Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2024,
22.54

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

FC Barcelona Atletico Madrid Real Madrid Jan Oblak Jan Oblak La Liga špansko prvenstvo

Četrtek, 1. 2. 2024, 22.54

3 mesece

Špansko prvenstvo, zaostale tekme (20. krog)

Real spet na vrhu, Barcelona do tesne zmage, Oblak dobil gol, a slavil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Atletico Madrid Rayo Vallecano | Atletico Madrid - Rayo Vallecano | Foto Reuters

Atletico Madrid - Rayo Vallecano

Foto: Reuters

Španski klubi, ki so nedavno sodelovali na superpokalnem tekmovanju v Savdski Arabiji, lovoriko pa je osvojil Real Madrid, so sredi tedna odigrali zaostale tekme 20. kroga španske lige. Ranjena Barcelona je v sredo doma premagala Osasuno (1:0), Atletico Madrid Jana Oblaka pa Rayo Vallecano (2:1). V četrtek se je na prvo mesto spet zavihtel Real Madrid, ki je v gosteh z 2:0 premagal Getafe.

Vitor Roque
Sportal Biser Barcelone uresničil sanje in padel na kolena

Katalonski velikan Barcelona je na zadnjih petih tekmah izgubil kar trikrat, v obračun z Osasuno, katero je letos že premagala v polfinalu španskega superpokala v Savdski Arabiji, pa je vstopil po dveh zaporednih porazih. Za dodatno slabo voljo je v Barceloni poskrbela napoved trenerja Xavija, da bo po koncu sezone zapustil vroči stolček. V Kataloniji iščejo primernega kandidata, za zdaj pa se najbolj pogosto omenjajo Rafael Marquez, Mehičan trenira B ekipo Barcelone, Thiago Motta, Brazilec z italijanskim potnim listom vodi Bologno, Garcia Pimineta, trener Las Palmasa in celo Michel, ki vodi hit sezone, katalonske sosede iz Girone. Katalonci so Osasuno premagali z 1:0, edini gol na tekmi pa je v 63. minuti dosegel 18-letni napadalec Vitor Roque, ki je v igro vstopil minuto pred tem. 

Izbranci Diega Simeoneja v tej sezoni še niso izgubili na domačem igrišču in tudi zdaj z Rayom Vallecanom niso. Ga pa niso premagali kot 28. avgusta, ko je bilo kar 7:0. To je bila ena izmed 200 tekem, na katerih je Jan Oblak zadržal mrežo nedotaknjeno, kar je izjemen dosežek kapetana slovenske reprezentance. Na tej tekmi 201. take še ni dosegel, saj ga je ob koncu prvega polčasa premagal Alvaro Garcia. Atletico ni blestel. Bledo predstavo je z zadetkom v prvem polčasu omilil Reinildo, ko je med padcem z glavo poslal žogo v mrežo Raya. V nadaljevanju je imel Rayo terensko premoč in več nevarnih akcij, potem pa so domači prek Memphisa Depaya v 82. minuti zadeli, a je VAR pokazal, da je šlo za prepovedan položaj. V razburljivi končnici pa sta Atletico in Depay vendarle prišla do veljavnega gola, Nizozemec je že v sodnikovem dodatku izkoristil slabo posredovanje vratarja gostov za končnih 2:1.

FC Barcelona Xavi
Sportal Šok še v Barceloni: odhaja tudi Xavi

Joselu je bil junak Realove zmage pri Getafeju. | Foto: Reuters Joselu je bil junak Realove zmage pri Getafeju. Foto: Reuters

V četrtek se je na prvo mesto spet zavihtel Real Madrid. Gostoval je pri Getafeju in ga premagal zanesljivo z 2.0. Madridčani so v obračunu s tekmecem iz predmestja španske prestolnice povedli v 14. minuti, ko je prvič na tekmi zadel Joselu. Isti igralec je bil v 56. minuti natančen še drugič in postavil končni izid.

Real je po 22 odigranih tekmah zbral 57 točk, dve manj ima na svojem kontu Girona. Na tretjem in četrtem mestu sta Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka ter Barcelona, ki sta osvojila po 47 točk.

Konec tedna bo na sporedu 23. krog, v katerem se bosta v nedeljo na Santiagu Bernabeuu pomerila Real in Atletico. Barcelona bo dan prej gostovala pri Alavesu, Girono pa prav tako v soboto čaka domača tekma proti Real Sociedadu.

Špansko prvenstvo, 20. krog (zaostale tekme):

Sreda, 31. januar:

Četrtek, 1. februar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

14 – Bellingham (Real Madrid), Dovbik (Girona), Mayoral (Getafe)
13 – Morata (Atletico)
11 – Griezmann (Atletico)
10 – Budimir (Osasuna), Moreno (Villarreal), 
9 –   Duro (Valencia)

Jan Oblak
Sportal Bomba z Otoka: Slovenec na radarju angleškega velikana
Ne spreglejte