Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 12. 2022,
22.55

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Chelsea Tottenham Arsenal Liverpool Manchester United Manchester City angleško prvenstvo Premier League

Sreda, 28. 12. 2022, 22.55

1 leto, 4 mesece

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 17. KROG

Haaland v rojstnem mestu zabil dvakrat, Man City sledi vodilnemu Arsenalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Manchester City Haaland | Erling Haaland v rojstnem mestu. V Leedsu je bil namreč rojen. | Foto Reuters

Erling Haaland v rojstnem mestu. V Leedsu je bil namreč rojen.

Foto: Reuters

Vodilni Arsenal je v 17. krogu angleškega prvenstva s 3:1 premagal West Ham in zadržal prednost pred zasledovalci. Manchester City je z dvema goloma Erlinga Haalanda v njegovem rodnem Leedsu zmagal s 3:1 in na drugem mestu zaostaja pet točk. Chelsea je po petih sušnih krogih le okusil sladkost zmage, Manchester United pa je odigral prvo tekmo, odkar ga je zapustil Cristiano Ronaldo, in premagal Nottingham Forest.

Alejandro Garnacho Manchester United
Sportal Najstnik v zadnji minuti rešil Man United, Arsenal izkoristil velik spodrsljaj prvakov

Za konec kroga je Leeds United gostil Manchester City, pri katerem blesti najboljši strelec tekmovanja Erling Haaland. To je bila posebna tekma za mladega Norvežana, saj se je 21. julija 2000 rodil prav v Leedsu, kjer je takrat igral njegov oče Alfie Haaland, kmalu po njegovem rojstvu pa se je družina Haaland preselila v Manchester, saj je oče sklenil sodelovanje s Cityjem.

Od te sezone za City igra tudi Erling. In dosegli so še 11. zmago na 15. tekmah. Za 1:0 je zadel Rodri, v drugem polčasu pa je dva gola dodal Haaland, ki je tako že pri 20 golih. Končni izid 1:3 je postavil Pascal Struijk.

Arsenal s tekmo manj vodilni

Po premoru zaradi svetovnega prvenstva v Katarju so se najboljši angleški klubi v ponedeljek na tradicionalni boxing day (praznik, ki ga Angleži praznujejo dan po božičnem dnevu) vrnili v boj za točke angleškega prvenstva. Vodilni Arsenal ima pred najbližjim zasledovalcem Newcastlom, ki je za šesto zaporedno zmago v tekmovanju s 3:0 odpravil Leicester, sedem točk prednosti. Topničarji so ob tem odigrali še tekmo manj.

Topničarji blestijo v angleškem prvenstvu tudi po premoru, ki je nastopil zaradi SP v Katarju. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Topničarji blestijo v angleškem prvenstvu tudi po premoru, ki je nastopil zaradi SP v Katarju. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tottenham je na gostovanju pri Brentfordu zaostajal z 0:2, na koncu pa vknjižil točko (2:2). Liverpool, ki je v četrtek proti Manchester Cityju izpadel iz ligaškega pokala, je s 3:1 zmagal pri Aston Villi in napovedal boljše čase. Navijače rdečih je dodatno osrečil še prihod nizozemskega zvezdnika, za katerega se je zanimal tudi Manchester United. Na Anfield namreč iz Eindhovna prihaja Cody Gakpo.

Chelsea je v torek doma premagal Bournemouth. Oba zadetka, dosegla sta jih Nemec Kai Havertz in Anglež Mason Mount, sta padla v prvem polčasu, modri pa so s tem prekinili niz skromnih dosežkov, saj so na zmago v angleškem prvenstvu čakali kar pet tekem. Na lestvici so se prebili na osmo mesto, ki je bistveno manj od tistega, kar želi bogati londonski klub osvojiti ob koncu sezone. veselje ob zmagi je skazila zaskrbljenost zaradi novih zdravstvenih težav Reeceja Jamesa, ki je zaigral prvič po oktobru. Zaradi poškodbe kolena je izpustil nastop na SP v Katarju, tokrat pa je odšepal z igrišča na začetku drugega polčasa.

Unitedu gre imenitno brez Ronalda

Manchester United se je utrdil na petem mestu angleškega prvenstva. | Foto: Reuters Manchester United se je utrdil na petem mestu angleškega prvenstva. Foto: Reuters

Manchester United se je prvič v premier ligi v tej sezoni predstavil brez Cristiana Ronalda. Na Old Traffordu je s 3:0 premagal Nottingham Forrest in se utrdil na petem mestu. V prvem delu sta za rdeče vrage zadela v polno Marcus Rashford in Anthony Martial, tik pred koncem srečanja pa je Brazilec Fred postavil končni rezultat.

Kalvin Phillips
Sportal Guardiola ostro nad Angleža: Iz Katarja se je vrnil z odvečnimi kilogrami

Angleško prvenstvo, 17. krog:

Ponedeljek, 26. december:

Torek, 27. december:

Sreda, 28. november:

Lestvica:

Najboljši strelci:

20 - Haaland (Man City),
13 - Kane (Tottenham),
11 - Toney (Brentford),
10 - Mitrović (Fulham), 
- Almiron (Newcastle), Rodrigo (Leeds),
7 - Firmino (Liverpool), Foden (Man City), Maddison (Leicester), Salah (Liverpool), Trossard (Brighton),
6 - Barnes (Leicester), Martinelli (Arsenal), Ødegaard (Arsenal), Wilson (Newcastle), Zaha (Crystal Palace)

Ne spreglejte