Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2019,
21.18

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Leo Štulac Benjamin Verbič Miha Zajc Andraž Šporar Roman Bezjak Tim Matavž Robert Berić Jasmin Kurtić Josip Iličić Rajko Rotman Petar Stojanović Miha Blažič Miha Mevlja Nejc Skubic Nemanja Mitrović Bojan Jokić Luka Elsner Jan Oblak Jan Oblak slovenski nogometaši na delu v tujini

Ponedeljek, 25. 2. 2019, 21.18

5 let, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Nor preobrat v režiji Zajca, Verbič zvezda dneva v Ukrajini #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Kaj se je ta konec tedna dogajalo s slovenskimi nogometaši na delu v tujini? Miha Zajc je v velikem turškem derbiju zablestel in s prvim zadetkom v dresu Fenerbahčeja pomagal soigralcem do odmevnega preobrata pri Bešiktašu, Benjamin Vebrič pa je spomladanski del v Ukrajini začel kar z dvema zadetkoma in podajo. Na Slovaškem se je vnovič med strelce vpisal Andraž Šporar, v Belgiji je podvig uspel trenerju Luki Elsnerju, Jan Oblak je znova navduševal s posredovanji na vratih Atletica.

Slovenski trener na delu v tujini:

Luka Elsner se je v Belgiji maščeval s petardo

Luka Elsner je tokrat navdušil. | Foto: Sportida Luka Elsner je tokrat navdušil. Foto: Sportida Mladi slovenski trener Luka Elsner je prejšnji mesec z belgijskim drugoligašem Unionom Saint-Gilloisejem izpadel v polfinalu nogometnega pokala, v prvenstvu, v katerem se poteguje za drugoligaške točke, je v soboto gostoval prav pri Mechelenu, ki ga je izločil iz pokala.

Za boleč poraz v pokalu se je nekdanji trener Domžal in Olimpije uspešno maščeval in zmagal kar s 5:0. Union Saint-Gilloiese je še vedno zaseda tretje mesto na skupni lestvici tekmovalne sezone 2018/19. Ker mu ga ne more več vzeti nihče, bo izpolnil cilj, saj se bo v nevsakdanjem formatu najboljših belgijskih lig po koncu skupinskega dela znašel v posebni kvalifikacijski skupini za nastop v ligi Europa. Do konca rednega dela prvenstva bo odigran le še en krog.

Če bi želel napredovati v prvo belgijsko ligo, bi moral v drugem delu druge lige osvojiti prvo mesto, kar pa je nemogoče, saj za vodilnim dvojcem Beerschot-Wilrijk in Mechelen zaostaja za deset točk.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jan Oblak je v 10. minuti ubranil veliko priložnost Kameruncu Karlu Toku Ekambiju in navdušil navijače Atletica. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je v 10. minuti ubranil veliko priložnost Kameruncu Karlu Toku Ekambiju in navdušil navijače Atletica. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je prekinila niz treh zaporednih porazov v prvi italijanski ligi z nedeljsko domačo zmago nad Cagliarijem (1:0). Mariborčan, ki v tej sezoni v klubskem dresu ni odigral še niti minute, je tudi tokrat sedel na klopi moštva iz Genove, branil pa je Emil Audero.

Aljaž Ivačič: Portland Timbers, ki je v prejšnji sezoni osvojil drugo mesto v ligi MLS, se pripravlja na začetek nove sezone. Sezono lige MLS bo začel 3. marca z gostovanjem pri Colorado Rapidsih, na dvoboju pa ne bo sodeloval Slovenec, saj bo zaradi poškodbe mišice počival od šest do osem tednov. Poškodba nekdanjega čuvaja mreže Olimpije je tako razhudila njegove nove delodajalce, da Olimpiji ne bodo odšteli vsega načrtovanega odškodninskega zneska.

Jan Koprivec: Pafos, ki bo v drugem delu sezone igral v ligi za obstanek, je v prvi ciprski ligi v soboto v zadnjem krogu rednega dela doma z 1:0 premagal Doxo. Izkušeni slovenski vratar, ki zaradi poškodbe v tej sezoni sploh še ni igral, se vrača po dolgotrajnem okrevanju, a ga tokrat še ni bilo v kadru Pafosa.

