Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2019,
22.59

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

špansko prvenstvo Real Madrid Barcelona Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 25. 8. 2019, 22.59

4 leta, 7 mesecev

Špansko prvenstvo, 2. krog

Jan Oblak spet nepremagan, Griezmann že zabija za Barcelono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Antoine Griezmann | Antoine Griezmann je zabil prva dva gola za novega delodajalca Barcelono. | Foto Reuters

Antoine Griezmann je zabil prva dva gola za novega delodajalca Barcelono.

Foto: Reuters

Atletico Madrid našega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka je v drugem krogu španskega prvenstva premagal Leganes, Škofjeločan pa je svoje delo zopet opravil brezhibno. Prvak Barcelona, ki ima težave s poškodovanimi napadalci, je doma s 5:2 pometla z Betisom. Prvi gol za svojo novo ekipo je zabil Francoz Antoine Griezmann. Pa nato še enega. Nato je podal.

Navijači Barcelone so stiskali pesti, da bi se Lionel Messi vrnil na igrišča do danes in pomagal soigralcem na domači tekmi proti Betisu, a so pri katalonski ekipi že potrdili, da Argentinca še ne bo v ekipi. Trener Kataloncev Ernesto Valverde se je po poškodbah Luisa Suareza in Ousmaneja Dembeleja ter odhodu Philippa Coutinha k Bayernu znašel v težavah, velika odgovornost v napadu je tako padla na novinca Antoina Griezmanna, ki pa je priložnost zgrabil "z obema rokama", Betisu zabil dva gola in k zmagi s 5:2 prispeval še podajo.

Njegov nekdanji klub Atletico Madrid je podaljšal zmagoviti niz in s pomočjo Jana Oblaka, ki je spet ostal nepremagan. Madridčani so v gosteh z 1:0 odpravili Leganes.

Madridčani, pri katerih je od prve minute zaigral Valižan Gareth Bale, so remizirali z Valladolidom. | Foto: Reuters Madridčani, pri katerih je od prve minute zaigral Valižan Gareth Bale, so remizirali z Valladolidom. Foto: Reuters

Real le do točke

Real Madrid, ki se želi do konca prestopnega roka okrepiti z Neymarjem, je v soboto iztržil le remi. Beli baletniki so na Santiago Bernabeuu gostili trdoživi Valladolid, španska javnost pa se najbolj sprašuje, ali bo v Madrid do 2. septembra, ko se izteče poletni prestopni rok, resnično prišel Brazilec Neymar. Trener Galaktikov Zinedine Zidane je v prvo postavo nekoliko presenetljivo umestil Valižana Garetha Balea, ki se je v zadnjem času pri francoskem generalu sicer znašel v nemilosti. Gol za domače je zabil še en staroselec, Francoz Karim Benzema, za izenačenje pa je poskrbel Sergio Guardiola. 

Špansko prvenstvo, 2. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

2 - Roger (Levante), Moreno (Villarreal), Benzema (Real Madrid), Guardiola (Valladolid), Loren (Betis), Griezmann (Barcelona)
1 - ...

Ne spreglejte