Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 6. 2024,
7.20

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,43

Natisni članek

Natisni članek

Italija hrvaška nogometna reprezentanca Luka Modrić

Torek, 25. 6. 2024, 7.20

3 mesece

Skrušenega Modrića razvedrile besede italijanskega novinarja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,43
Luka Modrić | Luka Modrić ni skrival razočaranja po prejetem zadetku v zadnjih sekundah tekme z Italijo.  | Foto Reuters

Luka Modrić ni skrival razočaranja po prejetem zadetku v zadnjih sekundah tekme z Italijo.

Foto: Reuters

Osemintridesetletni Luka Modrić, kapetan hrvaške nogometne reprezentance, ki je na tekmi z Italijo zabil gol za vodstvo Hrvaške z 1:0, postal najstarejši strelec na evropskih prvenstvih in bil razglašen za igralca tekme, je bil po remiju z Italijo (zadeli so v zadnjih sekundah sodnikovega dodatka) povsem na tleh, a besede italijanskega novinarja so ga le nekoliko razvedrile. Kljub minimalnim možnostim Hrvaška še vedno upa na napredovanje v izločilne boje, a matematika je v tem primeru izjemno zapletena. 

Hrvaška Italija Euro
Sportal Šok za Hrvate v podaljšku, Zaccagni osrečil Slovence

Poglejte si rajanje italijanskih navijačev:

Kapetan hrvaške nogometne reprezentance Luka Modrić je bil po koncu tekme neutolažljiv. Naziv igralca tekme in zavedanje, da je zabil edini gol za Hrvaško na tekmi z Italijo, sta bila slaba tolažba. Hrvat se zaveda, da remi z Italijo najbrž pomeni slovo Hrvaške z letošnjega evropskega prvenstva, s tem pa je konec tudi upanja, da bi Modrić z ognjenimi kdaj osvojil trofejo na velikem tekmovanju.

Luka Modrić je z 38 leti in 289 dnevi postal najstarejši strelec na evropskih prvenstvih:

Kljub slabi volji je eden od italijanskih novinarjev na novinarski konferenci vendarle našel besede, s katerimi je vsaj za trenutek razvedril hrvaško nogometno legendo, britanski BBC pa je objavo videa opremil z besedami: "To je resnično prekrasen trenutek z novinarske konference."

Italijanski novinar: Želim, da se nikoli ne upokojite

"Luka, dober večer od italijanskega novinarja. Rad bi se vam zahvalil za vse, kar ste pokazali ne samo nocoj, ampak skozi vso kariero. Znova ste z igrišča odšli kot vrhunski igralec. Zgrešili ste enajstmetrovko, a takoj zatem zadeli. Upam, da se nikoli ne upokojite, ker ste eden najboljših igralcev, ki sem jih kadarkoli komentiral," mu je polaskal Italijan.

Sledila sta aplavz novinarjev in Modrićev odgovor: "Grazie. Hvala iz srca za tako čudovite besede. Tudi jaz bi rad večno igral nogomet, a prišel bo čas, ko bom moral odložiti svoje nogometne čevlje. Ne vem, kako dolgo bom še igral, ampak hvala za te čudovite besede," je dejal Modrić.

Pri BBC so video nekaj po polnoči delili na platformi X, kjer je do jutra zbral že 1,4 milijona ogledov.

Modrića je tolažil tudi vratar Italije Gianluigi Donnarumma. | Foto: Reuters Modrića je tolažil tudi vratar Italije Gianluigi Donnarumma. Foto: Reuters

Neverjeten razplet, ki Hrvaško vodi v izločilne boje

Zadetek Italijana Mattie Zaccagnija v 98. minuti je Hrvaško najverjetneje stal uvrstitve v osmino finala, a v športu so se dogajale že bolj neverjetne stvari, zato tudi ognjeni še niso povsem opustili upanja v napredovanje.

Za uvrstitev v izločilne boje se mora iziti več stvari, so izračunali pri hrvaškem Indexu. V sredo mora Portugalska premagati Gruzijo, Turčija pa Češko, medtem ko bodo danes navijali za zmago Danske nad Srbijo in prepričljivo zmago Anglije nad Slovenijo.

Kaj pomeni prepričljivo? Hrvaški bi ustrezala zmaga Anglije s 3:0, a v primeru, da bi Slovenci zabili gol, bi se stvar še bolj zapletla. Če bi Anglija zmagala s 4:1, bi imeli Hrvaška in Slovenija enako gol razliko (3:6). V takšnem primeru bi o boljšem položaju na lestvici tretjeuvrščenih v skupini odločali rumeni kartoni. Slovenci imajo trenutno tri rumene kartone manj kot Hrvati.

Kaj pa, če se izenačijo tudi v številu rumenih kartonov? V tem primeru bi o napredovanju v izločilne boje odločal boljši učinek v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Po tem parametru pa je boljša Hrvaška, ki ima boljšo razliko v golih, poroča Index.

A tudi tu se zgodba še ne konča. Hrvatom bi ustrezalo tudi, če bi Srbija danes s 3:0 premagala Dansko, ki ima prav tako dve točki in razliko v golih 2:2, in če bi seveda Anglija slavila nad Slovenijo. Danci imajo en rumen karton manj kot Slovenci, na lestvici iz kvalifikacij pa so boljši od Hrvaške.

Preberite še:

Mirlind Daku Albanija Euro
Sportal Mirlind Daku prejel kazen Uefe
Nadiža
Novice Blizu Vidma našli truplo tretjega pogrešanega, ki ga je odnesla Nadiža
Ognjeni črv
Novice Ob italijanski obali se širi strupeni ognjeni črv
Paolo Vanoli
Sportal Paolo Vanoli novi trener Torina
Nyon Uefa
Sportal Denarna kazen za Hrvate in Srbe, v preiskavi tudi Daku

 

Ne spreglejte