Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
27. 7. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Dimitri Payet Slaven Bilić West Ham Andy Carroll NK Domžale

Sreda, 27. 7. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Zvezdniki West Ham Uniteda, ki utegnejo igrati proti Domžalam

Kdo so zvezdniki, ki jih bomo občudovali v Ljubljani?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Kdo so zvezdniki, ki utegnejo v četrtek zvečer zaigrati za West Ham United? Londončani bodo v 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa igrali proti Domžalam in gostovali na štadionu Stožice v Ljubljani.

Pred tekmo Domžale - West Ham United (četrtek, 20.45, štadion Stožice v Ljubljani):


Nekaj več kot sedem milijonov evrov je vrednost Domžal, skoraj 180 milijonov evrov pa so vredni nogometaši, na katere lahko računa trener West Ham Uniteda, tretjega evropskega nasprotnika Domžalčanov v tej evropski sezoni. Prvega zvezdnika Londončanov Dimitrija Payeta v Ljubljani - ekipa Luke Elsnerja bo zaradi neustreznosti svojega objekta gostovala v Stožicah - zagotovo ne bo.

Francoz, ki je navdušil na letošnjem evropskem prvenstvu, se še ni vrnil s počitnic, zato ga trener West Ham Uniteda Slaven Bilić ni uvrstil na seznam nogometašev, na katere bo računal v Evropi. To ne pomeni, da si v Ljubljani ne moremo obetati nastopov posameznikov, ki na nogometni tržnici kotirajo zelo visoko. Kdo so tisti, ki jih utegnemo občudovati v četrtek zvečer?

Andy Carroll

Igrali položaj: napadalec
Statistika prejšnje sezone: 32 nastopov (1.728 minut), 9 golov in 2 podaji
Reprezentanca: 9 nastopov, 2 gola (Anglija)
Vrednost: 10 milijonov evrov

Andy Carrol je tretji najdražji angleški nogometaš v zgodovini. | Foto: Andy Carrol je tretji najdražji angleški nogometaš v zgodovini. Zagotovo najbolj zveneče ime med nogometaši, ki so se znašli na seznamu tistih, ki jih utegnemo videti na igrišču v Ljubljani. Nogometaš, ki je v najvišjem angleškem nogometnem razredu zablestel zelo zgodaj, navduševal v dresu Newscastle Uniteda in leta 2011 za kar 41 milijonov evrov prestopil v Liverpool. Takrat je postal drugi najdražji angleški nogometaš vseh časov, zdaj je na tretjem mestu.

V Liverpoolu se ni znašel najbolje in leto pozneje odšel v West Ham United, pri katerem ima veliko težav z zdravjem, a je v zadnji sezoni na trenutke spet spominjal na obdobje, ko je blestel. Za reprezentanco Anglije je do zdaj odigral le devet tekem, kar je veliko manj od pričakovanj. Da je tako, so v veliki meri poskrbeli nešportno življenje, ki ga očitajo temu 27-letnemu visokoraslemu napadalcu, in seveda številni incidenti, v katere se je do zdaj zapletel.

Enner Valencia

Igralni položaj: napadalec
Statistika prejšnje sezone: 25 nastopov (1.369 minut), 6 golov in 3 podaje
Reprezentanca: 29 nastopov, 16 golov (Ekvador)
Vrednost: 11 milijonov evrov

Enner Valencia je blestel na svetovnem prvenstvu 2014. | Foto: Enner Valencia je blestel na svetovnem prvenstvu 2014. Superman, kot nekateri kličejo tega 26-letnika, je v West Ham United leta 2014 prišel iz Mehike (Pachucha) za kar 15 milijonov evrov, kar ne preseneča, saj je tisto poletje blestel na svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer je na treh tekmah zabil kar tri gole. Naslove in posamične lovorike je osvajal že v Ekvadorju, kjer je bil član Emeleca, podobno je bilo tudi v Mehiki.

V Londonu še ni zablestel v polnem sijaju, v prvih dveh sezonah je zabil le deset golov, a navijači West Ham Uniteda so prepričani, da še bo. Kdo ve, morda že na tekmah proti Domžalam, če bo dobil priložnost.

