polni meri pa jih bo lahko po presoji trenerja opravljal šele prihodnji teden.

Večni derbi v okviru 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bo začel v petek ob 20.20.

Ne spreglejte