Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 12. 2022,
10.00

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

2

Natisni članek

navijači Katar Ben Black Katar 2022 SP 2022 v nogometu

Nedelja, 18. 12. 2022, 10.00

1 leto, 4 mesece

Ben Black

Prvi, ki bo na enem mundialu na vseh 64 tekmah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

2

Zanimiva zgodba iz zakulisja svetovnega prvenstva v Katarju. Britanec Ben Black bo postal prvi v zgodovini, ki si bo na enem nogometnem prvenstvu v živo ogledal prav vseh 64 tekam. Utrujen je, a uživa v doživetju. Na kateri tekmi je bilo najbolj zanimivo? "Nizozemska proti Argentini. Brez dvoma. Kakovosten nogomet, strast navijačev, veliko je bilo v igri. Res je bilo izjemno."

slavje Zagreb navijači
Sportal Zagreb gori: slavijo nogometni bron. Dalić ga je posvetil Ćiru. #video #foto

Sobotna tekma za tretje mesto med Hrvaško in Katarjem (2:1) je bila 63. na svetovnem prvenstvu Katar 2022, ki jo je Ben Black spremljal s tribune. Nedeljski finale med Argentino in Francijo pa bo še 64. Tako bo postal sploh prvi v zgodovini mundialov, ki si bo v živo ogledal prav vse tekme. Ker sta bili v tretjem krogu skupinskega dela po dve tekmi istočasno, sicer vseh ni videl v celoti. A ker so razdalje med stadioni v Katarju majhne (največ 40 minut med stadionoma Khalifa in Al Bayt), se je lahko sredi tekme preselil z enega na drug stadion in tako najmanj 15 minut gledal vsako tekmo. Na prejšnjih prvenstvih ob večurnih razdaljah med stadioni tak podvig ni bil mogoč.

Ben Black je eden od štirih nagrajencev organizatorjev prvenstva, ki so jim podarili vstopnice za prav vseh 64 tekem. In je edini, ki bo dejansko obiskal vse. Zakaj so izbrali prav njega? Gre za nekdanjega nogometaša, zdaj pa ustvarjalca videovsebin na družbenih omrežjih. Ker ima na platformah YouTube, TikTok in Instagram več kot sto tisoč sledilcev, je tako pravi za promocijo Katarja. Kar pa si tamkajšnje oblasti ob številnih kritikah prvenstva in obtožbah o kršenju človekovih prav v državi zagotovo želijo. Samo na TikToku je imel več kot 300 milijonov ogledov. V Katarju ga tako navijači z vsega sveta prepoznavajo pred stadioni in se z njim želijo fotografirati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Black (@benblack)

Rosario Lionel Messi
Sportal Ponosno in s solzami v očeh govorijo o Messiju #video

"To je doživetje mojega življenja"

"Res uživam. Sem pa že precej utrujen. Ampak doživetje je res posebno in ga ne bom nikoli pozabil," je Black povedal v pogovoru za Reuters. Ne le, da je bil na vseh tekmah, obenem je ustvaril še vloge z vsake tekme za svoj kanal na YouTubu in številne objave na Instagramu in TikToku. Tako je morda še več časa preživel ob delu za računalnikom kot na samih tekmah. "Bil sem na prav vsaki tekmi. Še meni ni jasno, kako mi je uspelo. To je doživetje mojega življenja, ki ga bo težko kdo ponovil." Da, najverjetneje res. Na naslednjem zagotovo ne, saj bo to potekalo v Kanadi, ZDA in Mehiki. 

Sp tretje mesto Hrvaška Maroko
Sportal Evrogol Oršića in Hrvaška ima tretjič kolajno na mundialih
Katar 2022 nogometna žoga
Planet TV Dani Bavec: Pričakujem napet in tesen finale
Argentina francija
Sportal Messi po drami vseh dram popeljal Argentino na vrh sveta
Ne spreglejte