Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 9. 2017,
13.05

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov Spartak Moskva

Torek, 12. 9. 2017, 13.05

12 mesecev

Ranjen ruski ponos

Navijače Spartaka zabolele besede Šimundže

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Ante Šimundža | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Massimo Carrera, pokaži tem Slovencem, kje je njihovo mesto," je navijač Spartaka trenerja ruskega prvaka prosil, da v sredo premaga Maribor in zapre usta vsem tistim, ki moskovskega velikana uvrščajo med najšibkejše člene skupine E lige prvakov.

V Rusiji odmevajo besede trenerja Mure Anteja Šimundže, ki je v pogovoru za Delo poudaril, da ima Maribor v sredo lepo priložnost za pozitiven rezultat v ligi prvakov.

"Maribor bo v Ljudskem vrtu vedno močan. Že na prvi tekmi lahko zasuče napovedi o avtsajderski vlogi. Spartak je gotovo šibek člen v skupini, slabo je začel domače prvenstvo, ni samozavesten in ni prepričljiv. Toda še vedno je prvak, ki je bil boljši od najmočnejšega in najbogatejšega Zenita. Trenutno stanje je zelo pomembno, ampak v Mariboru je bilo vsem tekmecem ne glede na ugled in sloves zelo težko," je za slovenski časnik povedal nekdanji trener vijolic, ki mu gre v tej sezoni z Muro v 2. SNL odlično, saj vodi na razpredelnici in se spogleduje s prebojem v prvo ligo.

Kako se bo v sredo razpletla tekma v Ljudskem vrtu?

  • Z zmago Maribora.
    63,16 %
    703 glasov
  • Z remijem.
    16,44 %
    183 glasov
  • Z zmago Spartaka.
    20,40 %
    227 glasov
Oddanih 1113 glasov

Pred srečanjem Maribor - Spartak:

Zadnji trening NK Maribor pred tekmo
Pred torkovimi tekmami lige prvakov

Skupinski del lige prvakov, 1. krog
Prihajajo Rusi, ki častijo pretepe in nasilje
Fant, zaradi katerega v Mariboru ne spijo mirno
Maribor palček lige prvakov, na katerem lahko mastno zaslužiš
Težava za Maribor, junak Spartaka je lačen

Nekdanji trener vijolic ranil ruski ponos

V Maribor bo prispelo okrog 600 navijačev Spartaka. | Foto: Getty Images V Maribor bo prispelo okrog 600 navijačev Spartaka. Foto: Getty Images Šimundža, strelec zgodovinskega zadetka v Kijevu, ki je leta 1999 Mariboru prinesel odmevno zmago nad ukrajinskim favoritom Dinamom v skupinskem delu lige prvakov, je s svojim razmišljanjem ranil ruski ponos.

Navijači Spartaka so pred gostovanjem v Sloveniji prepričani, da ruskemu prvaku pripada vloga favorita. Čeprav v domačem prvenstvu zasedajo komaj osmo mesto, v devetih krogih pa so se razveselili le treh zmag, jih je izjava o šibkem členu v skupini zabolela tako močno, da so navijači Spartaka na družbenih omrežjih nogometaše in vodstvo Spartaka zasuli s prošnjami, naj v sredo Mariboru pokažejo, kdo je boljši, in ga postavijo na realna tla.

Zadnji trening NK Maribor pred tekmo s Spartakom:

Fotogalerija
1 / 12

Ruski portal Sport Express je tako izpostavil članek z naslovom Massimo Carrera, pokaži tem Slovencem, kje je njihovo mesto, v katerem privrženec Spartaka italijanskemu strategu na klopi rdeče-belih svetuje, da pred srečanjem v Ljudskem vrtu izbrancem prebere Šimundžove besede.

"Dodatne motivacije ne bo potreboval," je dodal. Ga bo nekdanji strateg Juventusa upošteval? Svoja pričakovanja pred uvodnim dejanjem v ligi prvakov bo v Mariboru strnil v poznih popoldanskih urah.

Ne spreglejte