Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 12. 2022,
11.02

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

2

Natisni članek

viralno Katar 2022 Wojciech Szczesny

Ponedeljek, 5. 12. 2022, 11.02

1 leto, 2 meseca

Solze, ki so obkrožile svet: poljski vratar tolaži sina #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

2

Wojciech Szczesny | Poljski vratar Wojciech Szczesny je edini čuvaj mreže, ki je na tem svetovnem prvenstvu ubranil dve enajstmetrovki, eno tudi Lionelu Messiju.  | Foto Guliverimage

Poljski vratar Wojciech Szczesny je edini čuvaj mreže, ki je na tem svetovnem prvenstvu ubranil dve enajstmetrovki, eno tudi Lionelu Messiju.

Foto: Guliverimage

Potem ko je poljska nogometna reprezentanca po porazu proti Franciji (1:3), aktualni svetovni prvakinji, izpadla iz nadaljevanja prvenstva v Katarju, so kamere ulovile čustven trenutek, ki je raznežil marsikoga.

Prizor, v katerem poljski vratar Wojciech Szczesny tolaži svojega štiriletnega sina Liama po porazu proti Franciji in mu briše solze, je eden najbolj čustvenih tega prvenstva.

Poljski vratar Szczesny, ki sicer brani mrežo italijanskega Juventusa, je bil eden od junakov srečanja z Argentino. Najprej je v 33. minuti ubranil strel Angela Di Marie, na pravem mestu je bil tudi ob poskusu Juliana Alvareza nekaj minut pozneje, uspešen pa je bil tudi v 39. minuti, ko je ubranil strel Lionela Messija z enajstmetrovke.

Prav ta obramba se je na koncu izkazala kot odločilna glede napredovanja Poljske v skupini. Zaradi boljše razlike v golih je v skupini C v osmino finala napredovala Poljska, ki je v 3. krogu skupinskega dela z 0:2 izgubila proti Argentini, in ne Mehika, ki je z 2:1 premagala Savdsko Arabijo.

Wojciech Szczesny Lionel Messi | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Poljski vratar Szczesny je po tekmi z Argentino v pogovoru z mediji razkril, da je bil tako prepričan o tem, da sodnik Danny Makkelie Argentini ne bo dosodil enajstmetrovke, da je v času, ko se je sodnik mudil pred zaslonom za VAR in preverjal vse zorne kote dogajanja pred golom, Messiju dejal, da stavi sto evrov, da sodnik ne bo določil kazenskega strela.

"Pred enajstmetrovko sva na kratko govorila. Rekel sem mu, da stavim sto evrov, da mu je sodnik ne bo dosodil," je Szczesny razkril v pogovoru za televizijo TV2.

"Tako sem izgubil stavo proti Messiju. Ne vem, ali je to (stava, op. a) na svetovnem prvenstvu sploh dovoljeno, in verjetno bom dobil prepoved. V tem trenutku mi je vseeno," je vzneseno razlagal vratar. "Pa tudi plačal mu ne bom. Vseeno mu je za sto evrov," se je smejalo Szczesnyju, ki sicer brani mrežo italijanskega Juventusa.

Preberite še:

Raheem Sterling
Sportal Angleški zvezdnik po grozljivi izkušnji njegove družine zapustil SP v Katarju
SP Katar: Brazilija - Južna Koreja
Sportal Brazilci povozili Južno Korejo, Hrvaška slavi vratarja Livakovića
Kounde Verižica
Sportal Neverjetno, kaj je ušlo sodnikom v Katarju
Anglija Jordan Henderson
Sportal Po strelskih vajah Angležev se obeta velika četrtfinalna poslastica
Ne spreglejte