Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
8. 1. 2021,
13.00

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

5

Natisni članek

Samsung Barack Obama Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Petek, 8. 1. 2021, 13.00

3 leta, 3 mesece

Portugalčeva blagovna znamka podira rekorde

Fenomen CR7: Cristiano Ronaldo je najbolj priljubljen Zemljan

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

5

Cristiano Ronaldo je eden od najboljših, zagotovo pa najbolj priljubljen nogometaš vseh časov. Vsaj po številki sledilcev na družbenih omrežjih, na katerih je tudi v letu 2020 podiral mejnike. Ronaldova blagovna znamka, ki mu prinaša milijone, na pragu njegovega 36. leta ne pojenja. Nasprotno, je celo močnejša, kot je bila kadarkoli. Portugalec je po številu sledilcev na spletu trenutno najbolj priljubljen Zemljan.

Nasmeh za nekaj sto milijonov evrov. Cristiano Ronaldo v družbi svojega dekleta Georgine Rodriguez. | Foto: Reuters Nasmeh za nekaj sto milijonov evrov. Cristiano Ronaldo v družbi svojega dekleta Georgine Rodriguez. Foto: Reuters

Cristiano Ronaldo je že nekaj časa rekorder Instagrama, na katerem ima več sledilcev od vseh športnikov, glasbenikov, hollywoodskih zvezdnikov in seveda tudi politikov.

V začetku leta 2021 je na tem družabnem omrežju poskrbel za nov mejnik. Presegel je mejo 250 milijonov sledilcev, ki je medtem poskočila že na 251.

Kako visoka je ta številka v primerjavi z drugimi? Vseh 20 klubov angleške premier lige skupaj jih ima okoli 150 milijonov. Podatek, ki pove vse.

Kako kaže njegovemu večnemu tekmecu iz Barcelone Lionelu Messiju? Na absolutni lestvici na Instagramu kot drugi najboljši med športniki zaseda sedmo mesto s 174 milijoni sledilcev.

Ronaldov zapis na Instagramu ob mejniku 250 milijonov sledilcev:

Poskrbel je tudi za objavo leta 2020

Ne samo, da mu na Instagramu zdaj sledi četrt milijarde ljudi, v letu 2020 je na tem med športniki zelo priljubljenem družbenem omrežju Ronaldo poskrbel tudi za objavo, ki je dobila največ všečkov.

Njegova lanska novembrska fotografija z zapisom ob smrti Diega Maradone jih je zbrala kar 19,7 milijona.

Ronaldov zapis na Instagramu od smrti Diega Maradone:

Instagram, Twitter in Facebook polnijo Portugalčeve žepe 

Od takrat je Portugalec na Instagramu objavil še 40 fotografij. Zakaj to omenjamo? Zaradi tega, ker CR7 z njimi mastno služi. Forbes je pred časom pisal, da z eno objavo v povprečju zasluži milijon evrov.

V dveh mesecih jih je po tem izračunu torej zaslužil kar 40. V resnici nekoliko manj, saj vsaka njegova objava ni sponzorska, a še vedno zelo veliko.

Ne nazadnje to potrjuje tudi pisanje Forbesa, pri katerem trdijo, da je lani s plačo in sponzorskimi pogodbami v žep pospravil 117 ameriških dolarjev.


Reportaža o Cristianu Ronaldu z Madeire iz leta 2015:

Cristiano Ronaldo
Sportal Po poteh najboljšega nogometaša na svetu

Kakšen je vpliv fenomena Ronalda, potrjuje tudi to, da ima skoraj 23 milijonov sledilcev tudi njegovo dekle. Georgini Rodriguez je, preden je skočila v Portugalčevo posteljo, sledilo nekaj tisoč uporabnikov Instagrama. Zdaj jih manjka še nekaj in obkljukala bo številko 23. Milijonov.

Priljubljenost Georgine Rodriguez na družabnih omrežjih je v zadnjih letih poskočila v nebo:

Skoraj pol milijarde sledilcev na družbenih omrežjih

Kako je z Ronaldom na preostalih, pri nas najbolj priljubljenih omrežjih?

Vsaj med športniki je kralj tudi na Twitterju, z 90 milijoni sledilcev pa peti na absolutni lestvici. Na vrhu je Barack Obama. Nekdanjemu ameriškemu predsedniku sledi skoraj 128 milijonov uporabnikov.

Še višje, na drugem mestu, je Ronaldo s 125 milijoni sledilcev na Facebooku. Več sledilcev, 161 milijonov, ima samo južnokorejska multinacionalka Samsung.

Na treh najbolj priljubljenih družbenih omrežjih Ronaldu torej sledi skoraj pol milijarde uporabnikov, natančneje 469 milijonov.

Na nedeljski tekmi proti Udineseju je zabil 757. in 758. gol na uradnih tekmah, s tem pa na večni lestvici na drugem mestu prehitel legendarnega Peleja. | Foto: Reuters Na nedeljski tekmi proti Udineseju je zabil 757. in 758. gol na uradnih tekmah, s tem pa na večni lestvici na drugem mestu prehitel legendarnega Peleja. Foto: Reuters

Mejnike postavlja tudi na igriščih

Ne gre pa sijajno samo njegovi blagovni znamki na svetovnem spletu, ampak tudi Juventusovi številki 7 na igrišču. Pred dnevi je v svojem prvem nastopu v letošnjem letu z dvema goloma proti Udineseju na večni lestvici strelcev prehitel legendarnega Brazilca Peleja, Ronaldo je zdaj že pri 758 zadetkih na uradnih tekmah.

Na vrhu je pred njim le še Josef Bican. Legendarni Čeh, ki je pred drugo svetovno vojno in po njej mreže nasprotnikov kot za stavo tresel v majici praške Slavie, se je ustavil pri številki 805.

Ronaldo bo čez manj kot mesec dni dopolnil že 36 let. V obdobju svoje kariere, ko večina nogometašev že sklene svoje nogometne poti, igra v kakšnem manjšem klubu ali pa se nogometu posveča le še enkrat na teden, on igra na najvišji ravni, nikoli večja pa ni bila niti njegova blagovna znamka. Fant, ki je prišel iz najrevnejšega predela portugalskega otoka Madeira, je danes najbolj priljubljen Zemljan.

Kakšen se vam zdi Cristiano Ronaldo?

  • Obožujem ga
    18,64 %
    44 glasov
  • Všeč mi je
    20,76 %
    49 glasov
  • Odličen nogometaš, drugo ni pomembno
    47,46 %
    112 glasov
  • Ni mi všeč
    2,12 %
    5 glasov
  • Na živce mi gre
    11,02 %
    26 glasov
Oddanih 236 glasov

Na Googlu je lani doživel "poraz"

Neymar | Foto: Reuters Neymar Foto: Reuters Na spletnem iskalniku Google Ronaldo kljub norim številkam z družbenih omrežij ni bil med najbolj iskanimi nogometaši v letu 2020.

Prehitel ga je brazilski superzvezdnik PSG Neymar. Njegovo ime so uporabniki Googla v brskalnik vpisali v povprečju 482 tisočkrat na mesec. Ronaldo je pristal na drugem mestu, Portugalca smo v povprečju "googlali" 325 tisočkrat na mesec.

Je pa Ronaldo tudi na Googlu krepko premagal Argentinca Messija, ki je na tej lestvici pristal na devetem mestu. Ime najboljšega strelca v zgodovini Barcelone in Argentine smo na mesec v Google vpisali v povprečju 118 tisočkrat.
Sportal Ronaldo nasledil neznanega Maročana in postal kralj
Ne spreglejte