Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 10. 2020,
14.50

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

1

Natisni članek

UEFA liga prvakov Rennes

Torek, 20. 10. 2020, 14.50

1 leto

Tudi to je šport

Operna hiša ali stadion? Vseeno, naj odmeva himna vseh himn. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

1

Rennes | Rennes bo prvič v klubski zgodovini nastopil v bogati ligi prvakov. | Foto Reuters

Rennes bo prvič v klubski zgodovini nastopil v bogati ligi prvakov.

Foto: Reuters

Francoski nogometni klub Rennes bo danes prvič v 119-letni zgodovini nastopil v ligi prvakov. V pokrajini Bretanja vlada ob zgodovinskem mejniku veliko zadovoljstvo. O tem, kako nestrpno čaka klub začetek evropskih razvad v ligi prvakov, priča tudi slavnostni dogodek, na katerem je odmevala himna lige prvakov tako v operni hiši kot tudi na stadionu.

Jan Oblak
Sportal Debakel Oblaka v Münchnu, remi Handanovića in zmagovit povratek Iličića

Nogometna lige prvakov velja v športnem svetu za nekaj posebnega. Posebno mesto v srcih ljubiteljev omenjenega tekmovanja ima tudi njena himna. Danes bo prvič pred srečanjem lige prvakov odmevala na stadionu Roazhon Park v Rennesu, ki si je zagotovil udeležbo med elito po zaslugi tretjega mesta v francoskem prvenstvu.

Kako je odmevala himna lige prvakov v Rennesu avgusta v jutranjih urah:

Ko je Rennes dobil končno potrditev, da bo zaigral v ligi prvakov, je avgusta na stadionu sledila spontana proslava. Z zvočnikov stadiona je v jutranjih urah neprekinjeno odmevala himna lige prvakov vsaj 15 minut. 

Dva meseca pozneje, ko nogometaše Rennesa čaka ognjeni krst v najbolj mogočnem nogometnem klubskem tekmovanju, je klub poskrbel za novo odmevno akcijo, ob kateri ljubitelji nogometa ne morejo ostati ravnodušni, saj ima v njej glavno vlogo priljubljena himna lige prvakov. Naslov je "Naj odmeva sveta glasba".

Bretonski simfonični orkester jo je najprej izvedel v operni hiši, nato pa se je dogajanje, kakor je videti v klubskem video prispevku, preselilo še na stadion, kjer bo današnje srečanje med Rennesom in ruskim Krasnodarjem, še enim novincem med najboljšimi v Evropi, na tribunah spremljalo 5 tisoč gledalcev.

Pri Rennesu bo v središču pozornosti nastop 17-letnega francoskega čudežnega dečka Eduarda Camavinge, velike želje madridskega Reala, ki je to jesen zatresel mrežo Ukrajine v dresu galskih petelinov. | Foto: Reuters Pri Rennesu bo v središču pozornosti nastop 17-letnega francoskega čudežnega dečka Eduarda Camavinge, velike želje madridskega Reala, ki je to jesen zatresel mrežo Ukrajine v dresu galskih petelinov. Foto: Reuters

Marcus Rashford
Sportal Ko sta se nazadnje udarila, je Neymar izgubil živce. Krivec: Slovenec!
Lionel Messi
Sportal Barcelona prvič po groznem ponižanju, Messi bi bil lahko boljši
Himno lige prvakov je sicer leta 1992 napisal Anglež Tony Britten, njeni temelji pa se dotikajo dela znamenitega klasičnega skladatelja Georga Friedricha Händela z naslovom ''Duhovnik Zadok''. Izvaja jo Kraljevi filharmonični orkester iz Londona, poje pa komorni zbor Academy of St. Martin in the Fields.
Ne spreglejte