Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 5. 2020,
12.02

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

nogomet FC Barcelona

Nedelja, 31. 5. 2020, 12.02

3 leta, 11 mesecev

Pri Barceloni se zaradi novih pravil pritožujejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Atletico Barcelona Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Trener nogometnega kluba Barcelona Quique Setien je dejal, da utegne začasno pravilo petih menjav med tekmo škoditi njegovemu moštvu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Špansko prvenstvo se bo predvidoma nadaljevalo 11. junija, trener Barcelone pa predvideva določene težave za svoje moštvo. "Naš slog igre nam omogoča, da veliko tekem dobimo v zadnjih 15 ali 20 minutah, ko so nasprotniki izmučeni," je dejal Setien v pogovoru za lokalno nogometno zvezo Las Palmasa.

"Zdaj imamo možnost petih zamenjav, zato dvomim, da bomo lahko v igri računali na izmučenost naših tekmecev. To pravilo nam bo kvečjemu škodilo," je še dejal Setien, ki je 13. januarja letos na klopi katalonskega velikana zamenjal Ernesta Valverdeja.

Barcelona | Foto: Reuters Foto: Reuters

Pravilo petih menjav v veljavi do konca koledarskega leta 2020

Pravilo petih menjav je začasno uvedla Mednarodna nogometna zveza, da bi zmanjšala število poškodb po prisilnem premoru zaradi pandemije novega koronavirusa. V veljavi bo do konca koledarskega leta 2020.

Barcelona pred nadaljevanjem prvenstva vodi na prvenstveni lestvici, po 27. krogih ima dve točki prednosti pred madridskim Realom na drugem mestu in 11 pred tretjo Sevillo, piše STA.

Gian Piero Gasperini | Foto: Reuters Foto: Reuters Iličićev trener razkril, da je prebolel novi koronavirus

Trener italijanskega nogometnega moštva Atalante Gian Piero Gasperini je v intervjuju za Gazzetto dello Sport razkril, da je prebolel novi koronavirus. Strateg slovenskega reprezentanta Josipa Iličića se je z virusom SARS-CoV-2 okužil pred povratno tekmo lige prvakov z Valencio, ki je bila v Španiji odigrana 10. marca.

Govoril tudi o našemu Iličiću

Gasperini je v drugem delu intervjuja za rožnati italijanski časnik spregovoril tudi o Iličiću in njegovi predanosti na treningih. Na vprašanje, ali lahko starejši igralci kot je slovenski reprezentant in argentinski napadalni vezist Alejandro Gomez zdržijo naporen ritem nadaljevanja prvenstva, je odgovoril pritrdilno.

"Gomez lahko igra tri tekme zapored, Iličić pa se 'ubija' na treningih. Ampak ne po moji zaslugi. Z igranjem smo namreč morali prekiniti ravno v času, ko smo bili v najboljši formi. Zdaj imamo vse za izgubiti, saj ne bomo imeli podpore svojih navijačev proti ligaškim rivalom," je dejal Gasperini in pohvalil veliko željo 32-letnega slovenskega virtuoza.

Madžarski nogomet se je vrnil z navdušenimi navijači

Navijači so se na Madžarskem vrnili na tribune nogometnih stadionov po več kot dveh mesecih prekinitve prvenstva zaradi novega koronavirusa. Gre za prvo državno prvenstvo, ki se je po prekinitvi zaradi covida-19 vrnilo ob prisotnosti gledalcev na tribunah, medtem ko drugod igrajo ali zaganjajo nogomet za zaprtimi vrati.

Madžarska nogometna zveza je prisotnost navijačev v sodelovanju s tamkajšnjimi oblastmi dovolila ob določenih pogojih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Med gledalci mora biti vsaka druga vrsta prazna, zaseden pa je lahko le vsak četrti sedež, še piše STA.

nogometna žoga
Sportal Med angleško elito brez novih pozitivnih primerov
Philippe Coutinho
Sportal Barcelona za Coutinha zahteva 20 milijonov evrov
Ne spreglejte