Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 9. 2018,
12.16

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Natisni članek

NK Mura Robert Kuzmić

Četrtek, 20. 9. 2018, 12.16

5 let, 7 mesecev

Pogovor s predsednikom Mure Robertom Kuzmičem

Predsednik Mure: Ljudje tukaj živijo za nogomet #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Robert Kuzmić v Muri deluje že tri leta, od letos je tudi predsednik kluba. Mura se po uvodnem delu prvenstva nahaja na sredini lestvice Prve lige Telekom Slovenije, po videnem pa bi lahko imeli tudi kakšno točko več. S predsednikom prekmurskega kluba se je za oddajo Goool! pogovarjal novinar Planet TV Matej Podgoršek.

Z dozdajšnjimi predstavami Mure je zadovoljen predsednik kluba Robert Kuzmič, ki je v klubu od leta 2015. "Moram priznati, da gredo stvari po načrtih. Za zdaj smo zelo zadovoljni. Gremo iz tekme v tekmo in sledimo svojemu cilju, ta je postati stabilen prvoligaš in obstati v ligi," pravi Kuzmič.

V prekmurski klub v preteklih letih niso prišle pretirano drage okrepitve. "Okrepitve so takšne, kot smo si jih lahko privoščili oziroma v katere verjamemo. Imamo dobro strokovno vodstvo in za zdaj smo s to ekipo dovolj konkurenčni. Mislim, da bomo tudi v prihodnje s tako ekipo še naprej konkurenčni," meni predsednik Mure.

Ante Šimundža
Sportal Legendarni Mariborčan je spet pokazal, da je velik frajer

Kuzmič zadovoljen s Šimundževim delom

Ante Šimundža je trener Mure. | Foto: Mario Horvat/Sportida Ante Šimundža je trener Mure. Foto: Mario Horvat/Sportida Muro v tej sezoni vodi izkušen trener Ante Šimundža. "Ante je zame eden od največjih strokovnjakov v Sloveniji, je profesionalec, opravlja svoje delo, mi mu zaupamo, on pa zaupa v vodstvo in to je to," je z delom Mariborčana na klopi Prekmurcev zadovoljen Kuzmič.

V Fazaneriji, domu prvoligaša Mure, bodo med drugim prejeli tudi finančno pomoč 75 tisoč evrov za razsvetljavo. "Vsako leto, odkar smo v klubu, z majhnimi koraki nadaljujemo, letos sta bila dva večja koraka. To je pomožno igrišče z umetno travo, ki smo ga obnovili, zdaj gradimo še reflektorje, potem sledijo naslednji koraki, da se dokonča infrastruktura," pravi Kuzmič.

"Če bo vse po sreči in nam bo tudi vreme služilo, računam, da bomo že zadnji ali predzadnji krog v jesenskem delu tekme gledali pod reflektorji. Zagotovo je eden od naslednjih korakov dogradnja tribun, da igrišče preselimo bližje. Veliko je odvisno od projektov, ki jih bomo skupaj z občino, državo in nogometno zvezo zastavili," je o nadaljnjih projektih povedal glavni mož Mure.

Fazanerija
Sportal NZS zagotovila pol milijona za nogometno infrastrukturo

Tribune na Fazaneriji so skoraj vedno polne, Mura je tudi med najbolj gledanimi klubi na televiziji, kar pripomore tudi k iskanju novih pokroviteljev. "S pokrovitelji smo zadovoljni, vračajo se tudi domači pokrovitelji, seveda po svojih zmožnostih. Prekmurje je od nekdaj nogometna regija, tudi če greste po vaseh, v vsaki vasi vidite igrišče. Ljudje tukaj živijo za nogomet in je šport številka ena. Če Mura igra dobro, to pomeni, da so tribune polne," je sklenil predsednik Mure.

Preberite še:

Miran Pavlin, Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović odgovoril na očitke: Vez z Miranom Pavlinom je neuničljiva
Mura Olimpija PLTS
Sportal Olimpija tri tekme brez Štigleca, Mura bo pogrešala Šušnjaro
Sportal Prašnikar: Bolj me upoštevajo v javnosti kot pa tam, kjer bi bilo potrebno #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte