Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 9. 2017,
10.33

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,50

2

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Gonzalo Higuain Juventus Barcelona Camp Nou UEFA liga prvakov Damir Skomina

Sreda, 13. 9. 2017, 10.33

1 leto

Kaj se je dogajalo v Barceloni?

Skomina kaznoval predrznega Messija, Higuain izgubil živce

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,50

2

Lionel Messi Barcelona Juventus | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Barcelone so na krilih dvakratnega strelca Lionela Messija v derbiju uvodnega večera lige prvakov v tej sezoni s 3:0 odpravili Juventus. Argentinec je blestel kot strelec, v sodniški beležnici pa se je znašel tudi med prejemniki rumenih kartonov. V 54. minuti je prestopil mejo dovoljenega, ko je glavnega sodnika Damirja Skomino prijel za vrat.

Derbi prvega večera med Barcelono in Juventusom, na katerem so delili pravico slovenski sodniki, se je razpletel v korist Kataloncev. Glavni sodnik Damir Skomina je na srečanju skupine D dokazal, da dosledno upošteva pravila. To je na lastni grbi občutil tudi zvezdnik svetovnega formata Lionel Messi.

Najboljši nogometaš Barcelone si je v 54. minuti dovolil predrznost, zaradi katere je prejel rumeni karton. Takrat so Katalonci po zaslugi njegovega zadetka v izdihljajih prvega polčasa vodili z 1:0, nato pa ga je reprezentant BiH Miralem Pjanić ustavil v enem izmed napadov, ki je dišal po nevarnem protinapadu Barcelone.

Messi se je odzval čustveno in protestiral pri sodniku. Pokazal mu je, da bi moral zveznega igralca Juventusa kaznovati z rumenim kartonom, nato pa zahtevo podkrepil še fizično in položil dlan na 41-letnega Primorca. Bežno ga je prijel za vrat. Dotik ni trajal dolgo, bil je kratek, a je pri glavnem delivcu pravice predstavljal kapljo čez rob.

Brez razmišljanja mu je pokazal karton

Messi in njegovi soigralci so bili nezadovoljni z odločitvijo slovenskega sodnika. | Foto: Reuters Messi in njegovi soigralci so bili nezadovoljni z odločitvijo slovenskega sodnika. Foto: Reuters Skomina ni imel posluha za predrzno potezo nezadovoljnega Argentinca. Pokazal mu je rumeni karton in si nakopal srd polnega Camp Noua. Sledili so žvižgi, k Skomini so pritekli še nezadovoljni Messijevi soigralci, a eden najboljših sodnikov, kar jih premore Evropa, pričakovano ni spreminjal odločitve.

S tem je le podkrepil razmišljanje, ki ga je delil z bralci in bralkami Sportala v nedavnem sobotnem intervjuju. Na vprašanje, ali nek igralec iz slovenske lige ali pa Lionel Messi iz Barcelona za njega na igrišču predstavljata eno in isto, je odvrnil: ''Točno tako. Drugače sploh ne more biti.''

Brez razmišljanja je kaznoval argentinskega zvezdnika, čeprav je moral zaradi tega poslušati koncert žvižgov.

Navijači Reala so proti Barceloni ustrelili nekaj strupenih puščic, saj so prepričani, da bi si Messi za omenjeno potezo, ko se je fizično dotaknil sodnika, zaslužil podobno kazen kot Cristiano Ronaldo na prvem dvoboju španskega superpokala. Portugalec, ki je takrat odrinil sodnika in moral predčasno z igrišča, je bil zaradi nešportne poteze kaznovan s prepovedjo petih tekem španskega prvenstva.

Argentinec Messi je dočakal tekmo, na kateri je premagal dolgoletnega kapetana Juventusa Gianluigija Buffona. Dvakrat je zadel v polno, sodeloval pri golu Ivana Rakitića, enkrat pa je stresel okvir vrat. | Foto: Reuters Argentinec Messi je dočakal tekmo, na kateri je premagal dolgoletnega kapetana Juventusa Gianluigija Buffona. Dvakrat je zadel v polno, sodeloval pri golu Ivana Rakitića, enkrat pa je stresel okvir vrat. Foto: Reuters

Prejeti rumeni karton je podžgal Messija, ki je le dve minuti pozneje ponovno ogrozil vrata Gianluigija Buffona. Po enem izmed nevarnih strelov se je žoga odbila do Hrvata Ivana Rakitića, ki je povišal vodstvo na 2:0, nato pa je Argentinec z novo mojstrovino, neubranljivim strelom z roba kazenskega prostora, poskrbel za končni rezultat 3:0.

Tako se je maščeval Juventusu za izpad v zadnjem četrtfinalu lige prvakov, v katerem ni niti enkrat premagal Buffona. Tokrat je poskrbel, da se je na seznamu velikih vratarjev, ki so morali po žogo v mrežo po njegovem strelu, končno znašel tudi karizmatični 39-letni Italijan.

Kaj si je privoščil Gonzalo Higuain?

Higuain pokazal sredinec navijačem Barcelone

Messijev rojak Gonzalo Higuain (Juventus), s katerima jima ne gre najbolje v južnoameriških kvalifikacijah za SP 2018, je na gostovanju v Barceloni izgubil živce. Ko je v 88. minuti zapuščal igrišče, je navijačem Barcelone, s katerimi je bil na sovražni nogi že v obdobju, ko je nosil dres madridskega Reala, pokazal sredinec.

Ne spreglejte