Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2017,
17.01

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Aleksander Rajčević Ljudski vrt Darko Milanič večni derbi NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 15. 11. 2017, 17.01

6 let, 5 mesecev

Pred večnim derbijem – tabor Maribor

Darko Milanič: Zame so vsi moji igralci heroji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Zlatko Zahović Darko Milanič | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V slabem tednu se bosta večna tekmeca Maribor in Olimpija pomerila še enkrat. Po pokalni klofuti – zmaji so v Stožicah zmagali s 3:0 – se bodo državni prvaki svojim navijačem skušali oddolžiti v Ljudskem vrtu, ko se bo igralo za prvenstvene točke. Zmaga enih ali drugih Maribora o nočni mori v Stožicah: Zahović je trepljal mene, jaz njegabi pomenila vrh lestvice.

Večni derbi v okviru 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bo začel v petek ob 20.20.

Aktualne državne prvake zagotovo še vedno boli dogajanje v Stožicah, ko so se Ljubljančani na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije sprehodili do zmage (3:0) in si priborili skoraj neulovljivo prednost.

Milanič: Že pokazali, da se znamo pobrati

V tej sezoni so že pokazali, da se po zdrsu znajo pobrati. | Foto: Reuters V tej sezoni so že pokazali, da se po zdrsu znajo pobrati. Foto: Reuters Pretirane panike v mariborskem taboru vseeno ni bilo čutiti, a pred njimi je tekma, ko se bodo morali pokazati v boljši luči.

"V tej sezoni smo že dokazali, da smo se hitro pobrali, ko smo zdrsnili. Tudi zdaj od fantov ne pričakujem ni drugega. Poraz v pokalu seveda ni bil načrtovan, a iz tega bomo skušali potegniti nekaj pozitivnega in v Ljudskem vrtu pokazati drugačen obraz. Imamo izkušnje in vem, da to zmoremo," je uvodoma dejal trener Darko Milanič.

Mariborčani, ki na sobotni pokalni tekmi zaradi reprezentančnih akcij in poškodb niso mogli računati na številne može, so zdaj veliko bolj popolni.

Kdo bo zmagovalec petkovega derbija v Ljudskem vrtu?

  • Maribor
    47,22 %
    348 glasov
  • Olimpija
    45,73 %
    337 glasov
  • Ne bo zmagovalca
    7,06 %
    52 glasov
Oddanih 737 glasov

Rajčević vprašljiv, manjkajo le še trije

V prvo postavo se vrača vratar Jasmin Handanović, ki so ga Mariborčani tako pogrešali v Stožicah, prav tako Valoni Ahmedi in Martin Kramarič, pod velikim vprašajem pa je Aleksander Rajčević, ki ima težave s kolenom. "Bomo videli, kako se bo počutil," ga še ni čisto prečrtal Milanič, enako kot ne Martina Milca in Jean-Clauda Billonga.

Še vedno manjkata Luka Zahović in Denis Šme, med kandidati za nastop ne bo niti Ora Inbroma, ki se v štajersko prestolnico vrača kasneje.

Za zdaj še ni jasno, ali bosta branilca Marko Šuler in Aleksander Rajčević v petek združila moči. Zadnji še ni nared, a mogoče bo do petka njegovo stanje boljše. | Foto: Vid Ponikvar Za zdaj še ni jasno, ali bosta branilca Marko Šuler in Aleksander Rajčević v petek združila moči. Zadnji še ni nared, a mogoče bo do petka njegovo stanje boljše. Foto: Vid Ponikvar

Olimpija v izjemnem nizu

Olimpija že dolgo ni izgubila proti Mariboru. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Olimpija že dolgo ni izgubila proti Mariboru. Foto: Žiga Zupan/Sportida Olimpija je neporažena na zadnjih petih zaporednih derbijih z Mariborom. To se je nazadnje zgodilo med oktobrom 2010 in oktobrom 2011.

Olimpija je dvakrat zmagala, trikrat je bilo neodločeno. Je pa res, da so se Ljubljančani in Mariborčani na zadnjih petih tekmah kar štirikrat merili v Ljubljani.

Na dan vina niso bili pravi

Čeprav Maribor ni igral slabo, so bile individualne napake krive, da niso iztržili kaj več. Tudi energija ni bila prava. "Tekmovalni naboj pri igralcih ni bil tak kot ponavadi. Direktor je bodril mene, jaz njega, igralci so se trepljali med sabo. To je bila ena tistih tekem, ko že na začetku vidiš, da ni vse tako, kot mora biti. Potem pa se je še tekma tako zapeljala, da se nismo mogli dvigniti niti med derbijem," priznava 49-letni Primorec na klopi Maribora.

Svoje nezadovoljstvo, da je bil derbi ravno na Martinovo soboto, na dan, ko se mošt spremeni v vino, pa so s transparentom pokazali tudi navijači Maribora. "Igrati derbi na štajersko novo leto je isti nesmisel kot velika Olimpija," so razobesili zanimivo parolo na stožiškem štadionu.

Milanič sporoča Olimpiji: "Mi smo favoriti." | Foto: Sportida Milanič sporoča Olimpiji: "Mi smo favoriti." Foto: Sportida

"Če zdaj nismo pokazali, da so vsi fantje heroji …"

Olimpija in Maribor v tej sezoni še ne poznata poraza. Oba imata 11 zmag in štiri remije, kar pomeni, če se ne bosta razšla z remijem, da bo samo eden ostal na vrhu lestvice.

"Po tem težkem porazu smo se pogovorili in imeli v ponedeljek sestanek ob pogledu posnetka. Vemo, kako se dvigniti, in vemo, kaj nam ta tekma prinaša," je optimist. In tako je tudi sklenil: "Kljub težkemu porazu smo favoriti. Smo državni prvaki, igramo v ligi prvakov in igramo doma. Pričakujem, da nas bodo naši navijači dvignili in nam pomagali do zmage in treh točk."

"Verjamem v te fante in do zdaj smo pokazali, da so prav vsi heroji. Če nismo, povejte, kaj moramo še narediti. Zame tukaj ni dileme. Sezona je odlična, vem, da bomo tu in tam tudi kakšno tekmo izgubili, a potrudili se bomo, da bomo še naprej heroji. Dokazali bomo, da je bila sobotna tekma le slab dan."

Ne spreglejte