Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2013,
15.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Chelsea Jose Mourinho

Ponedeljek, 10. 6. 2013, 15.46

8 let

Presrečni Mourinho: Zdaj sem tu, kjer sem hotel biti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Portugalski strateg Jose Mourinho se je prvič po uradni vrnitvi k Chelseaju predstavil sedmi sili. Dobro uro je odgovarjal na različna vprašanja. Dotaknil se je tudi opazk Andresa Inieste.

Dolgo časa je skrival, da je v resnih stikih z londonskim klubom, kjer si je pred leti ustvaril kultni status pri navijačih. A vedno več je bilo govoric, ki so vsakodnevno potrjevale, da lahko portugalski strateg, ob katerem ni nikoli dolgčas, kariero nadaljuje le pri Chelseaju. Pri klubu, ki ga še vedno obožuje, in pri katerem bo skušal pozabiti na neuspešno obdobje naskakovanja evropske krone z madridskim Realom. "Presrečen sem, saj se prvič v karieri vračam v klub, kjer sem že ljubljen. Zdaj sem tu, kjer sem hotel biti. In tega ne bi hotel zamenjati za nič," je na vprašanje, ali bi ga mikala trenerska vloga v Manchestru (United oziroma City), odgovoril Jose Mourinho in ponosno poziral z modrim dresom. S Chelseajem je osvojil mnogo lovorik, manjka le še tista v ligi prvakov. Ko je pred slabim desetletjem prispel na Stamford Bridge, je kot svežepečeni evropski prvak (s Portom) presenetil otoško javnost s samovšečno izjavo, da se smatra za izjemnega in posebnega trenerja. "Nisem več "special one" (posebnež), zdaj sem le še "happy one" (srečnež). Igralcem bi rad dejal, da jih čaka marljivo in kakovostno delo. Klub je bolj pomemben od nas, z njim se ne moremo primerjati," je dejal 50-letni Portugalec ter potrdil, da bo pri Chelseaju opravil nekaj sprememb. "Nogometna ekipa brez trenerjevega rokopisa ni prava ekipa," je pojasnil.

Bil je trener, ki je prekinil nadvlado Barcelone

Dotaknil se je tudi nedavnih kritik, ki so jih na njegov račun izrekli nekateri izmed nogometašev Barcelone. Denimo Andres Iniesta. "Španski nogomet sem obrnil na glavo, saj sem bil trener, ki je prekinil nadvlado Barcelone. Real je zmagal v Barceloni, osvojil je pokal, osvojil prvenstvo. In to na zgodovinski način, s stotimi osvojenimi točkami in 121 zadetki. Barceloni sem prizadejal škodo in v ponos mi je, da sem vodil tako velik klub kot je Real. Pred mojih prihodom se ni kar šest let uvrstil niti v četrtfinale lige prvakov, nazadnje pa smo izpadli v polfinalu," je povedal v bran triletnemu stresnemu obdobju, ki ga je prebil na trenerskem stolčku madridskega velikana. Napovedal je, da bo Chelsea dobil nekaj okrepitev (predsednik Roman Abramovič naj bi mu v ta namen omogočil sto milijonov funtov) o imenih pa razumljivo ni želel govoriti, niti o tem, ali bo morda kdo v London prispel neposredno iz slačilnice belih baletnikov. Prizadeval si bo, da bi "modrim" ostal zvest kapetan John Terry, ki je deležen nekaterih mikavnih ponudb tujih klubov. Še se spominja dneva, ko je prvič zapustil Chelsea, najbolj pa ga moti, da še vedno prebira, kako je bil odpuščen. "To ni res. Mnogi takrat niso verjeli, da je prišlo do sporazumnega odhoda. Takrat sem bil nekoliko žalosten, a mi ni bilo nikoli žal, saj sem šel nato k Interju, kjer sem doživel verjetno najlepše trenutke v moji karieri. Nato sem bil trener Reala, s katerim sem dosegel rekordni dosežek v zgodovini la lige," sporoča trener, ki je prepričan, da bo s Chelseajem osvojil veliko lepega. Razočaralo ga je le dejstvo, da na klopi tekmecev z Old Trafforda ni več njegovega prijatelja Alexa Fergusona. A spoštuje tudi njegovega naslednika Davida Moyesa. Tako kot tudi Arsena Wengerja (Arsenal) in Manuela Pellegrinija (Man City). V angleškem prvenstvu bo še zelo zanimivo ...

Ne spreglejte