Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 11. 2022,
19.43

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

Natisni članek

Leicester City Everton Brentford Newcastle United Chelsea Tottenham Manchester United angleško prvenstvo Premier League Arsenal Liverpool Manchester City

Nedelja, 13. 11. 2022, 19.43

1 leto, 5 mesecev

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 16. KROG

Najstnik v zadnji minuti rešil Man United, Arsenal izkoristil velik spodrsljaj prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12
Alejandro Garnacho Manchester United | Alejandro Garnacho je Manchester Unitedu priskrbel vse tri točke. | Foto Reuters

Alejandro Garnacho je Manchester Unitedu priskrbel vse tri točke.

Foto: Reuters

16. krog angleškega prvenstva se je končal v enakem slogu kot se je začel – z dramo v zaključku tekme. Nogometaši Manchester Uniteda so namreč na zadnji tekmi kroga po zadetku 18-letnega Alejandra Garnacha v 93. minuti z 2:1 ugnali Fulham. Zadetek v sodnikovem podaljšku je odločil tudi prvo tekmo kroga, na kateri so bili gledalci na Otoku priča velikemu presenečenju. Prvak Manchester City je na domačem terenu na stadionu Etihad z 1:2 klonil proti Brentfordu, ki je bil sicer v tej celotni sezoni še brez zmage v gosteh, ob tem je med tednom v pokalu izpadel proti četrtoligašu Gillinghamu. Odločilni gol za zmago je v 98. minuti tekme dosegel Ivan Toney. Sinjemodri so tako klonili drugič v sezoni, kar je izkoristil Arsenal, ki je z zmago nad Wolvesi (2:0) Cityju pobegnil na pet točk prednosti.

Manchester City - Chelsea
Sportal Man Utd se je maščeval Aston Villi, Ronalda ni bilo niti na klopi
 

Nogometaši Manchester Uniteda so bili v 16. krogu tik pred tem, da izgubijo stik z mesti, ki na koncu sezone vodijo v ligo prvakov. Na gostovanju v Londonu pri Fulhamu so do sodnikovega dodatka držali le neodločen izid 1:1, toda v tretji minuti dodatka jim je tri točke zagotovil gol rezervista Alejandra Garnacha.

United, ki ga je z nekaj obrambami reševal tudi vratar David De Gea, je prvič povedel v 14. minuti, ko je v polno zadel Danec Christian Eriksen. V 61. minuti je izenačil Daniel James, ki je le dve minuti pred tem vstopil v igro. A naziv junaka ni pripadel njemu, ampak mlademu, 18-letnemu Argentincu Garnachu, ki je pred zadnjim sodniškim žvižgom dosegel odločilni gol, s katerim je United na petem mestu obdržal zaostanek treh točk za četrtouvrščenim Tottenhamom.

Arsenal povišal prednost pred prvaki

Arsenal je do zmage v zadnji sobotni tekmi prišel v drugem polčasu. V prvem ni bila posebej nevarna ne ena ne druga ekipa, v nadaljevanju so bili gosti precej boljši. Oba gola je dosegel Martin Odegaard, pri prvem je po lepi akciji soigralcev le potisnil žogo v mrežo, pri drugem pa je bil natančen po zmedi v kazenskem prostoru domačih. Nogometaši Arsenala bodo tako vodilno moštvo angleške lige med svetovnim prvenstvom v Katarju.

Arsenal je zmagal še dvanajstič v sezoni. | Foto: Reuters Arsenal je zmagal še dvanajstič v sezoni. Foto: Reuters

Manchester City prvič v sezoni na domačem igrišču ni zmagal, prav tako ni pokazal prepričljive igre. Po zaslugi neodločne obrambe in dveh izgubljenih skokov v svojem kazenskem prostoru je v 16. minuti prejel prvi gol, strelec je bil Ivan Toney. Phil Foden je v 41. minuti sprožil šele prvi strel domačih v okvir vrat, pred odhodom na odmor je v sodniškem dodatku izenačil. 

V drugem delu je Ilkay Gündogan zapravil najlepšo priložnost za City, ki je nekajkrat poskušal tudi z nevarnimi streli od daleč. A Brentford je bil kljub terenski premoči tekmeca nevarnejši, stalna nevarnost je bil Toney. V sodniškem dodatku je po protinapadu izkoristil eno svojih priložnosti in ekipi zagotovil četrto zmago v sezoni.

Newcastle | Foto: Reuters Foto: Reuters Newcastle vse bolje nevaren, Chelsea v hudi krizi, Liverpool in Tottenham uspešna

Newcastle je z zmago (1:0) nad Chelseajem še poglobil krizo ekipe iz Londona, ki je zabeležila tretji zaporedni poraz in prvič po desetih letih ni zmagala na petih zaporednih tekmah v angleškem prvenstvu. Ob tem so se srake na lestvici zelo približale Manchester Cityju. Newcastle zdaj po peti zaporedni zmagi za sinjemodrimi zaostaja le še dve točki. Edini gol je v 67. minuti dosegel Joe Willock, ki je po samostojnem prodoru Miguela Almirona natančno streljal z roba kazenskega prostora.

Do zmag sta v soboto med drugim prišla tudi Tottenham, ki je, čeprav je trikrat zaostajal, na koncu s 4:3 ugnal Leeds, in Liverpool, ki je bil s 3:1 boljši od Southamptona.

Angleško prvenstvo, 16. krog:

Sobota, 12. november:
Manchester City : Brentford 1:2 (1:1)
Bournemouth : Everton 3:0 (2:0)
Liverpool : Southampton 3:1 (3:1)
Nottingham Forest : Crystal Palace 1:0 (0:0)
Tottenham : Leeds 4:3 (1:2)
West Ham : Leicester 0:2 (0:1)
Newcastle : Chelsea 1:0 (0:0)
Wolverhampton : Arsenal 0:2 (0:0)

Nedelja, 13. november:
Brighton : Aston Villa 1:2 (1:1)
Fulham : Manchester United 1:2 (0:1)

Najboljši strelci:

18 - Haaland (Man City),
12 - Kane (Tottenham),
10 - Toney (Brentford),
- Mitrović (Fulham), Rodrigo (Leeds),
- Almiron (Newcastle), 
7 - Firmino (Liverpool), Foden (Man City), Maddison (Leicester), Trossard (Brighton),
6 - Barnes (Leicester), Ødegaard (Arsenal), Salah (Liverpool), Wilson (Newcastle), Zaha (Crystal Palace)

 

Ne spreglejte