Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2022,
18.30

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

angleško prvenstvo Premier League Arsenal Gabriel Jesus Erling Haaland Manchester City Red Bull Salzburg Borussia Dortmund Benjamin Šeško Benjamin Šeško

Sreda, 11. 5. 2022, 18.30

1 leto, 11 mesecev

Gabriel Jesus vse bliže prestopu k topničarjem

S prestopom Haalanda bi lahko pridobila tudi Šeško in Arsenal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Manchester City Gabriel Jesus | Gabriel Jesus je to sezono za Manchester City zabil 13 golov. | Foto Reuters

Gabriel Jesus je to sezono za Manchester City zabil 13 golov.

Foto: Reuters

Gabriela Jesusa zanima Arsenalov projekt, pravi njegov agent. Po prihodu Erlinga Haalanda v Manchester City je njegov odhod še toliko verjetnejši. Še pred uradnim začetkom poletne tržnice je aktiven tudi Bayern München.

Erling Haaland
Sportal Manchester City potrdil prihod Haalanda, Borussia že našla zamenjavo

Letošnja poletna nogometna tržnica bo morda najbolj zanimiva tržnica zadnjih nekaj let. Začela se je že s ponedeljkovo potrditvijo prestopa Erlinga Haalanda v Manchester City, ki je za sabo potegnila prestop Karima Adeyemija iz Salzburga v Borussio. Tako naj bi vloga prvega napadalca Salzburga zdaj padla na Benjamina Šeška. Prihod Haalanda v City pa po drugi strani pomeni, da bi utegnil Gabriel Jesus dobiti še manj priložnosti za igro. 

Jesus ima 54 nastopov za Brazilijo. Zadel je 18-krat. | Foto: Reuters Jesus ima 54 nastopov za Brazilijo. Zadel je 18-krat. Foto: Reuters Petindvajsetletni brazilski napadalec je v Manchestru od leta 2017. V tem času je na 234 tekmah dosegel 95 golov. V tej sezoni je sicer igral na 39 tekmah, a bil le na dobri polovici v prvi postavi. Zabil je 13 golov. Tako so vse glasnejše govorice, da  utegne Manchester zamenjati za London. Jesusa že povezujejo z Arsenalom. In tega ni zanikal niti njegov agent Marcelo Pettinati

"Z Arsenalom smo se pogovarjali o Gabrielu Jesusu. Všeč nam je njihov projekt. Pogovarjamo se o možnosti prestopa," je dejal Pettinati, a dodal: "Še šest drugih klubov se zanima za Gabriela. Zdaj je osredotočen na zadnje tekme sezone s Cityjem."

Brazilskemu reprezentantu pogodba z meščani poteče naslednje poletje, torej je to tudi za njegov zdajšnji klub zadnja priložnost, da z njim tudi z odškodnino nekaj zasluži. Da ne bi odšel brezplačno, tako kot bo iz Chelseaja v Real Madrid odšel Antonio Rüdiger. Tam je sicer situacija nekoliko drugačna, saj Chelsea zaradi blokade poslovanja v zadnjih mesecih ni mogla podpisovati novih pogodb.

Antonio Rüdiger Chelsea
Sportal Real Madrid prvo poletno okrepitev dobil brezplačno
Bayern München okrepitve našel v Ajaxu
Bayern se bo poleti okrepil z maroškim reprezentantom Noussairom Mazraouijem, ki je do zdaj igral za amsterdamski Ajax. V München bo prestopil kot prost igralec, je objavila športna revija Kicker. Štiriindvajsetletni bočni branilec se je z Bavarci dogovoril za štiriletno sodelovanje, pogodbo pa bo uradno podpisal po 30. juniju. Bayern naj bi se zanimal še za enega igralca Ajaxa, 19-letnega igralca zvezne vrste Ryana Gravenbercha, o odškodnini se z Ajaxom še dogovarja. 
Tottenham
Sportal Tottenham jo je zagodel Arsenalu, to bo še napeto
Ne spreglejte