Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 7. 2023,
18.15

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

Natisni članek

Manchester City Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 30. 7. 2023, 18.15

9 mesecev, 1 teden

Sanjska vrnitev Jana Oblaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34
Jan Oblak | Jan Oblak je prvič po treh mesecih branil za Atletico in mu pomagal do zmage nad evropskim prvakom. | Foto Guliverimage

Jan Oblak je prvič po treh mesecih branil za Atletico in mu pomagal do zmage nad evropskim prvakom.

Foto: Guliverimage

Nogometaši Atletica iz Madrida so v prijateljski tekmi v Seulu premagali Manchester City (2:1), bolj kot zmaga španskega velikana proti aktualnemu evropskemu prvaku pa je v srcih slovenskih ljubiteljev nogometa odmevala vrnitev Jana Oblaka. Slovenski nogometni vratar je branil prvič za Atletico po treh mesecih in s tem dokazal, kako je mučnega obdobja, v katerem se je spopadal s skrivnostnimi bolečinami v vratu, dokončno konec. To ni izjemna novica le za Atletico, ampak tudi slovensko nogometno reprezentanco!

Harry Kane Anglija Italija
Sportal Konec prekletstva angleškega asa? Bayern misli še kako resno.

Škofjeločan Jan Oblak zaradi bolečin v vratu ni nastopal za Atletico oziroma slovensko reprezentanco vse od konca aprila. | Foto: Guliverimage Škofjeločan Jan Oblak zaradi bolečin v vratu ni nastopal za Atletico oziroma slovensko reprezentanco vse od konca aprila. Foto: Guliverimage Da se zdravstveno stanje Jana Oblaka, ki zaradi bolečin v vratu ni branil vse od konca aprila (gostovanja Atletica pri Barceloni), nato pa je moral izpustiti tudi pomembni junijski tekmi slovenske reprezentance v kvalifikacijah za Euro 2024, vztrajno izboljšuje, je bilo moč sklepati že iz tega, da se je Škofjeločan vrnil v vsakodnevni trenažni proces rdeče-belih in z njimi odpotoval na turnejo v Južno Korejo.

Pred tremi dnevi, ko so izbranci Diega Simeoneja izgubili ekshibicijsko tekmo proti selekciji južnokorejskega prvenstva K-League XI (2:3), je obsedel na klopi in na delu spremljal stanovska kolega Iva Grbića (prvi polčas) in Antonia Gomisa (drugi polčas).

Kazahstan Slovenija Žan Vipotnik
Sportal Legionarja Vipotnik in Begić že zabijata #video

Tri dni pozneje, ko se je Atletico v Seulu v spektakularnem srečanju pomeril z aktualnim evropskim prvakom Manchester Cityjem, pa je bilo marsikaj drugače. Simeone je v začetno postavo uvrstil 30-letnega Slovenca, ki je tako po treh mesecih znova branil za Atletico. Kapetan slovenske reprezentance se je izkazal. Čeprav je imel opravka z zelo nevarnim napadom Cityja, pri katerem najbolj izstopa Norvežan Erling Braut Haaland, še kako nevarni pa so tudi Jack Grealish, Julian Alvarez, Bernardo Silva, Phil Foden in še bi lahko naštevali, je zadržal mrežo nedotaknjeno.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov (0:0). Oblaka je premagal le Španec Rodri po strelu z glavo v 21. minuti, a je bil njegov zadetek razveljavljen zaradi prekrška nad Kokejem. Izkušeni Slovenec je po vrnitvi predal vratarsko štafetno palico Dalmatincu Grbiću, ko pa sta trenerja Josep Guardiola in Diego Simeone do 61. minute izvedla kar 19 menjav, se je razmerje moči prevesilo na stran Atletica.

Madridčani so prekrižali načrte bogatemu klubu, ki je v prejšnji sezoni osvojil kar trojno krono. Nizozemec Memphis Depay je v 66. minuti popeljal Atletico v vodstvo, osem minut pozneje je prednost na 2:0 podvojil Belgijec Yannick Ferrerira Carrasco, evropski prvak pa česa več od častnega zadetka, v 85. minuti ga je dosegel Portugalec Ruben Dias, ni zmogel. Ostalo je pri zmagi Atletica, pri katerem Joao Felix sploh ni kandidiral za srečanje.

Jan Oblak je spravil Erlinga Haalanda v slabo voljo že v ligi narodov leta 2022. | Foto: Vid Ponikvar Jan Oblak je spravil Erlinga Haalanda v slabo voljo že v ligi narodov leta 2022. Foto: Vid Ponikvar

Vrnitev Oblaka ni spravila v dobro voljo le navijačev Atletica, ampak tudi celotno slovensko nogometno javnost, saj bo Kekovo četo kmalu čakalo naporno nadaljevanje kvalifikacij za Euro 2024. Škofjeločan je prejšnji mesec izpustil dvoboja proti Finski (0:2) in Danski (1:1), 7. septembra pa bo Slovenija v Stožicah gostila Severno Irsko, tri dni pozneje pa se odpravila še na gostovanje v San Marino.

Jan Oblak Atletico Madrid
Sportal Jan Oblak razveselil navijače
Jan Oblak Navijači
Sportal Prekrasne novice iz Madrida
Jan Oblak, Atletico Madrid
Trendi Jan Oblak delil fotografijo s svojo izbranko #foto
Ne spreglejte