Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 12. 2022,
11.55

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Natisni članek

angleška nogometna reprezentanca Anglija Pep Guardiola Kalvin Phillips SP 2022 v nogometu Katar 2022

Sobota, 24. 12. 2022, 11.55

1 leto, 3 mesece

Kalvin Phillips

Guardiola ostro nad Angleža: Iz Katarja se je vrnil z odvečnimi kilogrami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Kalvin Phillips | Kalvin Phillips je na svetovnem prvenstvu zaigral na dveh tekmah. | Foto Reuters

Kalvin Phillips je na svetovnem prvenstvu zaigral na dveh tekmah.

Foto: Reuters

Glavni trener Manchester Cityja Pep Guardiola je pred četrtkovo tekmo ligaškega pokala proti Liverpoolu (3:2) presenetil, ko v postavo ni uvrstil angleškega vezista Kalvina Phillipsa. Mnogi so mislili, da je Anglež odsoten zaradi morebitnih poškodb, a je Guardiola razkril, da je imel angleški vezist "preveč kilogramov", ko se je vrnil na treninge s svetovnega prvenstva.

Manchester City Erling Haaland
Sportal United zmaguje brez Ronalda, City izločil Liverpool

Sedemindvajsetletni Kalvin Phillips v četrtek presenetljivo ni bil uvrščen v ekipo Manchester Cityja za srečanje z Liverpoolom, ki so ga sinjemodri dobili in se uvrstili v četrtfinale angleškega ligaškega pokala. Guardiolina prvotna razlaga je bila, da Phillips, ki se je Cityju pridružil julija iz Leedsa, ni pripravljen na igro.

Kasneje je v izjavi razkril: "Ni poškodovan. Prišel je pretežak." Na vprašanje, zakaj in kako se je s prvenstva vrnil s preveč kilogrami, je Guardiola odgovoril: "Ne vem. Ni prišel v stanju za treninge in igro," je bil oster prvi mož angleških prvakov.

Phillips je za Anglijo v Katarju zbral dva nastopa, potem ko je okreval po operaciji rame, v igro je vstopil kot menjava proti Walesu in Senegalu. Sedemindvajsetletnik se je prejšnje poletje pridružil Cityju s pogodbo v vrednosti 45 milijonov funtov, vendar je v tej sezoni zbral samo en nastop v premier ligi, ko je avgusta vstopil v igro kot menjava proti West Hamu.

Španec o situaciji ni želel nadalje razglabljati in ni razkril, kaj je o vsem skupaj povedal Phillipsu. | Foto: Reuters Španec o situaciji ni želel nadalje razglabljati in ni razkril, kaj je o vsem skupaj povedal Phillipsu. Foto: Reuters

Na vprašanje, ali je imel Phillips na reprezentančni akciji možnost sodelovanja z najboljšimi trenerji in nutricionisti, je Guardiola odvrnil, da vsekakor. Španec o situaciji ni želel nadalje razglabljati in ni razkril, kaj je povedal Phillipsu o položaju, češ da gre za zasebni pogovor.

Skupno je Phillips zbral štiri nastope za City, vse s klopi za rezervne igralce, je pa v tej sezoni že igral v ligaškem pokalu, zato so ga mnogi na terenu pričakovali tudi v četrtek. Zaenkrat še ni znano, ali se bo Phillips potegoval za tekmo z Leedsom, ki jo bo Man City odigral 28. decembra, a Guardiola kljub razočaranju pravi, da bo 27-letnik ob pravem pristopu dobrodošel nazaj v ekipo. "Ko bo pripravljen, bo igral," je dejal. "Potrebujemo ga. Zelo ga potrebujemo."

Preberite še:

Joško Gvardiol
Sportal Man City za Hrvata ponuja 130 milijonov evrov, Chelsea sklenil dogovor s Francozom
Pele
Sportal Iz bolnišnice se je oglasila hči legendarnega Brazilca
Ne spreglejte