Matic Kotnik: Panionios je v nedeljo na domačem igrišču premagal slovitega mestnega tekmeca Panathinaikos (2:0). Nekdanji vratar Celja je odigral vso tekmo in ohranil mrežo nedotaknjeno.

Jan Oblak: za najboljšim slovenskim nogometašem je zelo pester teden, v katerem naj bi se dokončno dogovoril za podaljšanje pogodbe z Atleticom, kar naj bi postalo uradno naslednji teden, ob tem pa je v prvi tekmi osmine finala lige prvakov na domačem štadionu na kolena spravil Juventus. Torinčane je premagal z 2:0 in naredil velik korak na poti med najboljših osem v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Oblak je bil eden izmed treh kandidatov za naslov najboljšega igralca tekme:

Izjemen teden je začinil s prvenstveno zmago nad Villarrealom (2:0), ko je na Wanda Metropolitano ponovno zadržal mrežo nedotaknjeno in pomagal rdeče-belim, da so na lestvici zadržali drugo mesto. Branil je vso tekmo, najbolj pa se izkazal v 10. minuti, ko je pri rezultatu 0:0 ustavil nevaren strel Kamerunca Karla Toka Ekambija. Škofjeločan je v la ligi branil na 141 tekmah in skupaj prejel je 84 zadetkov. Mrežo je nedotaknjeno zadržal kar na 81 tekmah.

Oblakovo izjemno posredovanje pri 2:05

Na zadnjih desetih prvenstvenih tekmah je kar sedemkrat zaklenil vrata. V tem obdobju je prejel le pet zadetkov, od tega tri na madridskem derbiju z Realom, tako da vodi z naskokom v točkovanju za prejemnika nagrade zamora, ki jo po koncu vsake sezone španski športni dnevnik Marca podeli vratarju z najmanjšim številom prejetih zadetkov v španskem prvenstvu.

Miha Mevlja je po propadlem prestopu v Empoli našel odlično rešitev in se vrnil v Rostov. | Foto: Getty Images Miha Mevlja je po propadlem prestopu v Empoli našel odlično rešitev in se vrnil v Rostov. Foto: Getty Images

Branilci:

Kenan Bajrić: Slovan iz Bratislave je drugi del prvenstvene sezone v slovaški prvi ligi začel sijajno, z zmago v gosteh pri najbližjem zasledovalcu na vrhu lestvice Dacu, tokrat pa novo zmago zabeležil v gosteh pri Seredu, kjer je zmagal z 1:0. Tudi s pomočjo slovenskega branilca, ki je igral od prve do zadnje minute in se v statistiko vpisal z rumenim kartonom.

Jure Balkovec: Hellas Verona je v petek zvečer v drugi italijanski ligi gostil Salernitano in zmagal z 1:0. Slovenski reprezentant je znova spremljal dvoboj prikovan na klop Verončanov. Zmagovitio zadetek za zmago je dosegel nekdanji italijanski reprezentančni napadalec Giampaolo Pazzini.

Miha Blažič: Primorec je odpravil zdravstvene težave in ponovno nastopil za vodilni Ferencvaroš, ki je v nedeljo doma s 4:0 nadigral Akademijo Puškaš. Blažič je odigral vso tekmo in pomagal klubu iz Budimpešte, da je zadržal prednost šestih točk pred branilcem naslova Vidijem.

Matija Boben: prejšnji konec tedna je debitiral v majici italijanskega drugoligaša Livorna, h kateremu je pozimi prišel kot posojen član ruskega Rostova, tokrat pa ni dobil priložnost za igro. Livorno je v nedeljo zvečer doma z golom v 93. minuti prišel do zmage nad Venezio z 1:0, 24-letni slovenski branilec pa je obsedel na klopi domačih.

Antonio Delamea Mlinar: klub New England Revolution bo začel sezono v ligi MLS 2. marca v Dallasu, kjer po novem navdušuje slovenski košarkar Luka Dončić. Tako bo nekdanji kapetan Olimpije, ki obožuje košarko, gostoval v teksaškem velemestu, kjer s košarkarskimi vragolijami nase opozarja mladi rojak.

