Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
13. 9. 2017,
4.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Spartak Moskva UEFA liga prvakov

Sreda, 13. 9. 2017, 4.00

1 leto

Primerjava Maribora in Spartak Moskve

Računali bodo predvsem na veliko vijoličasto srce

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Maribor Hapoel kvalifikacije liga prvakov | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Danes nastope v ligi prvakov začenjajo nogometaši Maribora. V prvem krogu skupine E bodo gostili ruskega prvaka, moskovski Spartak, ki je favorit. Zakaj in kakšne so razlike med tema kluboma?

Maribor se bo s Spartakom iz Moskve v prvem krogu skupine E pomeril v sredo ob 20.45 v Ljudskem vrtu. Na drugi tekmi skupine bo Liverpool istočasno gostil Sevillo.

Resda Spartak ni klub tako zvenečega imena, kot sta preostala nasprotnika, ki čakata na slovenskega prvaka v nadaljevanju tekmovanja v skupini E, Liverpool in Sevilla, a Moskovčani so bili na avgustovskem žrebu v prvem, najmočnejšem bobnu, kar pove dovolj.

Zakaj so tudi danes zvečer v Ljudskem vrtu izraziti favoriti na vseh stavnicah, razkrije pogled na nekatere podrobnosti v primerjavi Maribora in Spartaka. Kje so vijolice sploh boljše? Pravzaprav skoraj nikjer, če seveda gledamo le teorijo. A (še) veliko bolj izraziti favoriti so bili v preteklosti Chelsea, Schalke, kijevski Dinamo, Bayer Leverkusen, lizbonski Sporting in še kdo, pa niso zmagovali.

Moskovski Spartak, katerega trenutno najbolj cenjen nogometaš na nogometni tržnici Quincy Promes je precej dražji od vseh 29 nogometašev Maribora, prijavljenih za ligo prvakov, ima skoraj desetkrat dražje moštvo od vijoličastih.

Tudi izkušnje iz lige prvakov so na strani Rusov, pa še marsikaj drugega. Preletite primerjavo med nocojšnjima nasprotnikoma in ugotovite, zakaj bi bilo presenečenje, če bi Maribor zelenico Ljudskega vrta nekaj čez pol enajsto zvečer zapustil neporažen, kaj pa šele, če bi morda celo zmagal.


Pred srečanjem Maribor - Spartak:

Maribor, Spartak Moskva | Foto: Marjan Žlogar Foto: Marjan Žlogar

Ne spreglejte