Sofiane Feghouli

Igralni položaj: krilni napadalec
Statistika prejšnje sezone: 33 nastopov (2.042 minut), 5 golov in 4 podaje
Reprezentanca: 40 nastopov, 11 golov (Alžirija)
Vrednost: 15 milijonov evrov

Za Sofiana Feghoulija so govorili, da je novi Zinedine Zidane. | Foto: Za Sofiana Feghoulija so govorili, da je novi Zinedine Zidane. V Franciji rojeni izjemno tehnično podkovani nogometaš je največji pečat pustil v Španiji. Pred prihodom na Pirenejski polotok je igral za francoskega prvoligaša Grenoble, za katerega je debitiral, ko je bil star vsega 17 let, in takoj navdušil. "Novi Zinedine Zidane," so takrat govorili o tem alžirskem reprezentantu, ki je prve nogometne korake naredil v Parizu.

Med letoma 2010 in 2016 je redno, z vmesno krajšo epizodo pri Almerii, nastopal za Valencio in v njenem dresu zbral več kot 200 nastopov. Ob tem je zabil 31 golov in poskrbel za 40 podaj. Letos poleti je prišel v West Ham United in prav zanimivo bo videti, kako se bo znašel v Londonu. Tekma v Ljubljani utegne biti njegova prva uradna v novem klubu.

Od leta 2012 ta 26-letnik igra za Alžirijo, s katero je nastopil tudi na svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer je blestel - zabil je gol in prispeval dve podaji v štirih nastopih. S soigralci se je v osmini finala proti poznejši svetovni prvakinji Nemčiji poslovil šele po podaljških.

Gökhan Töre

Igralni položaj: krilni napadalec
Statistika prejšnje sezone: 35 nastopov (2.164 minut), 4 goli in 7 podaj
Reprezentanca: 26 nastopov, brez zadetka
Vrednost: 15 milijonov evrov

Gökhan Töre je v London prišel pred kratkim. | Foto: Gökhan Töre je v London prišel pred kratkim. V Kölnu rojeni turški reprezentant je bil v mlajših selekcijah nekaj časa član slovitega Chelseaja, a se v Londonu ni prebil med prvokategornike. V izbrani vrsti nastopa od leta 2011, a na letošnjem evropskem prvenstvu ni dobil priložnosti za igro (na prvih dveh tekmah zaradi rdečega kartona na zadnji tekmi kvalifikacij tako ali tako ni imel pravice nastopa).

Danes 24-letni nogometaš se je proslavil v Nemčiji, v majici HSV. Potem je kratek čas igral v Rusiji, bil je član Rubina Kazana, leta 2013 je prestopil v Bešiktaš in v Istanbulu začel navduševati. V treh letih je v nekaj več kot sto nastopih zabil 19 golov in prispeval 28 podaj. V prejšnji sezoni se je veselil naslova turškega prvaka in poskrbel za selitev v Anglijo.

West Ham United si ga je izposodil za eno leto in za to plačal tri milijone evrov. Če ga bo želel po koncu sezone obdržati, jih bo moral odšteti še približno 12.

Cheikhou Kouyate

Igralni položaj: defenzivni vezist
Statistika prejšnje sezone: 34 nastopov (3.010 minut), 5 golov, 3 podaje
Reprezentanca: 21 nastopov, 2 gola (Senegal)
Vrednost: 11 milijonov evrov

Cheikhou Kouyate je eden izmed ključnih mož ekipe. | Foto: Cheikhou Kouyate je eden izmed ključnih mož ekipe. V Dakarju rojeni 26-letni nogometaš je v Evropo prišel kot najstnik in se med člane prebijal v Bruslju. Nase je opozoril kot član Anderlechta, za katerega je v šestih letih odigral več kot 200 tekem, osvojil dva naslova državnega prvaka in se leta 2014 za 7,5 milijona evrov preselil v West Ham United.

V Londonu se je odlično znašel in takoj postal eden izmed nosilcev moštva, ki so med navijači zelo priljubljeni. Trener West Ham Uniteda si enajsterice brez njega ne more predstavljati. Tako je, vse odkar je prišel v Anglijo. Nekateri so ga primerjali celo z legendarnim nekdanjim kapetanom londonskega Arsenala, Francozom Patrickom Vieiro.

Ne spreglejte