Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
6. 3. 2016,
16.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Miroslav Radović NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 6. 3. 2016, 16.15

8 let

Srb po derbiju apeliral za dobro slovenskega nogometa

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Izkušeni srbski napadalec Miroslav Radović je že ob drugem nastopu v dresu Olimpije izkusil slast večnega derbija proti Mariboru. Po njem je bil zadovoljen.

"Gotovo je derbi upravičil pričakovanja. Mislim, da so gledalci videli vse, samo golov ne. Obe ekipi sta imeli kar nekaj priložnosti za gol, a žal mi svojih nismo izkoristili. Na koncu smo lahko zadovoljni, osvojili smo pomembno točko. Zdaj smo v dobrem položaju, pred nami sta dve domači tekmi, ki ju moramo zmagati. Gremo iz tekme v tekmo. Verjamemo, da bomo vsakič boljši," je po tekmi, v kateri je prvič zaigral za Olimpijo v prvi postavi in pokazal zavidljivo raven nogometnega znanja, dejal Miroslav Radović.

Dolgo let je igral na Poljskem, kjer je v dresu varšavske Legie odigral številne derbije proti mestnemu tekmecu Wisli, Wizdewu Lodzu in tudi Lech Poznanu. Po tekmi ga je pričakalo vprašanje o vzporednicah, ki jih lahko potegne z derbijem, ki ga je doživel v Ljudskem vrtu.

Ni enako, če je 1000 ali 7000

"Tam so štadioni večji, zaradi tega je tudi število navijačev veliko večje, kar se seveda pozna, a kot sem že rekel. Za nami je odlična tekma. Želel bi si, da bi bila vsaka taka. Želim si, da bi bilo tudi na naslednjih naših tekmah veliko navijačev. Nogomet se igra zaradi njih. Ni enako, če je na štadionu 1000 ali 7000 navijačev. Skušajmo se potruditi, da vsi skupaj spišemo lepo, pozitivno zgodbo. Upam, da bodo navijači to znali prepoznati. Ne samo pristaši Olimpije, ampak tudi vsi preostali. Samo skupaj lahko popravimo sliko celotnega slovenskega nogometa," je apeliral nogometaš, ki je v Ljubljano prišel pozimi.

Prvič po skoraj enem letu

Na igrišču je prebil 90 minut, kar je marsikoga presenetilo. Proti Kopru, ko je takoj po prihodu na igrišče zadel, je bil na igrišču 24 minut, tokrat je ostal do zadnjega sodnikovega žvižga. Vidi se, da je daleč od optimalne pripravljenosti, a je vseeno pripomogel k uspehu ekipe. Navijače Olimpije lahko veseli, saj bi moral biti v prihodnosti še boljši.

"Morda tega večina ne ve, a po skoraj enem letu sem odigral 90 minut. Jasno je, da forma ni takšna, kot si želim, da bi bila. Bodite pa prepričani, da sem v dobri formi in bom v prihodnosti boljši. Olimpiji bom skušal pomagati do končnega cilja, ki ga imamo vsi skupaj. Vemo, kaj je naš cilj. Že 20 let čakamo nanj in iskreno upamo, da nam bo uspelo," je povedal 32-letni napadalec. Govoril je seveda o naslovu slovenskega prvaka.

Upa, da jih bo na naslednji domači veliko

Nekaj besed je namenil tudi navijačem Olimpije, ki so v Maribor prišli v rekordnem številu. "Želel bi si, da bi bilo vedno tako. Res hvala vsem, ki so nas prišli spodbujat. Bili so nam v veliko pomoč. Upam, da jih bo zdaj veliko prišlo tudi na našo naslednjo domačo tekmo," si je zaželel Radović.

Olimpijo že prihodnji konec tedna čaka obračun v Stožicah proti Celju, teden dni pozneje bodo na istem prizorišču gostili še velenjski Rudar.

Ne spreglejte