Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
26. 1. 2016,
0.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Albert Riera NK Zavrč NK Koper Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 26. 1. 2016, 0.09

6 let, 7 mesecev

Slavni Španec ostaja v Sloveniji, a v drugačni vlogi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nekdanji španski reprezentant Albert Riera se je odločil, da bo kariero nadaljeval v Kopru. Kanarčkom ne bo pomagal le na igrišču, ampak bo opravljal tudi vlogo pomočnika športnega direktorja.

Izkušeni španski nogometni legionar Albert Riera Ortega je lani s prihodom v Zavrč poskrbel za velik medijski dogodek. V eni najmanjših slovenskih občin, ki je ponosna na predstavnika v Prvi ligi Telekom Slovenije, je zaigral nekdanji nogometaš Manchester Cityja, Liverpoola, Galatasaraya in še nekaterih znanih evropskih klubov. V jesenskem delu je dres Zavrča s številko devet oblekel na dvanajstih prvenstvenih srečanjih, v statistiko pa se je vpisal z zadetkom in dvema podajama.

Haložanom je pomagal tudi do preboja v polfinale pokalnega tekmovanja, na treningih pa skrbno prenašal bogate izkušnje na mlajše soigralce, ki kar niso mogli verjeti, da z njimi trenira nekdanji španski reprezentant.

Riera je užival v Zavrču. Na Ptuju, kjer je bil nastanjen v hotelu, si je pogosto privoščil partijo golfa, dres Zavrča pa nosil s srcem in se prikupil vsem, ki navijajo za nogometni ponos Haloz.

"Hvala Zavrču, predsedniku, klubu in soigralcem za ljubezen ter spoštovanje, ki so mi ju izkazovali v zadnjih mesecih," je 33-letni Španec na družabnem omrežju Twitter zapisal v ponedeljek, ko je bilo že jasno, da bo kariero nadaljeval drugje. Od soigralcev se je v Zavrču poslovil nekaj dni prej.

Namesto v Aziji pristal na Primorskem

Miran Vuk, neuradni predsednik NK Zavrč, ki sprejema najpomembnejše odločitve, je po koncu jesenskega dela sicer namignil, da bo Riera najverjetneje nadaljeval kariero v Aziji. Po njegovih besedah je na njegov naslov prišla kopica mikavnih ponudb, vseskozi pa je bila aktualna tudi selitev v Koper, kamor so se preselili njegovi prijatelji, zaradi katerih je sploh prišel v Zavrč.

To so bili športni direktor Dušan Petković, s katerim si je nekoč delil slačilnico, hrvaški nogometni agent Andy Bara ter mladi srbski trener Slavko Matić, ki želi po Zavrču rezultatsko dvigniti še kanarčke.

Koprčani se na spomladanski del prvenstva pripravljajo že skoraj dva tedna. Strokovno vodstvo računa na kopico sprememb v igralskem kadru, skoraj ga ni dneva, ko praga Bonifike ne prestopi nova okrepitev. Koprski dres zdaj nosi ogromno tujih prišlekov, med njimi pa se lahko z najbogatejšim nogometnim življenjepisom pohvali prav Riera.

Ofenzivni zvezni igralec, ki je pri Zavrču zaigral tudi v napadu, ostaja zelo motiviran. Na sončni strani Alp želi pokazati še kaj iz svojega repertoarja, s katerim je nekoč plenil pozornost v najmočnejših evropskih ligah. Želi pomagati Kopru, ki ga čez dober mesec čaka zanimiv uvod v spomladanski del prvenstva, saj bo gostoval pri jesenskem prvaku v Stožicah (27. februarja).

Riera je v Kopru srečen in zadovoljen

Koprčani so prihod Riere napovedali že prejšnji teden, Zavrč pa se je od njega dokončno poslovil pred dnevi. Še zdaleč ni edini igralec, ki se je iz majhnega zaselka ob slovensko-hrvaški meji preselil na Obalo. Poleg njega sta v Koper prišla tudi Toni Datković in nekdanji reprezentant BiH Zlatan Muslimović.

V ponedeljek je bilo konec vseh neznank, saj je Riera na Twitterju sporočil, da je s Koprom sklenil več kot zanimivo pogodbo. "Zelo sem srečen, da lahko razkrijem svoje novo delovno okolje. To je Koper. Čakajo me novi izzivi, saj bom tako igralec kot tudi pomočnik športnega direktorja," je novopečeni nogometaš Kopra razkril, da se bo na Bonifiki spopadel z dvojno vlogo.

O tem, da ga zanima delo oglednikov in agentov, je govoril že po lanskem prihodu v Slovenijo. Zdaj bo svoje želje tudi izpolnil. Pomagal bo dobremu prijatelju Petkoviću, hkrati pa se na igrišču trudil, da bi se Koper v drugem delu sezone povzpel višje. "Hvala vsem. Upam, da bom zadovoljil pričakovanja," se je zahvalil Koprčanom za pozitiven sprejem v klubu.

Prišla še Brazilec in Francoz

Koprčani v pripravljalnem obdobju ne blestijo. Odigrali so že pet srečanj in prav na vseh izgubili. Znak, da se premika na bolje, je nedeljski poraz s Crveno zvezdo (3:4), na katerem so pokazali določene kakovosti v napadu. Še vedno pa je trpela igra v obrambi.

Mreža koprskega kluba se je na petih tekmah v tem letu zatresla kar 19-krat, zato ne preseneča, da sta proti jesenskim srbskim prvakom v zadnji vrsti sodelovala novinca Jefthon in Darnel Situ. Prihajata iz Brazilije in Francije, strokovno vodstvo Kopra pa bo v kratkem sprejelo odločitev, ali bi lahko pomagala klubu z Obale.

"Potrebujemo še čas, saj moramo uigrati ekipo. Čaka nas še veliko dela," je po zadnjem porazu z beograjskim velikanom napovedal Matić. Od ponedeljka naprej mu bo lažje, saj bo v ekipi tudi izkušeni Riera.

Zanimivo je, da bo v novem dresu debitiral na gostovanju pri Olimpiji. Podobno se mu je godilo že lani, ko se je slovenskim ljubiteljem nogometa prvič predstavil prav v Stožicah. Takrat je Zavrč presenetil zeleno-bele in jim ukradel vse tri točke.

Ne spreglejte