Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 12. 2023,
23.53

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Girona Jan Oblak Jan Oblak Real Madrid Atletico Madrid Barcelona špansko prvenstvo La Liga

Četrtek, 21. 12. 2023, 23.53

3 mesece, 4 tedne

ŠPANSKO PRVENSTVO, 18. KROG

Real v sodnikovem dodatku izkoristil remi Girone in jo ujel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Real Madrid Nico Paz | Real Madrid je do zmage prišel v dodatku in se na vrhu izenačil z Girono. | Foto Reuters

Real Madrid je do zmage prišel v dodatku in se na vrhu izenačil z Girono.

Foto: Reuters

Girona je v 18. krogu španske lige zgolj remizirala z Betisom (1:1), kar je izkoristil Real Madrid, ki je do zmage nad Alavesom prišel v sodnikovem dodatku z golom Lucasa Vazqueza. Beli balet, ki je od 54. minute igral z igralcem manj, ima zdaj isto točk kot Girona. Za prvim mestom že za visokih deset točk zaostaja Atletico Madridom z Janom Oblakom, ki je v torek remiziral z Getafejem (3:3). Barcelona se je morala v sredo krepko potruditi za zmago nad zadnjeuvrščeno Almerio. Odločilni zadetek je v 83. minuti dosegel Sergi Roberto.

Benjamin Šeško
Sportal Šeško in Kampl proti rekorderjem, težko delo tudi za Oblaka

Nogometaši Girone so na četrtkovi tekmi remizirali z Betisom (1:1). V izenačenem obračunu je imela Girona nekaj več posesti, Betis pa nekoliko boljše priložnosti. Vseeno je dolgo časa kazalo na zmago Girone, potem ko je v 39. minuti zadel Artem Dovbik. V 88. minuti je nato izenačil German Pezzella.

Kraljevi klub v gosteh pri Alavesu, ki je po 17 tekmah zbral le 16 točk, ni blestel. Imel je več posesti, a si ni priigral ravno veliko lepih priložnosti za zadetek, za nameček pa je v 54. minuti ostal še brez izključenega Nacha.

Kljub temu so na varovanci Carla Ancelottija ob koncu dvoboja pritiskali, do odločilnega zadetka pa prišli v drugi minuti sodnikovega dodatka, ko je po podaji iz kota Tonija Kroosa z glavo zadel Lucas Vazquez.

S 14. zmago v sezoni je Real zdaj pri 45 točkah, toliko jih ima tudi Girona.

Barcelona je po enajsti zmagi pri 38 točkah, še pred koncem prvega dela pa je prejela več zadetkov (21) kot v vsej prejšnji sezoni. 

Sergi Roberto je rešil zmago Barcelone v 93. minuti. | Foto: Reuters Sergi Roberto je rešil zmago Barcelone v 93. minuti. Foto: Reuters Barcelona je trikrat povedla – uvodni zadetek je dosegel Raphinha (33.), drugega pa Sergi Roberto (60.). Gostje, ki so po 18 tekmah še brez zmage in pri zgolj petih točkah, so izenačili v zaključku prvega polčasa in v 71. minuti po nesporazumu Ronalda Arauja ter vratarja Iñakija Peñe.

Atletico Madrid je v torek v 38. minuti ostal brez Stefana Savića, ki je dobil drugi rumeni karton. Vseeno so si Atleti z igralcem manj do 70. minute priigrali prednost s 3:1. Dva gola je dal Antoine Griezmann in enega Alvaro Morata. A do konca vendarle niso zdržali. V 87. je za napet zaključek z znižanjem na 2:3 poskrbel Oscar Rodriguez, ko se je po njegovem strelu žoga odbila in presenetila Jana Oblaka. Drugi strelec lige Borja Mayoral je z bele točke (igranje z roko) s svojim drugim golom na tekmi in 12. v sezoni v sodnikovem dodatku postavil končni izid v Madridu – 3:3.

Špansko prvenstvo, 18. krog:

Torek, 19. december:

Sreda, 20. december:

Četrtek, 21. december:

Lestvica:

Najboljši strelci:

13 – Bellingham (Real Madrid)
12 - Mayoral (Getafe)
11 - Griezmann (Atletico), Dovbik (Girona)
9 –  Morata (Atletico)
8 –  Lewandowski (Barcelona), Morata (Atletico), Moreno (Villarreal), I. Williams (Athletic), Budimir (Osasuna), Guruzeta (Athletic)
–  Duro (Valencia), Oyarzabal (Real Sociedad), Rodrygo (Real Madrid)

Ne spreglejte