Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 3. 2018,
13.45

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Haris Vučkić Matic Kotnik Josip Iličić

Četrtek, 1. 3. 2018, 13.45

6 let, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Rdeči biki preluknjali mrežo Slovenca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Haris Vučkić Twente | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V sredo je na evropskih zelenicah nastopilo veliko slovenskih nogometašev. Jan Oblak se je izkazal v španskem prvenstvu in pomagal Atleticu do nove zmage, njegovi rojaki na Poljskem pa niso dočakali zmage. Brez nje so ostali tudi številni Slovenci, ki so nastopili na pokalnih tekmah in praviloma izpadali. Izjema je bila le Akademija Puškaš na Madžarskem. Celovška Austria je v Salzburgu prejela kar sedem zadetkov.

Slovenski zvezdnik Josip Iličić je v sredo na povratni polfinalni tekmi italijanskega pokala, tudi to je Atalanta proti Juventusu izgubila z 0:1, odigral 63 minut. Ekipa iz Bergama je v Torinu namučila favorita. Iličićev soigralcev Alejandro Gomez je v prvem polčasu zatresel okvir vrat, Juventus pa je zmagoviti gol dosegel po strogo dosojenem kazenskem strelu.

Brez nastopa v finalu pokala je ostal tudi Haris Vučkić. Njegov Twente je v polfinalnem dvoboju nizozemskega pokala visoko izgubil proti AZ Alkmaarju (0:4) in ostal brez nastopa v finalu. Domžalčan je odigral vso tekmo. AZ se bo 22. aprila za lovoriko udaril s Feyenoordom.

Sanje Josipa Iličića o nastopu v finalu italijanskega pokala so se razblinile po še enem tesnem porazu proti Juventusu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Sanje Josipa Iličića o nastopu v finalu italijanskega pokala so se razblinile po še enem tesnem porazu proti Juventusu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Možnosti za nastop v finalu pokala si je otežil Matic Kotnik. Nekdanji vratar Celja, ki blesti v Grčiji med vratnicama Panioniosa, je na prvi polfinalni tekmi grškega pokala doma v Atenah izgubil proti Paoku (1:3). Solunski velikan, ki vodi v grškem prvenstvu, si je priigral lepo prednost pred povratnim srečanjem. Kotnik je branil vso tekmo.

V boju za pokalno lovoriko še vztraja Pafos. Ciprski prvoligaš, ki ga je večino jesenskega dela vodil Luka Elsner, je v prvi četrtfinalni tekmi ciprskega pokala remiziral na gostovanju pri Doxi Katokopii (2:2). Jan Koprivec je branil vso tekmo, Erik Janža pa ni kandidiral za nastop. Povratna tekma bo 7. marca.

Žan Pelko, nekdanji vratar Triglava, zdaj pa avstrijskega tretjeligaša Austrie iz Celovca, je moral v Salzburgu po žogo v svojo mrežo sedemkrat. | Foto: Vid Ponikvar Žan Pelko, nekdanji vratar Triglava, zdaj pa avstrijskega tretjeligaša Austrie iz Celovca, je moral v Salzburgu po žogo v svojo mrežo sedemkrat. Foto: Vid Ponikvar

Najvišji poraz med Slovenci, ki so nastopili v sredo, so doživeli člani Austrie iz Celovca. Avstrijski tretjeligaš je v četrtfinalu pokala gostoval pri prvaku Salzburgu in prejel kar sedem zadetkov. Rdeči biki so napolnili mrežo Korošcem (7:0), za katere je branil nekdanji vratar Triglava Žan Pelko. Vso tekmo sta odigrala tudi izkušeni branilec Denis Halilović, ki je v 1. SNL nazadnje igral v dresu Domžal, ter Tadej Žagar-Knez, ki se je predlani v Avstrijo preselil iz lendavske Nafte.

V pokalu je bila dejavna tudi Akademija Puškaš. Madžarski prvoligaš je po podaljšku na povratni tekmi osmine finala izločil Zalaegerszeg (2:0). Slovenca Denis Klinar in Dejan Trajkovski sta odigrala vseh 120 minut. Po rednem delu je Akademija vodila z 1:0. Ker se je s tem rezultatom končala tudi prva tekma v soseščini Slovenije, se je dvoboj prelevil v podaljšek, ki je nato osrečil mladi klub iz Felcsuta.

Nekdanji vijolici sta se razšli brez zmagovalca

Goran Cvijanović je na gostovanju v Krakovu odigral drugi polčas. | Foto: Twitter - Voranc Goran Cvijanović je na gostovanju v Krakovu odigral drugi polčas. Foto: Twitter - Voranc Največ Slovencev je v sredo nastopilo na Poljskem. Za slovenski obračun dneva v poljskem prvenstvu sta v Krakovu poskrbeli nekdanji vijolici Matej Palčič in Goran Cvijanović. Wisla in Korona Kiecle sta se razšla brez zmagovalca (1:1). Koprčan je pri gostiteljih odigral vso tekmo, Novogoričan pa je pri Koroni vstopil v igro na začetku drugega polčasa, ko je bilo že 1:1.

Gornik Zabrze je brez Sandija Arčona doma remiziral s Pogonom iz Szczecina (0:0), brez zadetkov pa se je končal tudi dvoboj med Arko Gdynia in Piastom iz Gliwic (0:0). Uroš Korun in Saša Aleksander Živec sta igrala vso tekmo. Slask iz Vroclava je brez poškodovanega Bobana Jovića izgubil na gostovanju pri Lechu iz Poznana (1:2).

Ne spreglejte