Erik Janža: Osijek je v nedeljo izgubil derbi 22. kroga hrvaškega prvenstva (0:3). V gosteh se je pomeril z vodilnim Dinamom iz Zagreba, ki je navdušil v Evropi s prebojem med 16 najboljših v ligi Europa, in ostal praznih rok. Prekmurec je odigral vso tekmo, Osijek pa za vodilnim Dinamom zaostaja že 17 točk.

Bojan Jokić: kapetan Slovenije, ki je ob koncu jesenskega dela zaradi zdravstvenih težav izpustil veliko tekem, je z Ufo prezimil na skromnem 14. mestu. Če bi se prvenstvo končalo že po prvi polovici, bi morala Ufa igrati v dodatnih kvalifikacijah za obstanek med elito. Spomladanski del bo začel 3. marca na tekmi proti Dinamu iz Moskve.

Luka Krajnc: s Frosinonejem je v prvi italijanski ligi v soboto gostil Romo in praznih rok ostal, potem ko so gostje gol zabili v 95. minuti in zmagali s 3:2. Slovenski branilec je, tako kot na zadnjih dveh tekmah, sedel na klopi in ni dobil priložnosti za igro.

Uroš Korun: Piast iz Gliwic je v prvi poljski ligi v petek na gostovanju premagal ekipo Arka Gdynia z 2:1 in se na lestvici povzpel na četrto mesto. Slovenski branilec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Miha Mevlja: po tem, ko je zaradi administrativne napake dokončno ostal brez prestopa v italijanskega prvoligaša Empoli in se je zdelo, da se bo moral sprijazniti s tem, da do konca sezone ne bo igral, saj so ga pri Zenitu odpisali, je tik pred koncem ruske nogometne tržnice prestopil v Rostov, za katerega je pred prihodom v Zenit že igral. Rostov je po prvem delu ruske premier lige sicer na sedmem mestu. Prvo tekmo drugega dela sezone bo odigral 3. marca, ko ga čaka gostovanje pri Yeniseyju.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je po dveh zaporednih zmagah v poljskem prvenstvu naletela na boljšega tekmeca. Na gostovanju v Krakovu je priznala premoč Cravocii (0:1). Ljubljančan je odigral vso tekmo in v 45. minuti prejel rumeni karton.

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb je med tednom poskrbel za velik podvig. V ligi Europa je na povratni tekmi 1/16 finala v Zagrebu premagal Viktorio Plzen s 3:0 in napredoval, v osmini finala pa ga čaka slovita Benfica. Ljubljančan, ki je pred leti nosil dres Maribora, zaradi kazni ni igral, se je vrnil v postavo za nedeljski derbi hrvaške prve lige, ko je pomagal modrim do visoke zmage nad Osijekom (3:0). Dinamo se lahko pohvali z ogromno prednostjo pred Bišćanovo Rijeko, ki zaostaja za 16 točk.

Aljaž Struna: Houston Dynamo se pripravlja na začetek nove sezone lige MLS. Ta se bo začela 3. marca proti klubu Real Salt Lake.

Andraž Struna: Anorthosis Famagusta je v soboto v ciprskem prvenstvu s 3:2 zmagala v gosteh pri Ermisu. Igral je od prve do zadnje minute in prejel rumen karton.

Nejc Skubic: s Konyasporom je skušal v prvi turški ligi v nedeljo nadaljevati niz neporaženosti, ki je trajal kar sedem tekem, a na domačem igrišču ostal praznih rok proti Kayserisporjku (0:1). Čeprav je imel v zadnjem času težave z zdravjem, je odigral vso tekmo.

Benjamin Verbič je mesec dni pred začetkom kvalifikacij za EP 2020 v odlični formi. | Foto: Reuters Benjamin Verbič je mesec dni pred začetkom kvalifikacij za EP 2020 v odlični formi. Foto: Reuters

Vezisti:

Jaka Bijol: moskovski CSKA je prezimil v ruskem prvenstvu na visokem tretjem mestu. Za jesenskim prvakom Zenitom zaostaja štiri točke. Spomladanski del ruskega prvenstva se bo začel 3. marca. CSKA bo gostoval pri Arsenalu v Tuli.

