Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
21. 2. 2019,
17.28

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,21

4

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 21. 2. 2019, 17.28

5 let, 2 meseca

Konec sage, ki je mučila navijače Atletica

Jan Oblak bo po novem služil (skoraj) milijon evrov na mesec

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,21

4

Jan Oblak | Jan Oblak naj bi bil že dogovorjen za podaljšanje pogodbe z Atleticom. | Foto Getty Images

Jan Oblak naj bi bil že dogovorjen za podaljšanje pogodbe z Atleticom.

Foto: Getty Images

Dan po veličastni zmagi nad Juventusom v ligi prvakov je navijače Atletica razveselila še ena novica. Španski mediji trdijo, da je dogovor med Janom Oblakom in vodstvom kluba o podaljšanju pogodbe dokončno sklenjen. Podpis nove pogodbe naj bi v Madridu naznanili že naslednji teden.

Cristiano Ronaldo
Sportal Cristiano Ronaldo se je po lekciji Atletica obnašal kot užaljen otrok

Še pred nekaj meseci se je zdelo, da dogovor med enim najboljših vratarjev na svetu in Atleticom o podaljšanju pogodbe ne bo mogoč, a v zadnjih tednih je na dan prihajalo vse več informacij o tem, da bo do dogovora prišlo.

Če gre verjeti novicam, ki dan po veličastni zmagi z 2:0 na prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti Juventusu polnijo španski nogometni prostor, naj bi Jan Oblak oziroma njegov zastopnik Miha Mlakar, ki je v teh dneh v Madridu in si je ogledal tudi tekmo proti Juventusu, že segla v roke s predsednikom kluba Gilom Marinom, tako da manjkajo le še formalnosti.

Postal naj bi drugi najbolj plačan nogometaš Atletico Madrida. | Foto: Reuters Postal naj bi drugi najbolj plačan nogometaš Atletico Madrida. Foto: Reuters

Zaokrožili bodo podaljšanje s trojčkom najpomembnejših

Že naslednji teden naj bi v klubu, ki je v torek zvečer na svojem štadionu Wanda Metropolitano z odmevnim rezultatom in tudi predstavo dal jasno vedeti, da je resen kandidat za evropski naslov, tudi uradno naznanili še tretje podaljšanje pogodbe z enim od glavnih akterjev kluba.

Pred nekaj meseci je nadaljnjo zvestobo obljubil najboljši strelec Atletica Antoine Griezmann, pred kratkim je podobno storil tudi trener Diego Simeone, zdaj so v Madridu tik pred tem, da naznanijo tudi podaljšanje pogodbe z enim najboljših vratarjev na svetu, ki so ga v zadnjem času selili sem in tja.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak se je razgovoril kot še nikoli

Pri Oblaku, ki je član Atletica od leta 2014, zdajšnjo pogodbo, ki traja do leta 2021, pa je podaljšal februarja 2016, so bili navijači in seveda tudi vodstvo kluba zaskrbljeni predvsem zaradi klavzule v njegovi zdajšnji pogodbi.

Ta znaša "samo" 100 milijonov evrov, kar se danes, ko je nogometna tržnica ponorela, predvsem pa je tudi Oblakov status v nogometnem svetu veliko boljši, kot je bil pred tremi leti, za najbogatejše evropske klube ne zdi več veliko.

Klavzula med 150 in 200, plača med 10 in 12 milijoni evrov

Po novi pogodbi, tako piše španski športni časopis AS, naj bi 26-letni Škofjeločan zaslužil vsaj enkrat več, kot v žep pospravi zdaj, ko njegova letna plača znaša pet milijonov evrov. Po novi pogodbi, ki naj bi bila samo za eno leto daljša od zdajšnje, naj bi zaslužil vsaj enkrat več. Med 10 in 12 milijoni evrov, kar bi zneslo natanko milijon na mesec. S tem bi postal drugi najbolj plačan nogometaš Atletica takoj za Griezmannom, ki naj bi na leto zaslužil kar 20 milijonov evrov.

Za Atletico je do zdaj odigral 194 tekem v vseh tekmovanjih. | Foto: Reuters Za Atletico je do zdaj odigral 194 tekem v vseh tekmovanjih. Foto: Reuters

Spremenila naj bi se tudi odkupna klavzula v Oblakovi pogodbi. Z zdajšnjih 100 milijonov evrov naj bi močno poskočila. Španski novinarji pišejo, da bo zdaj znašala med 150 in 200 milijoni evrov, a naj bi bila bližje omenjeni zgornji meji.

Njegove zadnje izjave dajejo slutiti, da je podaljšanje blizu

Da je dogovor blizu, potrjujejo tudi Oblakove besede ob zadnjih medijskih nastopih, ki so v zadnjem času veliko bolj pogosti, kot so bili pred tem. Če pred tem o podaljšanju ni želel govoriti in je dejal, da se lahko zgodi karkoli, je nazadnje jasno povedal, da bi najraje tudi po koncu sezone ostal tam, kjer je danes.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak z eno besedo osrečil navijače Atletica

Na štadionu Wanda Metropolitano, ki bo v začetku junija gostil veliki finale lige prvakov. Velika želja Oblaka, njegovih soigralcev in njegovih nadrejenih je, da bi v njem nastopil tudi Atletico. Glede na to, kako prepričljiv je na prvi tekmi osmine finala proti dvakratnemu finalistu zadnjih štirih sezon, ki po novem lahko računa tudi na Cristiana Ronalda, Juventusu, se tak scenarij še zdaleč ne zdi nemogoč …

Ali bo Atletico Madrid osvojil ligo prvakov?

  • Da
    44,27 %
    193 glasov
  • Ne
    55,73 %
    243 glasov
Oddanih 436 glasov

Veliko priznanje in nagrada za Roberta Berića

Robert Berić ob podaljšanju pogodbe. | Foto: asse.fr Robert Berić ob podaljšanju pogodbe. Foto: asse.fr Čeprav se je še pred časom zdelo, da se ga želijo pri Saint Etiennu, katerega član je od leta 2015, znebiti, saj je do decembra v francoskem prvenstvu zbral komaj uro in pol igre, je Robert Berić, ki je bil med navijači velikana francoskega nogometa vselej zelo priljubljen, trenerja in vodstvo kluba v zadnjih mesecih prepričal v drugačen scenarij.

Izkušeni slovenski reprezentant, ki je bil v prejšnji sezoni v prvi polovici posojen v belgijski Anderlecht, se je v zadnjih tednih nekajkrat izkazal, zabil tudi pet golov (tri v prvenstvu in dva v pokalnih tekmovanjih) in poskrbel, da so mu v klubu ponudili podaljšanje zdajšnje pogodbe. Ta bi se iztekla po koncu te sezone.

Podpisal je novo triletno pogodbo, ki ga z desetkratnim francoskim prvakom po novem veže do leta 2022. "Želel sem si, da bi podpisal novo pogodbo. Vzljubil sem Saint Etienne in njegove navijače, ki me že od začetka zelo podpirajo. Zelo sem motiviran, da pokažem največ in se oddolžim za zaupanje. Verjamem in upam, da bomo še naprej izpolnjevali cilje, ki so pred nami," je ob podpisu nove pogodbe povedal 27-letni Krčan, ki je za Saint Etienne do zdaj v 75 nastopih v vseh tekmovanjih zabil 27 golov. Saint Etiennu gre v francoskem prvenstvu v tej sezoni sicer zelo dobro. Trenutno je na petem mestu z istim številom točk kot četrtouvrščeni Marseille. Četrto mesto ob koncu sezone prinaša kvalifikacije za ligo prvakov.
Ne spreglejte