Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
1. 8. 2019,
1.26

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,37

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Alexandru Cretu Darko Milanič

Četrtek, 1. 8. 2019, 1.26

4 leta, 8 mesecev

Prestavljen povratek domov

Slaba novica za Mariborčane. Po podvigu so obstali v Stockholmu.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,37

2

NK Maribor | Po drami in uspehu v Stockholmu je Mariborčane na letališču doletela slaba novica. | Foto Reuters

Po drami in uspehu v Stockholmu je Mariborčane na letališču doletela slaba novica.

Foto: Reuters

Po dramatičnem razpletu povratne tekme 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti AIK v Stockholmu, kjer so si pot v naslednji krog zagotovili z golom v 117. minuti, je Mariborčane doletela slaba novica. Zaradi okvare letala se bodo domov vrnili z zamudo.

Mariborčani so v podaljških, potem ko se je redni del tekme v Stockholmu končal z enakim izidom kot pred tednom dni v Ljudskem vrtu, z zmago domačina z 2:1, ob zaostanku z 1:3, ki bi bil za njih usoden, do napredovanja prišli z golom v 117. minuti.

Po lepi podaji Mitje Vilerja, ki je očitno mož za odločilne trenutke, saj je pred dvema letoma prav on zadel za zadnjo uvrstitev v skupinski del lige prvakov, je zadel Alexandru Cretu in zamrznil veliko večino od skoraj 20 tisoč gledalcev, ki so si prišli ogledati tekmo švedskega in slovenskega prvaka.

Zadetka NK Maribor v Stockholmu:

Po zadnjem sodnikovem žvižgu je med gosti zavladalo veliko veselje, ki se je potem preselilo tudi v garderobe, a malo pozneje ga je vsaj malce pokvarila novica z letališča. Tam so Mariborčane namreč pričakale informacije o tem, da je bil njihov polet zaradi tehnične okvare na letalu odpovedan.

Namesto da bi domov pripotovali danes ponoči, bodo na pot odšli šele v četrtek, kar je pred zahtevnim nadaljevanjem sezone prav gotovo zmotilo trenažni proces Darka Milaniča.

V četrtek pridejo domov, v soboto jih že čaka derbi

Maribor, ki je v prvih treh tekmah nove sezone osvojil samo dve točki v slovenskem prvenstvu, namreč že v soboto zvečer čaka derbi 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Fazaneriji, kjer se bodo pomerili z evropsko Muro, ki se je po slovesu od Evrope na tekmo z Mariborčani pripravljala teden dni.

Pa tudi sicer jo je v zadnjem času Mariborčanom nekajkrat že zagodla. Vijoličasti so Muro v šestih tekmah (štirih v prvenstvu in dveh v pokalu), odkar se je ta vrnila med prvoligaše, premagali le enkrat. Kar štirikrat so remizirali in enkrat, konec septembra lani, prav v Fazaneriji v prvenstvu doživeli hud poraz. Izgubili so z 1:4.

Mariborčane po slabem začetku novega prvenstva že v soboto čaka zahtevna tekma proti Muri v gosteh. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mariborčane po slabem začetku novega prvenstva že v soboto čaka zahtevna tekma proti Muri v gosteh. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Mariborčani, ki so si z napredovanjem na Švedskem zagotovili še vsaj štiri evropske tekme v tej sezoni (če bodo izpadli v naslednjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, se selijo v play-off za ligo Europa), bodo v Evropi sicer naslednjič dejavni že prihodnji teden, ko bo na sporedu prva tekma 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Slovenski prvaki se bodo spet pomerili s Skandinavci, tokrat pod Kalvarijo prihaja Rosenborg, trenutno šele šestouvrščena ekipa norveškega prvenstva, v kateri so v novi sezoni odigrali že 15 tekem, v lanski pa bili prvaki.

Maribor : AIK
Sportal Maribor po veliki drami in zadetku v 117. minuti preskočil švedsko oviro!
Rosenborg
Sportal Mariborski junaki po nove milijone k velikanu, ki mu nagaja muhasti zvezdnik
Alexandre Cretu
Sportal Nekdanji član Olimpije rešitelj Maribora
Ne spreglejte