Domen Črnigoj: Lugano je v prvi švicarski ligi v nedeljo izgubil na domačem igrišču proti prvaku Young Boys (0:1). Primorec se vrača po težavah s poškodbo. Prvič v tem letu je sedel na klopi za rezervne igralce. Trener mu ni dal priložnosti za nastop.

Josip Iličić: Atalanta je v soboto doživela boleč poraz v lovu na mesta, ki prinašajo Evropo. Z 0:2 je izgubila v gosteh pri Torinu, v sivo predstavo gostujoče enajsterice pa se je zlil tudi slovenski reprezentant, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Rene Krhin: Nantes je v prvi francoski ligi v nedeljo doma premagal Bordeaux (1:0), izkušeni slovenski reprezentant pa je odigral vseh 90 minut. Kanarčki so na lestvici na 14. mestu.

Jasmin Kurtić: s Spalom, ki se poteguje za obstanek v prvi italijanski ligi, je v nedeljo remiziral pri svojem nekdanjem klubu, Sassuolu (1:1). Odigral je vso tekmo.

Žan Majer: ta teden je po nekaj tednih brez kluba našel novega delodajalca in podpisal pogodbo do konca sezone z italijanskim drugoligašem Leccejem. Že v soboto je odigral prve minute v novem klubu, a jih ne bo pomnil po dobrem. S soigralci je z 1:4 izgubil pri Cittadelli. Na igrišče je vstopil v 52. minuti, ko je na semaforju pisalo 2:1.

Rajko Rotman: Mariborčan se je v zimskem prestopnem roku iz Kayserisporja preselil k Akhisarsporju, s katerim je v nedeljo izgubil na gostovanju pri drugouvrščenem velikanu turškega nogometa Galatasarayju (0:1). Akhisarspor ostaja na dnu razpredelnice. Mariborčan je odigral vso tekmo in prejel rumeni karton.

Leo Štulac: Parma je v nedeljo na domačem igrišču izkusila moč Napolija (0:4). Primorski vezist, ki v tej sezoni redno igra, zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za srečanje.

Benjamin Verbič: kijevski Dinamo, ki je prejšnji teden napredoval v osmino finala lige Europa, je v prvi ukrajinski ligi, v kateri je trenutno drugi in za Šahtarjem Doneckom zaostaja za sedem točk, v ponedeljek na Olimpijskem štadionu v Kijevu nadigral četrtouvrščeno Zoryo. Premagal jo je kar s 5:0, kar dva zadetka pa je prispeval Vojničan. V polno je zadel v 38. in 73. minuti, izjemno predstavo je začinil še s podajo za tretji gol Dinama.

Prvi zadetek Verbiča pri 2:22, drugi pri 4:55, podaja za gol pri 3:55:

Pri prvem golu je poskrbel za potezo dvoboja, saj se je v mogočnem slalomu znebil dveh branilcev kluba iz Luganska in nato z ostrim in natančno odmerjenim udarcem zatresel mrežo. Izkazal se je tudi pri drugem golu, ko se je znova poigral z obrambo gostov. V sodnikovo beležnico se je vpisal tudi z rumenim kartonom, ki ga je prejel v zadnjih minutah srečanja.

Miha Zajc
Sportal Navijači so na robu z živci, zato je srečen, da ne razume turško

Miha Zajc: vezist, ki se počasi privaja na Turčijo, kamor je konec januarja v 6,5 milijona evrov vrednem prestopu prišel iz Empolija, se je s Fenerbahčejem mudil na velikem derbiju pri drugem od treh velikanov turškega nogometa, Bešiktašu. Ta je tretji, medtem ko se Fenerbahče, ki je prejšnji četrtek za nameček izpadel iz Evrope, bori za obstanek. Primorski vezist, ki se je v zadnjem času uveljavil v začetni postavi slovenske reprezentance, je v prejšnjem krogu debitiral v majici novega kluba in odigral 62 minut. Tokrat je storil še korak naprej. Znova se je znašel v začetni enajsterici in v vročem kotlu, ki so ga pripravili navijači Bešiktaša, v prvem polčasu spremljal odlično predstavo gostiteljev. Povedli so kar s 3:0, Zajc pa je prejel rumeni karton. Gostje so se znašli v navidez izgubljenem položaju, nato pa je sledil neverjeten preobrat.

