Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2024,
22.57

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Girona Barcelona Real Madrid Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak La Liga špansko prvenstvo

Ponedeljek, 26. 2. 2024, 22.57

2 meseca

Špansko prvenstvo, 26. krog

Modrić postal junak Reala, Girona spet pred Barcelono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Luka Modrić | Luka Modrić je popeljal Real do zmage nad Sevillo. | Foto Reuters

Luka Modrić je popeljal Real do zmage nad Sevillo.

Foto: Reuters

V zadnjem dejanju 26. kroga španskega prvenstva je Girona s 3:0 premagala Rayo Vallecano in se na lestvici znova povzpela na drugo mesto, kjer ima dve točki prednosti pred Barcelono. Ta je v tem krogu s 4:0 odpihnila Getafe. Vodilni Real Madrid, ki ima pred najbližjim zasledovalcem šest točk prednosti, je premagal Sevillo z 1:0. Zmagovalca je odločil Luka Modrić, ki je vstopil v igro v 75. minuti. To je bil čustven večer za Sergia Ramosa, ki je branil barve gostov. Atletico Madrid z Janom Oblakom je po porazu v ligi prvakov proti Interju (0:1) v soboto le remiziral proti zadnjeuvrščeni Almerii (2:2). 

Inter Atletico
Sportal Avstrijec premagal Oblaka in pokvaril jubilej Simeoneju

Girona je v ponedeljek po treh tekmah brez zmage in dveh zaporednih porazih v la ligi vendarle prišla do zmage. Prvi zadetek za zmago nad ekipo Rayo Vallecano je v 52. minuti dosegel Viktor Cigankov, tri točke pa je v 91. minuti  in 96. minuti z dvema goloma za visoko zmago potrdil še Savio. Ob tem so gostje od 76. minute morali igrati z nogometašem manj na igrišču, saj je Pep Chavarria v razmaku minute prejel dva rumena kartona.

Modrić junak Reala

Real je že v prvem polčasu zadel prek Lucasa Vazqueza, a je soba za VAR v 13. minuti posredovala zaradi predhodnega prekrška na sredini igrišča, glavni sodnik pa je nato zadetek razveljavil. Tudi v drugem polčasu so domači pritiskali proti vratom Andaluzijcev, ki so se dobro branili do 81. minute. Takrat pa je z roba kazenskega prostora močno sprožil Luka Modrić in zadel s pomočjo leve vratnice. Do konca se izid ni več spremenil.

Kako so navijači Reala ob predstavitvi gostujoče ekipe pozdravili Sergia Ramosa:

Oblakovi so se grdo opekli

Atleti z Janom Oblakom po spodrsljaju proti zadnji ekipi lige na četrtem mestu za prvim mestom zdaj zaostajajo trinajst točk. Almeria je do tega kroga zbrala le osem točk, kljub osvojeni deveti pa ostaja trdno zasidrana na zadnjem mestu la lige. Obračun se je sicer za Atlete začel sanjsko, saj je že v drugi minuti za vodstvo zadel Angel Correa, vendar so domači v 27. minuti preko Luke Romera izenačili na 1:1. Zasedba Diega Simeoneja je nato v drugem polčasu v 57. minuti še drugič na tekmi povedla, potem ko je v polno meril Rodrigo de Paul, a je Almeria odgovorila še enkrat in z drugim zadetkom Romera na tekmi izenačila na 2:2 in s tem tudi postavila končni izid tekme.

Jan Oblak in Atletico sta prišla le do točke. | Foto: Reuters Jan Oblak in Atletico sta prišla le do točke. Foto: Reuters

Atletico je še enkrat več dokazal, da mu tradicionalno gostovanje pri Almerii ne ustreza, saj je na osmih tekmah zmagal le enkrat. Simeone je sicer na delu pogrešal poškodovanega francoskega zvezdnika Antoina Griezmanna, ki si je na tekmi lige prvakov v Milanu poškodoval gleženj. Atletico tako nadaljuje neprepričljivi niz. Na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih je namreč zmagal le enkrat, kar trikrat je izgubil, dvakrat pa remiziral.

Barcelona suverena

Barcelona je proti Getafeju prišla do 17. zmage v sezoni. Pot do visoke zmage je v 20. minuti tlakoval Raphinha, ki je izkoristil odlično podajo Julesa Koundeja v prostor. Na 2:0 je v 53. minuti povišal Joao Felix, malce zatem je v polno meril še Frenkie de Jong, piko na i zmagi s 4:0 pa je v 91. minuti postavil Fermin Lopez.

Barcelona je prišla do prepričljive zmage. | Foto: Reuters Barcelona je prišla do prepričljive zmage. Foto: Reuters

Tekma med Granado in Valencio, ki bi morala biti v soboto, je prestavljena, saj je mesto Valencia po hudem požaru razglasilo tridnevno žalovanje.

Antoine Griezmann
Sportal Poškodba Oblakovega soigralca

Špansko prvenstvo, 26. krog:

Petek, 23. februar:

Sobota, 24. februar:

Nedelja, 25. februar:

Ponedeljek, 26. februar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

16 – Bellingham (Real Madrid)
15 – Mayoral (Getafe)
14 – Dovbik (Girona)
13 – Budimir (Osasuna), Morata (Atletico)
12 – Lewandowski (Barcelona)
11 – Griezmann (Atletico) 
10 – Duro (Valencia), Guruzeta (Athletic), Moreno (Villarreal)
...

Ne spreglejte