Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 8. 2018,
23.07

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

1

Natisni članek

poletni prestopni rok Leonardo Bonucci AC Milan serie A italijansko prvenstvo Juventus Gonzalo Higuain

Četrtek, 2. 8. 2018, 23.07

5 let, 8 mesecev

Gonzalo Higuain in Mattia Caldara pri Milanu, Leonardo Bonucci pri Juventusu

Prestopna rošada leta med Milanom in Juventusom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

1

Higuain | Gonzalo Higuain je za Juventus v dveh letih zabil 55 golov v 105 nastopih na vseh tekmovanjih. Pred tem je za Napoli na 147 tekmah dosegel 92 golov. | Foto Reuters

Gonzalo Higuain je za Juventus v dveh letih zabil 55 golov v 105 nastopih na vseh tekmovanjih. Pred tem je za Napoli na 147 tekmah dosegel 92 golov.

Foto: Reuters

Italijanska klubska velikana Juventus in Milan sta poskrbela za enega izmed vrhuncev poletnega prestopnega roka. Prihod Cristiana Ronalda k Juventusu je prisilil Gonzala Higuaina k selitvi. Nove izzive je našel v Milanu, kamor se je preselil tudi Mattia Caldara, s San Sira pa se v Torino vrača izkušeni branilec Leonardo Bonucci.

Ko je Juventus okrepil portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo, je postalo jasno, da bo za Gonzala Higuaina v konici napada črno-belih zmanjkalo prostora. Argentinec ni stal križem rok, ampak se odločil za spremembo. Le dve leti po rekordnem prestopu (90 milijonov evrov), ko je prišel k Juventusu iz Neaplja in poskrbel za ogromno jezo navijačev Napolija, se odpravlja drugam. Kot posojeni nogometaš bo v sezoni 2018/19 zaigral pri Milanu, ki je tako osrečil privržence, saj je po dolgem času pripeljal na San Siro napadalca, kateri spada v svetovni vrh.

Higuain v prestolnici Lombardije že pozira v dresu AC Milana, velikana evropskega nogometa, ki je v zadnjih letih izgubil stik z najboljšimi tako v serie A kot tudi ligi prvakov. Sedemkratni evropski prvak Milan bo Juventusu za enoletno posojo odštel 18 milijonov evrov, prihodnje poletje pa ga lahko odkupi za dvakrat višjo vsoto (36 milijonov).

Navijači Milana so pozdravili novo okrepitev Milana:

S tem je dokončno odpadla možnost, ki se je omenjala zlasti pri otoških medijih, češ da bi lahko Higuain prestopil k Chelseaju, katerega v tej sezoni vodi nekdanji trener Napolija Maurizio Sarri.

Higuaina bo v Milanu pričakala letna plača v višini 9,5 milijonov evrov. V dresu Milana bi lahko debitiral 11. avgusta, ko se bodo rdeče-črni v ZDA pomerili z evropskim prvakom Realom, nekdanjim klubom Higuaina.

Gonzalo Higuain
Sportal V Italiji se obeta nov mega prestop

Bonucci se je vrnil k Juventusu, Caldara pri Milanu

To pa še zdaleč ni edini posel, ki sta ga v tem poletju sklenila Juventus in Milan. Zgolj po enem letu se je v Torino vrnil obrambni steber italijanske reprezentance Leonardo Bonucci. Vrsto let je bil eden najbolj prepoznavnih simbolov jeklene obrambe Juventusa, nato pa se je preselil k Milanu, kjer pa z rdeče-črnimi ni posegel po višjih mestih.

Enaintridesetletni Bonucci, ki je lani za 42 milijonov evrov iz Juventusa prestopil v Milano, za katerega je v eni sezoni odigral 51 tekem, se je tako vrnil v klub, s katerim je bil vajen osvajanj lovorik. Pred tem se je z Milanom, pri katerem je nosil kapetanski trak, nahajal na pripravah v ZDA.

Iz Torina se je poleg Higuaina v Milano preselil tudi 24-letni branilec Mattia Caldara. Štiriindvajsetletni branilec, ki ga je Juventus pred poldrugim letom odkupil od Atalante za 19 milijonov evrov, a od takrat za moštvo Juventusa ni odigral niti minute, se je preselil v Milano v sklopu menjave z Bonuccijem. Z velikanom, ki ga vodi Gennaro Gattuso, je sklenil zvestobo do leta 2023.

Higuain
Sportal Juventus in Milan se dogovarjata za veliko rošado
Ne spreglejte