Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2022,
16.55

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

4

Natisni članek

Karim Adeyemi nemško prvenstvo angleško prvenstvo Bundesliga Premier League Borussia Dortmund Manchester City Erling Haaland

Torek, 10. 5. 2022, 16.55

1 leto, 11 mesecev

Erling Haaland

Manchester City potrdil prihod Haalanda, Borussia že našla zamenjavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

4

Erling Haaland | Enaindvajsetletni Norvežan Haaland prvega julija odhaja v Manchester City. | Foto Reuters

Enaindvajsetletni Norvežan Haaland prvega julija odhaja v Manchester City.

Foto: Reuters

V ponedeljek vroče govorice, dan pozneje se je odzval Manchester City. In potrdil: Erling Haaland poleti prihaja v njihov klub.

"Manchester City lahko potrdi, da smo se dogovorili z Borussio Dortmund za prestop napadalca Erlinga Haalanda v naš klub prvega julija 2022," so zapisali v kratkem sporočilu za javnost. City je privolil v plačilo odškodnine. Ta po klavzuli, ki jo ima Haaland z Borussio, znaša 60 milijonov evrov. Zdaj se morajo z norveškim nogometašem še dogovoriti za dolžino pogodbe in njegovo plačo.

Haaland je na evropsko sceno stopil v dresu Salzburga. Po vsega eni sezoni v avstrijski ligi je že prestopil v nemško bundesligo in zadnji dve leti igral za Borussio Dortmund. V iztekajoči se sezoni je dal v vseh tekmovanjih v rumeno-črnem dresu 28 golov. V dveh sezonah je na 88 tekmah za Borussio zabil 85 golov.

Prvega julija si bo nadel sinjemoder dres in konec poletja debitiral v angleški premier ligi. S tem so se mu izpolnile sanje. Za City je namreč pred dvema desetletjema igral že njegov oče Alf-Inge Haaland.

Zamenjava za Haalanda bo Adeyemi

Karim Adeyemi | Foto: Reuters Karim Adeyemi Foto: Reuters Borussia je le nekaj minut pozneje sporočila, da že ima zamenjavo za Haalanda. In tudi ta prihaja iz Salzburga. To je 20-letni nemški reprezentant Karim Adeyemi. Ta je zavrnil več drugih klubov, tudi Manchester United. Odškodnina 35 milijonov evrov. Podpisal je do junija 2027 in si že prvič nadel rumeno-črni dres ter pozdravil navijače Borussie.

V tej sezoni je v avstrijski ligi zabil 19 golov (27 tekem), tri pa je dal tudi v ligi prvakov (osem tekem). Ima tudi že tri nastope za člansko reprezentanco. Prihaja iz Münchna. Njegov oče je Nigerijec, mama pa Romunka.

Erling Braut Haaland
Sportal Na vidiku nova prestopna bomba: zvezdnik tik pred selitvijo na Otok?
Ne spreglejte