Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
3. 4. 2014,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid rekord Lionel Messi Lionel Messi

Četrtek, 3. 4. 2014, 10.24

8 let

Ronaldu ni dolgčas: podrl rekord in odšepal z igrišča

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Veličasten rekord, gol, stoti nastop in poškodba. Po tem si bo Cristiano Ronaldo zapomnil prvi četrtfinalni dvoboj z Borussio, ki je Realu zagotovil ogromno prednost pred gostovanjem v Dortmundu.

V zadnjih sezonah se strelski nogometni rekordi najbolj lepijo na dosežke Lionela Messija in Cristiana Ronalda. V dresu Barcelone in Reala podirata mejnike. Portugalec je v sredo poskrbel za novega, saj je v tej evropski sezoni dosegel že 14 zadetkov. Toliko jih je tudi opevani Argentinec pred dvema sezonama, z enakim izkupičkom je imel opravka tudi Brazilec Jose Altafini pred 51 leti, ko se še ni igrala liga prvakov, pač pa predhodnik tekmovanja vseh tekmovanj, pokal državnih prvakov.

Le Ronaldo, Messi in Altafini

Eksplozija Ronaldovih zadetkov v tej evropski sezoni je neverjetna. Bele baletnike že v torek čaka povratno srečanje v Dortmundu. Ker je španski klubski velikan na odlični poti, da si zagotovi nastop v polfinalu, bo imel Portugalec še ogromno priložnosti, da izboljša statistiko in se v zgodovino rekordov podpiše zgolj z lastnim imenom. Z 29 leti bi dočakal novo priznanje izjemni karieri, ki ji pogosto zaploska tudi Altafini. Brazilec z italijanskim potnim listom je pred polovico stoletja igral za obe nogometni velesili, v dresu Milana pa je v eni evropski sezoni zabil 14 zadetkov. Zdaj šteje 75 pomladi, a je še vedno predan nogometu. Javnost osrečuje v vlogi komentatorja, večkrat pa se na njegovem sporedu znajde tudi Ronaldo, najboljši nogometaš na svetu, ki je v začetku leta tudi prijel zlato žogo. Lahko je ponosen, da si deli rekord z najboljšima nogometaša sodobnega gladiatorskega nogometa, Messijem in Ronaldom.

Portugalec je odigral jubilejno stoto tekmo v ligi prvakov. V 57. minuti se je po Modrićevi podaji vpisal med strelce in poskrbel za izenačitev rekorda, končnice srečanja pa ne bo pomnil po dobrem. Zaradi bolečin v kolenu je v 79. minuti odšepal z igrišča. Trener Carlo Ancelotti ni želel tvegati, tako da je v igro poslal Brazilca Casemira, gledalci na štadionu Santiago Bernabeu pa so stiskali pesti, da z najboljšim strelcem Reala ni kaj hujšega. Sodeč po trenerjevih besedah po gladki zmagi nad rumeno-črnimi (3:0) so njihove skrbi odveč. ''To je le manjša poškodba kolena, ki me ne skrbi. Če bo treba, ga bomo za kakšno tekmo izpustili. Cristiano je lahko miren,'' je dejal Italijan in pomiril javnost. Rekorder bo tako pripravljen na nove podvige. Nov izziv predstavlja meja 15 zadetkov …

Ne spreglejte