Prvi zadetek Mihe Zajca v dresu Fenerbahčeja:

Začel ga je 24-letni slovenski reprezentant in v 55. minuti s strelom z bližine znižal na 1:3. Gostje so dobili zalet in nato presenečene gostitelje povsem nadigrali. Dosegli so še dva zadetka in izenačili na 3:3. Zajc je v 84. minuti zapustil igrišče, rezultat pa se ni več spreminjal, tako da je Fenerbahče prekrižal načrte velikemu tekmecu in osrečil navijače z dragoceno točko, s katero se je na lestvici povzpel na 14. mesto.

Andraž Šporar je v tej sezoni za Slovan iz Bratislave v vseh tekmovanjih na 24 tekmah zabil 22 golov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Andraž Šporar je v tej sezoni za Slovan iz Bratislave v vseh tekmovanjih na 24 tekmah zabil 22 golov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Napadalci:

Robert Berić: po tem, ko je bil na izhodnih vratih St. Etiennena, se ni predal in si na koncu prislužil celo podaljšanje pogodbe, pod katerega se je podpisal v tem tednu. Zdaj si seveda želi, da bi zabil še kak gol. V francoskem prvenstvu je bil na delu že v petek, ko so zeleni brez njegove pomoči v gosteh ugnali Dijon z 1:0. Krčan je ostal na klopi, edini gol na tekmi pa je dosegel srbski branilec Neven Subotić. St. Etienne se je povzpel na četrto mesto in se poteguje za ligo prvakov.

Roman Bezjak: v prejšnjem krogu je za Apoel Nikozijo, ki je v prvi ciprski ligi trenutno na drugem mestu, zabil dva gola in v četrtem nastopu dočakal strelski prvenec v novem klubu, v katerega je pozimi prišel s Poljske. V nedeljskem derbiju zadnjega kroga rednega dela najboljše ciprske nogometne lige je pomagal Apoelu do velike zmage (2:1), s katero se je klub iz Nikozije vrnil na prvo mesto. Korošec je odigral 62 minut, igro pa zapustil pri rezultatu 0:0.

Tim Matavž: Primorec okreva po hudi poškodbi, zaradi katere je izpustil nastope v drugi polovici jesenskega dela. Na igriščih ga ne bo še nekaj časa. Vitesse je v prvi nizozemski ligi v nedeljo s 3:0 premagal klub, v katerem je izkušeni slovenski napadalec na Nizozemskem pred leti prvič opozoril nase.

Andraž Šporar: Slovan iz Bratislave je tudi na drugi tekmi drugega dela sezone zmagal z 1:0, v soboto je do treh točk s tem rezultatom prišel v gosteh pri Seredu. Še drugič v nizu pa je edini gol na tekmi zabil nekdanji kapetan Olimpije, ki je v 18 prvenstvenih tekmah zabil 17 golov in, podobno kot Slovan, premočno vodi na lestvici strelcev. Slovenski napadalec, ki utegne v prihodnosti predstavljati pomembno orožje v reprezentanci Matjaža Keka, je zadel še na šesti prvenstveni tekmi v nizu.

Zadetek Andraža Šporarja pri 0:16:

Andres Vombergar: na zadnji dan zimske ruske nogometne tržnice je njegov prestop iz Olimpije v rusko Ufo dočakal uradno potrditev, tako da bo lahko za svoj novi klub končno začel igrati. Na prave tekme bo moral še počakati en teden, spomladanski del sezone bo Ufa začela 3. marca na tekmi proti Dinamu iz Moskve.

