Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2024,
22.50

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

FC Barcelona Lamine Yamal Girona Real Madrid Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak La Liga špansko prvenstvo

Ponedeljek, 11. 3. 2024, 22.50

1 mesec, 2 tedna

Špansko prvenstvo, 28. krog

Velik spodrsljaj Oblakovih, Real tudi brez Angleža zanesljiv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Real madrid | Real je tudi brez kaznovanega Bellinghama zanesljivo opravil s Celto. | Foto Reuters

Real je tudi brez kaznovanega Bellinghama zanesljivo opravil s Celto.

Foto: Reuters

V 28. krogu španskega prvenstva je vodilni Real Madrid brez kaznovanega Juda Bellinghama s 4:0 premagal Celto Vigo. Atletico Madrid z Janom Oblakom je po zmagi nad Betisom v prejšnjem krogu tokrat z 0:2 klonil proti šele 18. Cadizu. Za zasedbo Diega Simeoneja je bil to še sedmi poraz v sezoni. Girona se je zvečer po treh porazih na zadnjih štirih tekmah uspela pobrati z zmago proti Osasuni (2:0), po kateri je znova skočila na drugo mesto. Krog se je začel v petek s srečanjem med Barcelono in Mallorco. Barcelona se je dolgo mučila, nakar je v 73. minuti za zmago z 1:0 zadel 16-letni Lamine Yamal.

Benjamin Šeško Real Madrid : RB Leipzig
Sportal Real trpel, a izločil Leipzig, Man City ekspresno končal začeto

Real Madrid, ki se je med tednom ob remiju z Leipzigom uvrstil v četrtfinale live prvakov, je brez kaznovanega Juda Bellinghama s 4:0 premagal Celto Vigo, ki se pod vodstvom Rafe Beniteza bori za obstanek v ligi. Bellingham si je prislužil kazen dveh tekem suspenza, potem ko je v prejšnjem krogu po remiju z Valencio izgubil živce, potem ko je sodnik razveljavil njegov zadetek v končnici tekme. Danes ga soigralci niso pogrešali, prvi zadetek proti Celti je Real dosegel v 21. minuti (Vinicius), drugega je zabil Rudiger (79.), tretjega je v lastno mrežo preusmeril Dominguez (88.), končni izid tekme 4:0 pa je s prvim golom v belem dresu postavil Arda Guler. Madridčani na vrhu španske lige vztrajajo s sedmimi točkami prednosti pred Girono. 

Atleti so se grdo opekli

Atletico Madrid se je v 28. krogu la lige grdo opekel. Ekipa, ki jo vodi Diego Simeone, je z 0:2 izgubila proti Cadizu, ki se v tej sezoni krčevito bori za obstanek in je zmagal šele tretjič v tej sezoni španskega prvenstva. Jan Oblak je moral kar dvakrat po žogo v svoj gol, obakrat pa ga je premagal Juanmi. Najprej v 24. minuti, v 64. minuti pa je 30-letni Španec zabil zadnji žebelj v krsto Atletov.

Cadiz je prišel do velike zmage nad Atleticom. | Foto: Reuters Cadiz je prišel do velike zmage nad Atleticom. Foto: Reuters

Atletico po porazu zdaj z odigrano tekmo več za enajst točk zaostaja za vodilnim Real Madridom oziroma sedem točk za drugo Girono in šest za tretjo Barcelono.

Girona je na zadnji sobotni tekmi z 2:0 premagala Osasuno in po porazu prejšnji teden proti Mallorci prišla do novih treh točk. Prvi gol za katalonsko ekipo je v 13. minuti tekme dosegel Portu, nove tri točke pa je za Girono v 87. s svojim osmim zadetkom v sezoni potrdil Savio.

16-letni Lamine Yamal je s četrtim golom za člansko ekipo v la ligi priboril zmago nad Mallorco. | Foto: Reuters 16-letni Lamine Yamal je s četrtim golom za člansko ekipo v la ligi priboril zmago nad Mallorco. Foto: Reuters

Yamal rešil Barcelono

Tretja Barcelona, ki jo prihodnji teden čaka boj z Napolijem za četrtfinale lige prvakov, je z remijem v prejšnjem krogu zapravila priložnost, da bi se povzpela na drugo mesto la lige. In tudi v tem krogu je kazalo, da bo ostala brez zmage. V prvem polčasu je Ilkay Gundogan zapravil 11-metrovko (vratar Predrag Rajković je njegov poskus ubranil), v 73. minuti pa je ponos Katalonije po podaji Roberta Lewandowskega vendarle odrešil komaj 16-letni Lamine Yamal. Po preigravanju v kazenskem prostoru je natančno meril pod prečko. Ta je to sezono pri rosnih letih dobil priložnost v članski ekipi in jo izkorišča več kot uspešno. To je bil njegov četrti gol. Pred tem je imel še eno izvrstno priložnost, a se je takrat zatresla prečka.

Real Leipzig
Sportal Nemci jezni na sodnika: To je škandal. Zakaj Vinicius ni prejel rdečega kartona?

Špansko prvenstvo, 27. krog:

Petek, 8. marec:

Sobota, 9. marec:

Nedelja, 10. marec:

Ponedeljek, 11. marec:

Lestvica:

Najboljši strelci:

16 – Bellingham (Real Madrid)
15 – Mayoral (Getafe)
14 – Budimir (Osasuna), Dovbik (Girona), Morata (Atletico)
12 – Duro (Valencia), Lewandowski (Barcelona), Sörloth (Villarreal)
11 – Griezmann (Atletico)
10 – Guruzeta (Athletic), Moreno (Villarreal)

Jan Oblak
Sportal Čudežna obramba Jana Oblaka, o kateri govori vsa Španija #video
Ne spreglejte