Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 12. 2022,
23.00

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Erling Haaland Nathan Jones Julen Lopetegui Manchester United Liverpool Manchester City angleški ligaški pokal

Četrtek, 22. 12. 2022, 23.00

1 leto, 4 mesece

Angleški ligaški pokal, osmina finala

United zmaguje brez Ronalda, City izločil Liverpool

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Manchester City Erling Haaland | Erling Haaland | Foto Reuters

Erling Haaland

Foto: Reuters

Le nekaj dni po koncu svetovnega prvenstva na Otoku nadaljujejo s klubsko sezono. Med tednom so igrali dvoboje osmine finala angleškega ligaškega pokala. Kot prvi so se v četrtfinale v torek prebili ''premierligaši'' Wolverhampton, Southampton, Newcastle in Leicester City, nato so napredovali še Manchester United, Nottingham in Charlton. V četrtek je v derbiju Manchester City s 3:2 izločil Liverpool.

Cristiano Ronaldo
Sportal Kam odhaja Ronaldo? Sodeč po potezi Katančevega varovanca ni več dvomov.

Angleški ligaški pokal, osmina finala:

Torek, 20. december:

Sreda, 21. december:

Četrtek, 22. december:

Španski trener Julen Lopetegui je delo pri angleškem klubu Wolverhamtpon Wanderers začel z zmago. Z 2:0 je premagal Gillingham in se prebil med osem najboljših v angleškem ligaškem pokalu.

Z zmago je na trenerskem stolčku Southamptona debitiral tudi Nathan Jones, ki je na stadionu St. Mary z 2:1 ugnal Lincoln City. Newcastle je preskočil oviro iz Bournemoutha po zaslugi avtogola Adama Smitha, najvišjo zmago dneva pa je pozdravil Leicester City. Lisice so s 3:0 odpravile MK Dons, končni rezultat je postavil Jamie Vardy.

Manchester United je v sredo na Old Traffordu z 2:0 odpravil Burnley, za domače pa sta zadela danski reprezentant Christian Eriksen v 27., ter angleški Marcus Rashford v 57. minuti. To je bila prva tekma Rdečih vragov v tej sezoni, ko njihov član ni več portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Angleški reprezentant Marcus Rashford je v 57. minuti zabil drugi gol Machester Uniteda Burnleyju.  | Foto: Reuters Angleški reprezentant Marcus Rashford je v 57. minuti zabil drugi gol Machester Uniteda Burnleyju. Foto: Reuters

Manchester City je konec prejšnjega tedna v prijateljski tekmi premagal Girono (2:0), med strelce sta se vpisala Erling Haaland in Kevin de Bruyne, Liverpool pa je v Dubaju izgubil proti Lyonu (1:3), nato pa napolnil mrežo Milanu (4:1). Na zadnji tekmi je zaigral tudi Urugvajec Darwin Nunez in prispeval dva zadetka.

Angleški prvak je brez mladega Argentinca Juliana Alvareza, ki je osvojil svetovno prvenstvo v Katarju, svojega velikega tekmeca v zadnjih letih Liverpool izločil s 3:2. Haaland je dosegel prvič gol na tekmo, za zmago pa je zabil Nathan Ake.

Vodilni premierligaš Arsenal, ki ima pred branilcem naslova Cityjem pet točk prednosti, je izpadel v 3. krogu proti Brightonu.

Ne spreglejte