Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 7. 2020,
18.24

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

PSG Atalanta Josip Iličić Kylian Mbappe Kylian Mbappe

Ponedeljek, 27. 7. 2020, 18.24

3 leta, 9 mesecev

Obračun za polfinale Atalanta - PSG je vse bližje

PSG nad Atalanto brez Mbappeja, kaj pa se dogaja z Iličićem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82
Kylian Mbappe | Kylian Mbappe soigralcem pri PSG ne bo mogel pomagati v lovu na polfinale lige prvakov. | Foto Reuters

Kylian Mbappe soigralcem pri PSG ne bo mogel pomagati v lovu na polfinale lige prvakov.

Foto: Reuters

Kylian Mbappe bo zaradi poškodbe, ki jo je staknil v finalu francoskega pokala, počival približno tri tedne. Zvezdnik PSG tako ne bo pripravljen do tekme četrtfinala lige prvakov proti Atalanti. Pri tej je še vedno negotova usoda Josipa Iličića, ki že nekaj časa ne igra.

Kylian Mbappe
Sportal Sreča v nesreči za PSG in njegovega zvezdnika

Kylian Mbappe jo je skupil v prvem polčasu tekme finala francoskega pokala v Parizu, kjer je na tleh obležal po grobem prekršku kapetana Saint Etienna Loica Perrina, ki si je po tem prislužil neposreden rdeč karton. Poškodba najboljšega strelca PSG je bila videti grozno, a so iz vrst francoskih prvakov dan za tem sporočili, da gre zgolj za hujši zvin gležnja.

Zdaj je postalo jasno, koliko časa bo moral 21-letni zvezdnik svetovnega nogometa počivati. Zdravniki pravijo, da približno tri tedne, kar pomeni, da na tekmi četrtfinala lige prvakov proti Atalanti, ki bo na sporedu 12. avgusta, ne bo pripravljen. Seveda bo izpustil tudi petkov finale francoskega ligaškega pokala, v katerem bo PSG novo lovoriko poskušal osvojiti proti Lyonu.

Josip Iličić je izpustil zadnje štiri tekme Atalante. Nazadnje je odigral 58 minut pri remiju z Juventusom (2:2) 11. julija letos. | Foto: Getty Images Josip Iličić je izpustil zadnje štiri tekme Atalante. Nazadnje je odigral 58 minut pri remiju z Juventusom (2:2) 11. julija letos. Foto: Getty Images

Negotova usoda Josipa Iličića

Navijače Atalante medtem veliko bolj kot težave Mbappeja zanima, kaj se dogaja z Josipom Iličićem. Slovenski reprezentant, ki je pred koronakrizo naravnost blestel in je bil glavni junak zmage nad Valencio v osmini finala, na dveh tekmah je namreč zabil kar pet golov, je izpustil zadnje štiri tekme Atalante. Podrobnosti o tem, kakšne zdravstvene težave ima, v klubu za zdaj še niso razkrili.

"Moramo počakati, kaj bo. Jasno je, da nam manjka. Upamo, da se bo čim prej vrnil," je njegovo odsotnost komentiral Gian Piero Gasperini, trener Atalante, ki bo do obračuna s PSG odigrala še dve prvenstveni tekmi. Naslednjo že jutri proti Parmi Jasmina Kurtića, na kateri Iličić zagotovo ne bo igral, potem pa v zadnjem krogu italijanskega prvenstva v nedeljo še proti milanskemu Interju Samirja Handanovića.

Odkar se je nogomet vrnil tudi v Italiji, je Iličić sicer zaigral na petih tekmah, a se mu ni uspelo vpisati med strelce, niti ne med asistente. Pred tem je na 29 tekmah v vseh tekmovanjih zabil kar 21 golov in prispeval še devet asistenc.

Cristiano Ronaldo
Sportal Nič novega v Italiji, Juventusu še deveti naslov v nizu
Ne spreglejte