Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 4. 2022,
19.15

Osveženo pred

1 leto, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06

Natisni članek

Roman Abramovič Serena Williams Lewis Hamilton Premier League angleško prvenstvo Chelsea Ineos Grenadiers Jim Ratcliffe

Petek, 29. 4. 2022, 19.15

1 leto, 12 mesecev

Jim Ratcliff novi ponudnik za nakup Chelseaja

Plemenita ponudba za Chelsea za pet milijard

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06
Jim Ratcliff | Jim Ratcliff bi Chelsea naredil za pravi britanski klub, ki bi postal sinonim za London. | Foto Reuters

Jim Ratcliff bi Chelsea naredil za pravi britanski klub, ki bi postal sinonim za London.

Foto: Reuters

Chelsea ima novega snubca. Uradno ponudbo za prevzem kluba je poslal britanski poslovnež Jim Ratcliff, ki s svojim kemičnim podjetjem INEOS že vlaga v kolesarsko ekipo. Vložil bi več kot milijardo evrov. Njegovo premoženje ocenjujejo na več kot 14 milijard. Ima letno vstopnico za tekme Chelseaja.

Po marčevskem umiku milijarderja Romana Abramoviča iz Velike Britanije se še naprej zbirajo ponudbe za nakup londonskega nogometnega kluba Chelsea, ki ga je imel Rus v lasti od leta 2003. 

Abramoviču so v Londonu pokazali rdečo luč. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Abramoviču so v Londonu pokazali rdečo luč. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Prodajo vodi ameriška banka Raine. Iz igre je izpadel Američan Steve Pagliuca, solastnik Boston Celtics. Njegova skupina vlagateljev se je umaknila sama, potem ko je dobila namig iz banke, da ni njihova prva izbira. Pagliuca je ponudbo oddal skupaj s kanadskim bogatašem Larryjem Tanenbaumom, ta je lastnik podjetja Maple Leaf Sports Entertainment, ki ima v lasti več klubov v Torontu.

Iz ZDA prihaja še en mogoči kupec, solastnik bejzbolske ekipe Los Angeles Dodgers, Todd Boehly. The Wall Street Journal je poročal, da bo ta začel ekskluzivne pogovore o nakupu. Tretji ponudnik je nekdanji prvi mož letalske družbe British Airways Martin Broughton, čigar vlogo za nakup sta, vsak z 12 milijoni evrov, podprla tudi teniška igralka Serena Williams in dirkač formule 1 Lewis Hamilton, sicer navijač Arsenala.

"To je britanska ponudba za britanski klub"

INEOS vlaga že v kolesarsko ekipo na najvišji ravni. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko INEOS vlaga že v kolesarsko ekipo na najvišji ravni. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rok za oddajo ponudb so že nekajkrat podaljšali. In zdaj se je pojavilo novo ime. Chelsea bi prevzel britanski poslovnež Jim Ratcliffe. Ta je direktor kemičnega podjetja INEOS, ki ima v lasti francoski nogometni klub OGC Nice in kolesarsko ekipo INEOS Grenadiers. Vložil je uradno ponudbo za nakup v višini 4,25 milijarde funtov (nekaj več kot pet milijard evrov). Od tega bi 2,5 milijarde dali za sklad za žrtve ukrajinske vojne, 1,75 milijarde pa za neposredne naložbe v klub v naslednjih desetih letih.

"To je britanska ponudba za britanski klub," je INEOS zapisal v sporočilu za javnost. "Menimo, da bi moral imeti London klub, ki bo sinonim za mesto. Tako kot mesto predstavljajo Real Madrid, Barcelona ali Bayern München. Načrtujemo, da bi bil Chelsea tak klub. Vlagali bi kot ljubitelji te čudovite igre in ne zato, da bi ustvarjali dobiček. To počnemo s svojim primarnim poslom. Klub podpirajo lokalna skupnost in njegovi navijači. In naš namen je, da v Chelsea vložimo iz tega razloga."

Lewis Hamilton Imola
Sportal Verstappen zbada navijača Arsenala Hamiltona
Ne spreglejte