Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 12. 2022,
13.47

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

2

Natisni članek

RB Leipzig Christopher Nkunku Joško Gvardiol Chelsea Manchester City

Sobota, 17. 12. 2022, 13.47

1 leto, 4 mesece

Joško Gvardiol kmalu novi svetovni rekorder?

Man City za Hrvata ponuja 130 milijonov evrov, Chelsea sklenil dogovor s Francozom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

2

Joško Gvardiol | Joško Gvardiol bi lahko v kratkem postal najdražji branilec na svetu. | Foto Reuters

Joško Gvardiol bi lahko v kratkem postal najdražji branilec na svetu.

Foto: Reuters

Bliža se konec svetovnega prvenstva, po katerem bo na polno zaživela zimska nogometna tržnica. Bliža se prestopni rok, tako da najbogatejši evropski klubi že novačijo okrepitve. Chelsea naj bi že sklenil dogovor z Leipzigom o prihodu Francoza Christopherja Nkunkuja, njegov mladi soigralec Hrvat Joško Gvardiol pa bi lahko postal najdražji branilec vseh časov, saj ga poskuša Manchester City zvabiti na Otok za neverjetnih 130 milijonov evrov!

Sp tretje mesto Hrvaška Maroko
Sportal Evrogol Oršića in Hrvaška ima tretjič kolajno na mundialih

Nemški klub RB Leipzig, pri katerem se dokazuje tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, bi lahko izgubil dva zvezdnika. Mladi francoski napadalec Christopher Nkunku se bo po poročanju italijanskega novinarja Fabrizia Romana, ki je vpet v svet največjih nogometnih prestopov in ponavadi postreže z verodostojnimi informacijami, po koncu sezone preselil v London. Chelsea naj bi že sklenil sodelovanje z rdečimi biki iz Leipziga, ki bodo bogatejši za vsaj 60 milijonov evrov.

Christopher Nkunku je staknil poškodbo kolena tik pred začetkom svetovnega prvenstva. | Foto: Reuters Christopher Nkunku je staknil poškodbo kolena tik pred začetkom svetovnega prvenstva. Foto: Reuters

Nkunku je v tej sezoni na 15 tekmah nemškega prvenstva prispeval 12 zadetkov in dve asistenci. Znašel se je tudi na seznamu Didierja Deschampsa za nastop na SP 2022, a si je na treningu poškodoval koleno tik pred začetkom tekmovanja in končal med največjimi osmoljenci. Če se ne bi poškodoval, bi v nedeljo kandidiral za nastop v velikem finalu, na katerem bo poskušala Francija ubraniti naslov svetovnega prvaka. Vrzel, nastalo v napadu Leipziga, bo v prihodnji sezoni sicer reševal slovenski biser Benjamin Šeško.

SP Francija Raphael Varane
Sportal V slačilnici Francije se širi virus, Dembele soigralcem kuha čaj

Boj za Hrvata: City, Real, Tottenham ...

Manchester United je za Harryja Maguierja, trenutno najdražjega branilca na svetu, odštel Leicester Cityju več kot 90 milijonov evrov. | Foto: Reuters Manchester United je za Harryja Maguierja, trenutno najdražjega branilca na svetu, odštel Leicester Cityju več kot 90 milijonov evrov. Foto: Reuters Leipzig pa bi lahko kmalu ostal še brez enega pomembnega igralca. Dvajsetletni Hrvat Joško Gvardiol spada med najobetavnejše obrambne igralce na svetu. Navduševal je tudi na tem svetovnem prvenstvu, v polfinalu pa je naletel na izjemno razpoloženega Lionela Messija, ta mu je dal lekcijo, a to očitno ni vplivalo na morebitno zmanjšanje zanimanje za nakup nekdanjega branilca zagrebškega Dinama.

Gvardiol je po poročanju italijanskega novinarja Alfreda Pedulle krepko podčrtan na seznamu zimskih želja Manchester Cityja, bogati klub, ki ga napaja arabski kapital, pa zanj ponuja kar 130 milijonov evrov. Toliko ni v klubski zgodovini ponudil še za nobenega igralca. Zaveda se, da si hrvaškega ''Zorra'', robustni Gvardiol namreč na mundialu nastopa z zaščitno obrazno masko, želi tudi madridski Real. Za zdaj ni bila še za nobenega obrambnega igralca izplačana odškodnina, izražena s trimestno številko v milijonih evrih. Za Hrvata, ki ga danes čaka dvoboj za 3. mesto proti Maroku, se zanimata tudi Tottenham in Chelsea.

FIFpro
Sportal Novost Fife buri duhove, sindikat skrbi zdravje igralcev
Ne spreglejte