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na katerem koli od seznamov Tomaža Kavčiča in Igorja Benedejčiča v letu 2018 ter na letošnjem prvem seznamu Matjaža Keka za dvoboj s Kitajsko (U-25), razen tistih, ki so vmes končali oziroma najavili konec reprezentančne kariere.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Newcastle United : Huddersfield Town 2:0

Ni igral, sedel je na klopi.
Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Stevenage : Northampton Town 1:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Admira : Wacker Innsbruck 3:0

Igral je v drugem polčasu.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Hartberg : St. Pölten 1:1

Ni kandidiral za tekmo.
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Ried : Vorwärts Steyr 1:1 Ni kandidiral za tekmo.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Austria Lustenau : Austria Celovec 1:1

Ni igral, sedel je na klopi.
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, 1. liga St. Truiden : Charleroi 3:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga

Beerschot-Wilrijk : Roeselare 1:1

Igral je vso tekmo.
Lamin Diallo (Mladost Doboj Kakanj) BiH, 1. liga

Mladost Doboj : GOŠK Gabela 1:0

Ni igral.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Tuzla City : Sarajevo 0:3

Ni igral.
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

Mladost Doboj : GOŠK Gabela 1:0

Ni igral.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Mladost Doboj : GOŠK Gabela 1:0 Branil je vso tekmo.
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga Mladost Doboj : GOŠK Gabela 1:0 Ni igral.
Dino Martinović (Vereja) Bolgarija, 1. liga Botev Plovdiv : Vereya 4:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Etar : Lokomotiv Plovdiv 2:0 igral je vso tekmo.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Omonia Nikozija : AEL 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga

Pafos : Doxa 1:0

Igral je od 51. minute.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Slovan Liberec : Dukla Praga 2:0

Ni kandidiral za tekmo.
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga Vejle : Nordsjaelland 1:3 Igral je vso tekmo.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Angers 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Toulouse : Caen 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Panionios : Panathinaikos 2:0

Igral je vso tekmo.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Lamia : Larissa 2:1

Igral je vso tekmo.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Pune City : Delhi Dynamos 1:3 V igro je vstopil v 66. minuti.
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Ta konec tedna ni imel tekme.

 
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Sampdoria : Cagliari 1:0 Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Genoa 0:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Fiorentina : Inter 3:3

Igral je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Chievo : Genoa 0:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Pescara : Padova 2:0

Igral je vso tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi : Spezia 3:2

Igral je od 66. minute.

Dejan Vokić (Benevento) Italija, 2. liga Foggia : Benevento 1:1 Ni igral, sedel je na klopi.
Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga Zimski premor do 9. marca.  

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Ferencvaroš : Akademija Puškaš 4:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga RB Leipzig : Hoffenheim 1:1 V igro je vstopil v 61. minuti.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Greuther Fürth : Heidenheim 0:0

Ni kandidiral za tekmo.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Krefelder Uerdingen : Preussen Münster 0:0

Odigral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Hansa Rostock : Meppen 0:2

Igral je od 78. minute.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga Fortuna Sittard : Heerenveen 2:4 Ni igral, sedel je na klopi.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Twente : Eindhoven 1:0

Ni kandidiral za tekmo.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Zimski premor do 1. aprila.

 
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Slask Wroclaw : Zaglebie Lubin 2:0

Odigral je 74 minut.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Arka Gdynia : Piast Gliwice 1:2

V igro je vstopil v 90. minuti.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Lechia Gdanks : Wisla Krakov 1:0

Igral je vso tekmo.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Pogon Szczecin 1:1

Vstopil je v igro v 46. minuti.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 
Filip Starić (Vojvodina Novi Sad) Srbija, 1. liga Vojvodina : Radnički Niš 0:1 Ni kandidiral za tekmo.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Thun : Grasshopper 1:1

V igro je vstopil v 62. minuti.

Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Rapperswil-Jona : Schaffhausen 2:0 Igral je vso tekmo.
Aris Zarifović (Samut Prakan) Tajska, 1. liga Zimski premor.  
Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga

Istanbul Basaksehir : Bursaspor 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Matic Fink (Boluspor) Turčija, 2. liga Boluspor : Adanaspor 0:1 Igral je vso tekmo.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte