Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
27. 7. 2016,
16.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6

Natisni članek

NK Domžale West Ham Kenan Horić

Sreda, 27. 7. 2016, 16.21

6 let, 7 mesecev

Še en dan do spektakla v Stožicah

Sloviti angleški trener straši Domžale

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6

"West Ham United je v najboljšem stanju zadnjih let," je v pogovoru z angleškimi mediji o četrtkovem nasprotniku Domžal povedal eden izmed najbolj slovitih angleških trenerjev Harry Redknapp.

Pred tekmo Domžale – West Ham United (četrtek, 20.45, štadion Stožice v Ljubljani):


"West Ham United je velik klub, eden izmed najboljših v državi v zadnjih letih. Selitev na nov Olimpijski štadion bo poskrbel, da bo postal še večji. Mislim, da bomo Londončane v naslednjih letih videli med najboljšimi štirimi v prvenstvu. O tem sem prepričan," je, seveda nevezano na četrtkovo prvo tekmo 3. kroga kvalifikacij z ligo Europa, o West Ham Unitedu, ki ga bomo spremljali v Stožicah, govoril Harry Redknapp. Trener, ki so ga pred kratkim, zanimivo, povezovali prav s selitvijo na štadion, na katerem bo odigrana tekma med Domžalami in West Ham Unitedom. Povezovali so ga namreč s klopjo Olimpije.

"Slaven Bilić je sijajen trener, ki je klubu prinesel marsikaj in verjamem, da bo v prihodnji sezoni pokazal še več. Komaj čakam, da se sezona začne," je dodal izkušeni 69-letni angleški trener, ki je legenda West Ham Uniteda. Sedem let je bil njegov igralec, sedem let, med letoma 1994 in 2001 ga je vodil kot trener.

To nikakor ne bo revialna tekma

Medtem se v Domžalah bolj kot z njegovimi besedami ubadajo s svojo ekipo in stanjem, ki vlada v njem.

"Dali bomo vse od sebe, da pridemo do lepega izhodišča pred tekmo v Londonu," pravi Kenan Horić. | Foto: "Dali bomo vse od sebe, da pridemo do lepega izhodišča pred tekmo v Londonu," pravi Kenan Horić.

"Vzdušje je odlično. Odigrali smo že štiri evropske tekme, zdaj nas čaka še ena. Obračun z West Ham Unitedom je za nas zelo pomemben. Pred nami je velik izziv, ki se ga bomo lotili odločno. Te tekme nikakor ne bomo vzeli kot revialne. Naredili bomo vse, da pridemo do aktivnega rezultata in si priborimo lepo izhodišče pred povratno tekmo v Londonu," je odločno sporočil kapetan Domžal Kenan Horić.

"Pripravljamo se na tekmo, tako kot se na vsako," je še sporočil steber obrambe Domžal.

Odlični branilec verjetno izgubil bitko s časom

Pri teh imajo nekaj težav s poškodbami. Zagotovo bo v četrtek manjkal izkušeni nekdanji slovenski reprezentant Luka Žinko, zagotovo ne bo niti Zenija Husmanija, medtem ko trenerja Luko Elsnerja zanima predvsem, ali bo lahko računal na odličnega bočnega branilca, občasnega reprezentanta Dejana Trajkovskega, ki bije bitko s časom. Po torkovem zadnjem treningu je več ali manj jasno, da na nekdanjega asa Maribora ne bo mogel računati, kar je za Domžalčane velik minus.

Koliko ljudi bo prišlo v Stožice?

Iz klubskih pisarn Domžal sicer prihajajo odlične novice. Zanimanje za nakup vstopnic za četrtkov nogometni spektakel je ogromno. Do danes dopoldne so prodali že vsaj pet tisoč vstopnic. Poznavajoč kulturo Slovencev in predvsem Ljubljančanov, marsikdo se bo za nakup vstopnic prav gotovo odločil na dan tekme, in ob dejstvu, da je do začetka tekme še več kot en dan, si lahko v Stožicah obetamo lep obisk.

Ne spreglejte