Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 5. 2023,
8.20

Osveženo pred

11 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

3

Natisni članek

Salernitana Lazio Neapelj navijači serie A Napoli italijansko prvenstvo

Ponedeljek, 1. 5. 2023, 8.20

11 mesecev, 4 tedne

Navijači v Neaplju po remiju s Salernitano

Slavje v Neaplju samo prestavljeno: "Usojeno nam je, da trpimo" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

3

Zabava in osvojitev naslova prvaka sta prestavljeni za nekaj dni, so v en glas zatrjevali navijači Napolija, ki še ni tudi uradno novi italijanski nogometni prvak. Pred zadnjimi šestimi tekmami mu manjka ena točka. "Usojeno nam je, da trpimo, ampak bomo slavili," je dejal eden od srčnih navijačev. Posnetki z ulic Neaplja in obalne promenade so vredni ogledi. Kako strastno navijajo za svoj klub!

Napoli
Sportal Salernitana prestavila Napolijevo slavje

Mladi in stari so v Neaplju ves teden čakali na naslov prvaka. | Foto: AP / Guliverimage Mladi in stari so v Neaplju ves teden čakali na naslov prvaka. Foto: AP / Guliverimage V Neaplju sta se iz dneva v dan stopnjevala nogometna vročica in proslavljanje naslova italijanskega prvaka. Ob idealnem razpletu 32. kroga bi bil namreč ta že v nedeljo Napolijev, a slavje je bilo malo prehitro. Lazio je sicer izgubil, a je Napoli na domači tekmi s Salernitano osvojil le točko. Razlika med prvima dvema na lestvici je 18 točk, prav toliko jih je letos še na voljo, a ker ima Lazio boljši medsebojni izkupiček, lahko vsaj v teoriji Napoliju še vzame lovoriko. A ta scenarij je skoraj neverjeten: zmagati mora na vseh preostalih šestih tekmah, Napoli pa mora obenem na vseh šestih izgubiti.

Ker v Neaplju scudetto čakajo že 33 let, vse od dobe Diega Armanda Maradone, je pričakovanje samo še večje. V enem revnejših italijanskih mest si tako zelo želijo lepih trenutkov. Po remiju s Salernitano 1:1, za katerega je z izenačujočim golom nekaj minut pred koncem poskrbel Boulaye Dia, je bilo med navijači Napolija nekaj grenkega priokusa. Vseeno se je velika zabava, ki je potekala v mestu že nekaj dni, nadaljevala.

Navijači so okupirali ulice in trge Neaplja. | Foto: Reuters Navijači so okupirali ulice in trge Neaplja. Foto: Reuters

Bilo je nekaj razočaranja. | Foto: AP / Guliverimage Bilo je nekaj razočaranja. Foto: AP / Guliverimage "Malo smo razočarani, ampak vseeno smo zmagovalci. Naslov je le prestavljen. Ga bomo pa osvojili v sredo," je dejal Nunzio Esposito. Naslednja tekma je pravzaprav v četrtek, ko bo Napoli gostoval v Vidmu pri Jaki Bijolu in Sandiju Lovriću, torej pri Udineseju. "Zelo sem razočaran, saj sem sem prišel samo zaradi tega. Žal nam ni uspelo, a kot pravi Nunzio, naslov je že naš, samo še malo moramo počakati," je za Reuters povedal Napolijev navijač, ki živi v Londonu, Fabio Spampanato.

Najbolj slikovito je nesrečni razplet nedeljske tekme opisal Cristiano Piccirillo: "Usojeno nam je, da trpimo, ampak naslov bomo osvojili. Uspelo nam bo. Na naslednji tekmi bomo močnejši." Vsi na ulicah Neaplja so se strinjali, da je zabava samo prestavljena. 

Neapelj slavi Napoli
Sportal Polne ulice, navijaške pesmi, bakle ... Norija, pa sploh še niso prvaki! #video
Ne spreglejte