Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 5. 2020,
9.10

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

nogomet Philippe Coutinho

Sobota, 30. 5. 2020, 9.10

3 leta, 11 mesecev

Prodaja nogometaša

Barcelona za Coutinha zahteva 20 milijonov evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
Philippe Coutinho

Španski nogometni velikan iz Barcelone je že pred časom sporočil, da v prihodnji sezoni ne računa na Brazilca Philippa Coutinha, ki v tej sezoni kot posojen igralec nastopa za nemški Bayern iz Münchna. 

Vsi zainteresirani klubi ga lahko znova najamejo za eno leto, v tem primeru bodo morali za 27-letnega Južnoameričana odšteti 20 milijonov evrov.

Katalonski nogometni velikan je pred dvema letoma zanj odštel blizu 160 milijonov evrov. Kreativni brazilski igralec sredine igrišča se na stadionu Camp Nou ni znašel, njegove predstave so bile blede in daleč od tistih, ki jih je kazal pri Liverpoolu.

Barcelona za brazilskega reprezentanta zahteva letno odkupnino v višini devet milijonov evrov, hkrati pa bo moral morebitni novi delodajalec prevzeti tudi plačilno breme njegove enoletne plače, ki znaša 11 milijonov evrov.

Za Coutinha je največ zanimanja pokazal angleški Tottenham, a se zatika pri denarju. V tem primeru bi bila plača brazilskega igralca višja od tiste, ki jo ima prvi zvezdnik londonske ekipe Harry Kane.

Nemški nogometni velikan iz Münchna je pred tednom dni sporočil, da ne bo aktiviral 120 milijonov evrov vredne odkupne klavzule za nakup Coutinha, ki bo po koncu sezone tudi zapustil Bavarsko.

Herbert Hainer | Foto: Reuters Foto: Reuters

Prvi mož Bayerna pohvalil razumevajoče nogometaše

Predsednik nemškega športnega velikana Bayerna iz Münchna Herbert Hainer je v pogovoru za današnjo izdajo časnika Bild dejal, da so se nogometaši v času epidemije novega koronavirusa odrekli deležu svoje plače. Isti vir navaja, da so se pri Bayernu dogovorili za 20-odstotno znižanje pogodbenih obveznosti.

"Naši nogometaši razumejo trenutne razmere, zavoljo tega so se tudi odrekli določenemu deležu svoje plače do konca sezone," je v pogovoru za Bild med drugim dejal 65-letni prvi mož bavarskega kluba.

Bayernu gre v tej sezoni kot po maslu. V nemškem prvenstvu je na prvem mestu, pred drugouvrščeno Borussio iz Dortmunda pa ima sedem točk prednosti. V nemškem pokalu se bo 10. junija v polfinalu pomeril z Eintrachtom iz Frankfurta, v osmini finala evropske lige prvakov pa ga čaka še povratna tekma z londonskim Chelseajem. Na prvi domači tekmi je slavil s 3:0.

Philippe Coutinho
Sportal Bayern se je odločil: ne bo odkupil Coutinha
Ne spreglejte