Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2024,
23.10

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Betis Athletic Bilbao Girona Atletico Madrid Barcelona Real Madrid La Liga špansko prvenstvo

Nedelja, 3. 3. 2024, 23.10

1 mesec, 3 tedne

Špansko prvenstvo, 27. krog

Real po remiju "znorel", Oblak z izjemno obrambo za zmago, Barceloni le točka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Vinicius Junior | Vinicius Junior je rešil točko Realu na gostovanju v Valencii. | Foto Guliverimage

Vinicius Junior je rešil točko Realu na gostovanju v Valencii.

Foto: Guliverimage

Vodilni Real Madrid je v soboto gostoval na Mestalli v Valencii. Po pol ure je že zaostajal z 0:2, še pred prvim polčasom je Vinicus Junior znižal zaostanek, v drugem polčasu pa je Brazilec poskrbel še za izenačenje in Madridu rešil točko. Najbližji zasledovalci Reala so na delu v nedeljo. Druga Girona je z 0:1 izgubila na Mallorci. Tretja Barcelona je osvojila le točko v Bilbau, kjer je četrti Atletico Madrid v četrtek doživel pokalni poraz (0:3). Jan Oblak je doma pričakal Betis in slavil z 2:1, z izjemno obrambo se je ob koncu tekme izkazal prav slovenski čuvaj mreže.

Carlo Ancelotti
Sportal Kaos v Španiji: "Gre za incident brez primere"

Valencia je vodila že z 2:0 po golih Huga Dura (27.) in Romana Jaremčuka (30. minuta). Vinicius Jr. je v sodnikovem dodatku pred polčasom (45.+5) zmanjšal zaostanek, nato pa izenačil z glavo v 76. minuti. Že globoko v sodnikovem dodatku je sicer Jude Bellingham z glavo zadel za 3:2, a je glavni sodnik srečanja Gil Manzano tik pred piskal konec srečanja, s tem pa močno razburil člane kraljevega kluba, ki se z njegovo odločitvijo niso želeli sprijazniti, Bellingham pa si je prislužil tudi rdeči karton. Z remijem so sicer Madridčani niz brez poraza podaljšali na deset tekem.

Tekmo v Madridu sta odločila Alvaro Morata in Jan Oblak. Španski napadalec je v 28. minuti sicer zapravil 11-metrovko, a v 44. zadel iz igre, za vodstvo z 2:0. V drugem polčasu je Betis prišel do znižanja izida, neubranljivo je streljal William Carvalho. Ključni trenutek pa se je zgodil v 79. minuti, ko je imel Guido Rodriguez stoodstotno priložnost z neposredne bližine, a je Oblak branil, kot zna le eden najboljšim vratarjev na svetu (žogo je preusmeril v vratnico). Do konca se izid ni več spremenil. Na lestvici ima zdaj Atletico 55 točk.

Alvaro Morata je v prvem polčasu najprej zapravil 11-metrovko, nato pa z glavo zadel za vodstvo Atletica z 2:0. | Foto: Reuters Alvaro Morata je v prvem polčasu najprej zapravil 11-metrovko, nato pa z glavo zadel za vodstvo Atletica z 2:0. Foto: Reuters

Druga Girona je svoje delo na drugi nedeljski popoldanski tekmi opravila slabše. Z zmago bi se približala na minus 4, a so Katalonci doživeli četrti poraz v sezoni. Mallorca, ki se giblje na mestih blizu druge lige, pa je po drugi strani s peto zmago v sezoni dobila tri izjemno pomembne točke. Čvrsti domači nogometaši so v 33. minuti zadeli, gol Joseja Vopete so sicer potrdili šele sodniki v sobi za VAR. Gironi v nadaljevanju ni uspelo izničiti minimalnega zaostanka, tako da je doživela tretji poraz v nizu.

Špansko prvenstvo, 27. krog:

Petek, 1. marec:

Sobota, 2. marec:

Nedelja, 3. marec:

Ponedeljek, 4. marec:

Lestvica:

Najboljši strelci:

16 – Bellingham (Real Madrid)
15 – Mayoral (Getafe)
14 – Budimir (Osasuna), Dovbik (Girona), Morata (Atletico)
12 – Lewandowski (Barcelona), Sörloth (Villarreal)
11 – Duro (Valencia), Griezmann (Atletico)
10 – Guruzeta (Athletic), Moreno (Villarreal)

Španski pokal: Athletic Bilbao - Atletico Madrid
Sportal Boleč poraz Jana Oblaka, pokalni naslov ostaja neuslišana želja
Ne spreglejte