Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 6. 2018,
18.17

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

prijateljske tekme FIFA SP 2018

Nedelja, 10. 6. 2018, 18.17

5 let, 10 mesecev

Prijateljske tekme (od 4. do 10. junija)

Brazilci razbili Avstrijo, Neymar spet zadel #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Udeleženci svetovnega prvenstva v Rusiji se pripravljajo na največji dogodek. V soboto je bilo na spored kup prijateljskih obračunov. Španci so po zaslugi zadetka Iaga Aspasa premagali Tunizijo (1:0), Francozi pa so se proti ZDA komajda izognili porazu (1:1). V nedeljo je Brazilija na Dunaju s 3:0 premagala Avstrijo.

Brazilska reprezentanca je v zadnji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvo v Rusiji na Dunaju premagala gostiteljico Avstrijo s 3:0 (1:0). Za petkratne svetovne prvake so bili uspešni Gabriel Jesus (36. minuta), Neymar (63.) in Philippe Coutinho (69.).

Zvezdnik Paris Saint-Germaina Neymar je bil prvič po februarski poškodbi noge v začetni postavi in je igral do 84. minute. Najdražji nogometaš na svetu je pred tem prvič po premoru nastopil prejšnji teden proti Hrvaški, ko je na igrišče stopil s klopi za rezerve in prav tako dosegel gol.

Brazilci bodo na SP igrali proti Švici v Rostovu 17. junija in se bodo v skupini E nato pomerili še s Kostariko in Srbijo.

Hrvati premagali Senegal, Poljaki in Čilenci prijateljsko

Hrvaška Senegal | Foto: Reuters Foto: Reuters V petek so Hrvati premagali Senegal, Urugvajci Uzbekistan, Švicarji Japonce in Nemci Savdsko Arabijo. Poljska in Čile sta se razšla z neodločenim izidom.

Dvakratni svetovni prvak Urugvaj je na kultnem Centenairu s 3:0 premagal Uzbekistan, Hrvaška pa je v Osijeku z 2:1 zmagala nad  Senegalom, za katerega je zaigral tudi zvezdnik Liverpoola Sadio Mane.

Senegalci so z golom Ismaila Sarra povedli v 48. minuti tekme, za gostitelje sta nato zabila Ivan Perišić (63.) in Andrej Kramarić (78.).

Branilci naslova Nemci so v Leverkusnu premagali Savdsko Arabijo, Švicarji Japonsko, Iran Litvo, Poljska in Čile sta remizirala.

Mojstrski zadetke mladega Angleža

V četrtek v Leedsu na Ellen Roadu sta se v četrtek merila Anglija in Kostarika, stari znanki s SP 2014, kjer se je presenetljivo bolj smejalo predstavnikom Srednje Amerike. Tokrat so bili Angleži močnejši.

Marcus Rashford | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Povedli so prek mladega napadalca Manchester Uniteda Marcusa Rashforda, ki je z velike razdalje in presenetil vratarja Reala, Keylorja Navasa.

Ta končnih 2:0 je v drugem polčasu po lepi podaji Dele Allija poskrbel Danny Welbeck.

Izjemen zadetek Rashforda:

Jan Oblak
Sportal Bomba iz Španije: Real pripravlja sto milijonov evrov za Oblaka!

Evropski prvaki Portugalci so na štadionu Luz v Lizboni tudi s pomočjo prvega zvezdnika Cristiana Ronalda visoko premagali Alžirijo. Pri zmago s 3:0 je z dvema zadetkoma blestel napadalec Valencie Goncalo Guedes, pri zadetku Bruna Fernandesa pa se je z lepo podajo izkazal ravno Ronaldo.

Cristiano Ronaldo se je v prvem polčasu izkazal z odlično asistenco. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo se je v prvem polčasu izkazal z odlično asistenco. Foto: Reuters

Islandija se od domačih tal pred zgodovinskim nastopom v Rusiji poslovila s tekmo proti Gani. Čeprav so ribiči že vodili z 2:0, so Afričani v drugem polčasu uspeli izenačiti.

Joachim Löw Nemčija
Sportal Kdo bo nastopil na SP 2018?

S tem se dogajanje na pripravljalnih srečanjih še zdaleč ne konča, saj bo zanimivo tudi od 9. do 12. junija. Sledil bo vrhunec leta, spektakel v Rusiji.

Prijateljske tekme od 4. do 10. junija:

Ne spreglejte