Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2024,
19.12

Osveženo pred

4 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,60
Euro 2024 Euro 2024 navijači škotska nogometna reprezentanca

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 6. 2024, 19.12

4 tedne, 1 dan

Škotski navijač pred domom izobeša zastave nasprotnikov Anglije

Srbska in danska zastava že zaplapolali, čakamo še slovensko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,60
Euro2024, škotska nogometna reprezentanca | Škotski navijači so poudarjali, da če že ne bodo slavili, naj vsaj Anglija ne osvoji naslova. | Foto Guliverimage

Škotski navijači so poudarjali, da če že ne bodo slavili, naj vsaj Anglija ne osvoji naslova.

Foto: Guliverimage

Neznani lastnik hiše v Bellshillu v severnem Lanarkshiru na Škotskem s prav posebno gesto pritrjuje besedam navijačev škotske reprezentance, ki pravijo, da ni pomembno, če izgubijo, samo da Anglija ni prvak. Na dan srečanja svojih južnih sosedov namreč pred svoj dom vedno izobesi zastavo njihovih nasprotnikov. Po srbski in danski zastavi je tako pričakovati, da bo v torek pred njegovim domom zaplapolala tudi slovenska trobojnica.

Po tem, ko je navijač Euro odprl z zastavo domovine, je po uvodnem porazu Škotske proti Nemčiji s 5:1 očitno sklenil, da je bolje navijati proti Angliji. V nedeljo, 16. junija, je tako pred njegovim domom plapolala zastava Srbije, 20. junija pa Danske. Če bo tradicijo nadaljeval, lahko v torek pred njegovim domom pričakujemo tudi zastavo Slovenije.

Navijač je hitro zaslovel na družbenih omrežjih, saj se je v prvi objavi pojavil zapis: "Škotsko zastavo blizu mojega doma je zamenjala srbska," štiri dni za tem, ko je bil na sporedu drugi krog, pa: "Posodobitev, pred hišo je danska zastava."

Pod objavami se je usul tudi plaz komentarjev. Nekateri so njegovo odločitev pozdravljali in poudarjali to, da se nogometna Škotska in Anglija preprosto ne marata, drugi pa so razmišljali, da je to žalostno in da bi bilo bolje, da se osredotoči na svojo reprezentanco, ki prav tako nastopa na tekmovanju. 

Anglija zadnjo tekmo skupinskega dela Eura proti Sloveniji igra v torek ob 21. uri, zastavo Slovenije pred hišo na Škotskem pa lahko pričakujemo izobešeno že navsezgodaj.

Lamine Yamal
Sportal Bizarne težave za Špance: če bi 16-letnik igral po 23. uri, bi se znašli v težavah
Euro 2024 Anglija Gareth Southgate Harry Kane
Sportal Angleži Sloveniji poslali jasno sporočilo
Vanja Drkušić
Sportal Neverjeten zasuk v karieri Slovenca, ki obožuje Liverpool
Ne spreglejte