Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 9. 2017,
12.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Jorge Sampaoli Alexis Sanchez Lionel Messi Lionel Messi kvalifikacije za svetovno prvenstvo

Sreda, 6. 9. 2017, 12.50

6 let, 7 mesecev

Se lahko zgodi, da Messija ne bo na svetovnem prvenstvu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Argentinska nogometna reprezentanca tudi z novim selektorjem Jorgejem Sampaolijem, ki je pred tem delal čudeže na klopi Čila, ne kaže tistega, kar od nje pričakujejo. V kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji 2018 se je po dveh remijih znašla v težavah in ob črnem scenariju v zadnjih dveh krogih bi se lahko zgodilo, da Lionela Messija in druščine ne bomo videli na SP.

Tretja najboljša nogometna nacija na svetu je polna zvezdnikov. Ob pogledu na igralce, kot so Lionel Messi, Mauro Icardi, Paulo Dybala, Sergio Agüero, Angel di Maria idr., ti zaigra srce, a lestvica južnoameriških kvalifikacijah kaže, da je Argentina v velikih težavah.

Slabši rezultati so hitro s stolčka odnesli Edgarda Bauzo, zasedel pa ga je sloviti argentinski strokovnjak Sampaoli. Vsi so bili prepričani, da bo kontroverzni selektor, ki je v preteklosti že dokazal, da ve, kaj počne, uredil zadeve in Argentino vrnil na pota stare slave. V treh mesecih še ni našel dobitne kombinacije, a časa zmanjkuje. 

Bomo Argentino gledali v Rusiji?

  • Da.
    76,98 %
    97 glasov
  • Ne.
    23,02 %
    29 glasov
Oddanih 126 glasov

Argentina na dveh tekmah ni dosegla zadetka

Vsi so mislili, da  bo Jorge Sampaoli prerodil gavče, a zdi se, da je še slabše kot prej. | Foto: Reuters Vsi so mislili, da bo Jorge Sampaoli prerodil gavče, a zdi se, da je še slabše kot prej. Foto: Reuters Na argentinski klopi je debitiral na prijateljskem obračunu z Brazilijo in jo tudi premagal z 1:0. Sledila je visoka zmaga nad Singapurjem, a ko je šlo zares, je Argentina spet odpovedala. Najprej je v petek remizirala z Urugvajem (0:0), v noči na sredo pa še z zadnjeuvrščeno Venezuelo (1:1).

Argentina na dveh tekmah ni dosegla niti enega zadetka (Venezuelci so si zadetek zabili sami), kar je ob takih napadalcih pravi čudež.

To dokazuje, da v ekipi nekaj ni v redu. Sampaoli je pred neuspešno akcijo pozabil na Gonzala Higuaina, vpoklical pa zvezdnika Interja Maura Icardija, ki ni v najboljših odnosih s prvim zvezdnikom Messijem.

Spor med selektorjem in Messijem?

Sprememba v kadru ni prinesla želenega napredka, argentinski mediji pa so po remiju z Urugvajem poročali o kratkem stiku med Messijem in selektorjem. "Ne bom odgovarjal na vprašanja, ki nimajo prave podlage. Nekdo očitno želi, da Argentine ne bi bilo v Rusiji, a tukaj ne moremo narediti veliko. Živimo v divjem svetu, kjer lahko vsak v javnost posreduje informacijo, pa če je ta resnična ali ne. Tega noben ne preverja, pomembno je, da je zanimiva in da meji na škandal," je spor z Messijem zanikal Sampaoli, ki se zaveda, da so v težkem položaju.

"Pred zadnjima dvema krogoma nismo hoteli biti v tem položaju. A to je nogomet, in če ne izkoristiš priložnosti, lahko stvari postanejo težke. Ne bomo se predali, še vedno imamo vse v svojih rokah," je dejal 57-letni Argentinec.

V še težjem položaju kot Argentina sta Alexis Sanchez in njegov Čile. | Foto: Reuters V še težjem položaju kot Argentina sta Alexis Sanchez in njegov Čile. Foto: Reuters

Kaj bo s Čilom?

Še v težjem položaju je Čile, ki je v zadnjem času najboljša južnoameriška reprezentanca. Čile je zmagovalec zadnjih dveh južnoameriških prvenstev, zaigral je tudi v finalu pokala konfederacij in tam moral priznati premoč Nemčiji. La Roja je v septembrski akciji izgubila obe tekmi in zaseda šele šesto mesto. Trenutno Čile ne bi potoval v Rusijo.

Alexis Sanchez, ki se ubada s klubskim statusom pri Arsenalu, je povsem neprepoznaven, skrb vzbujajoč pa je tudi spored na zadnjih dveh kvalifikacijskih obračunih. Doma se bodo udarili z Ekvadorjem, ki še vedno upa na prvo peterico, za konec pa gostovali še pri Brazilcih, ki so si že zagotovili mesto na svetovnem prvenstvu.

Lestvica:

1. Brazilija* 16 tekem – 37 točk
2. Urugvaj 16 – 27
3. Kolumbija 16 – 26

4. Peru 16 – 24
---------------------------
5. Argentina 16 – 24
---------------------------
6. Čile 16 – 23
7. Paragvaj 16 – 21
8. Ekvador 16 – 20
9. Bolivija 16 – 13
10. Venezuela 16 – 8

*že uvrščena na SP 2018

Spored v zadnjih dveh krogih:

2. Urugvaj (27 točk):

Venezuela – Urugvaj
Urugvaj – Bolivija

3. Kolumbija (26 točk):

Kolumbija – Paragvaj
Peru – Kolumbija

4. Peru (24 točk):

Argentina – Peru
Peru – Kolumbija

5. Argentina (24 točk):

Argentina – Peru
Ekvador – Argentina

6. Čile (23 točk):

Čile – Ekvador
Brazilija – Čile

V Rusiji bodo zaigrale štiri najboljše reprezentance (Brazilija si je že zagotovila nastop), petouvrščeno pa čakajo dodatne medcelinske kvalifikacije z najboljšim predstavnikom Oceanije.

Ne spreglejte