Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 7. 2020,
11.00

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

Natisni članek

Simon Rožman legionarji

Nedelja, 26. 7. 2020, 11.00

3 leta, 9 mesecev

Slovenski nogometni legionarji

Simon Rožman kljub sanjskemu zaključku brez glavne nagrade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

Simon Rožman | Simon Rožman je z Rijeko sezono končal s štirimi zaporednimi zmagami, a vseeno je bil za točko prekratek, da bi se uvrstil v kvalifikacije za ligo prvakov. | Foto Grega Valančič/Sportida

Simon Rožman je z Rijeko sezono končal s štirimi zaporednimi zmagami, a vseeno je bil za točko prekratek, da bi se uvrstil v kvalifikacije za ligo prvakov.

Foto: Grega Valančič/Sportida

S tekmami 36. kroga se je končala tudi hrvaška nogometna liga. Že nekaj časa je bilo znano, da bo prvak spet zagrebški Dinamo, ekipa Slovenca Petra Stojanovića, do zadnjega kroga pa je bil zanimiv boj za drugo mesto, ki je prvič v zgodovini hrvaškega prvenstva zagotavljalo kvalifikacije za ligo prvakov. Na koncu ga je osvojila zagrebška Lokomotiva, Rijeka Simona Rožmana pa se je morala zadovoljiti z ligo Europo.

V odločilni tekmi je na gostovanju premagala Osijek z 2:1. Ta rezultat ni ustrezal Rijeki, ki jo vodi Simon Rožman. Rečani so bili pred zadnjim krogom še v igri za drugo mesto, osvojili bi ga, če bi se tekma v Osijeku končala brez zmagovalca. Ker se ni, je bila ekipa iz Kvarnerja tretja, Osijek se je moral zadovoljiti s četrtim mestom, v Evropi pa bo igral še petouvrščeni splitski Hajduk.

Iz lige je izpadel Inter iz Zaprešiča, klub slovenskega vratarja Žige Freliha, v dodatnih kvalifikacijah za obstanek bo igrala Istra iz Pulja, njen tekmec bo reški Orijent.

Šporar se je poslovil z golom

Andraž Šporar je na 16 nastopih v dresu Sportinga dosegel 6 zadetkov. | Foto: Reuters Andraž Šporar je na 16 nastopih v dresu Sportinga dosegel 6 zadetkov. Foto: Reuters Slovenski nogometni reprezentant Andraž Šporar se je na zadnji prvenstveni tekmi letošnje sezone znova vpisal med strelce. Ob porazu svojega Sportinga z 1:2 na derbiju proti drugemu lizbonskemu klubu Benfici je v 69. minuti dosegel izenačujoči zadetek. Portugalski prvak je postal Porto.

Odločilni gol za zmago Benfice je v 88. minuti dosegel Carlos Vinicius, Šporar pa je tako letošnjo sezono portugalskega prvenstva sklenil s šestimi goli. Prvak Porto je v zadnjem krogu sicer z 1:2 izgubil proti Bragi, a si je že pred tem zagotovil 29. naslov državnega prvaka in igranje v ligi prvakov za prihodnjo sezono.

Branilka naslova Benfica je osvojila drugo mesto s petimi točkami zaostanka (77) za tekmeci iz Porta. Braga pa si je z zmago v zadnjem krogu zagotovila tretje mesto in nastope v evropski ligi. Zbrala je 60 točk, tako kot Sporting, ki je po sobotnem porazu ostal brez neposredne zagotovitve igranja v skupinskem delu evropske lige za prihodnjo sezono. V kvalifikacijah za drugo kakovostno tekmovanje v Evropi bo poleg njega igral še peti Rio Ave (55).

Preberite še:

Lionel Messi
Sportal Še ena nora govorica o Messiju, ki se je pojavila v teh dneh
Sportal Slovenka znova pokazala ''ferrarija''
Jan Oblak
Sportal Navijači so izbrali: Najboljši je Jan Oblak.
Ne spreglejte