Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2018,
20.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

nogomet Goool! Bojan Prašnikar

Torek, 18. 9. 2018, 20.00

5 let, 7 mesecev

Oddaja Goool!

Prašnikar: Bolj me upoštevajo v javnosti kot pa tam, kjer bi bilo potrebno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Bojan Prašnikar je trikratni slovenski nogometni selektor, hkrati je s šestimi prvenstvenimi naslovi še vedno najuspešnejši slovenski trener. Tako kot preostali privrženci slovenske nogometne reprezentance je tudi Prašnikar razočaran nad trenutnim stanjem in formo slovenske izbrane vrste. 

V ponedeljkovi oddaji Goool! na Planet 2 je Dani Bavec v studiu gostil nekdanjega slovenskega selektorja Bojana Prašnikarja, ki se je med drugim dotaknil trenutnega stanja v slovenskem reprezentančnem nogometu in trenutnega stanja v nogometnem klubu Domžale.

Tomaž Kavčič
Sportal Težke besede legende, ki se ji slovenski selektor smili

Slovenska nogometna reprezentanca se v zadnjem obdobju spopada s hudo rezultatsko krizo, ne prizanaša pa jim niti javnost. Pogosto je na tapeti slovenski selektor Tomaž Kavčič. "Moje mnenje bolj upoštevajo v javnosti kot pa tam, kjer bi bilo potrebno. Po drugi strani se niti ne obremenjujem več toliko, kot sem se včasih. Dejstvo je, da vsi od te naše reprezentance pričakujemo veliko več in želimo veliko več. Nogomet je danes na najvišji ravni in tako ga bi bilo treba tudi reševati, vendar moraš zato imeti znanje in kompetence," pravi najuspešnejši slovenski selektor.

"Dejstvo je, da vsi od te naše reprezentance pričakujemo veliko več in želimo veliko več," pravi Prašnikar | Foto: Getty Images "Dejstvo je, da vsi od te naše reprezentance pričakujemo veliko več in želimo veliko več," pravi Prašnikar Foto: Getty Images

"Kljub vsemu je slovenski nogomet doživel svoje vrhunce in lepo se je spominjati teh trenutkov. Hkrati želimo, da se ti trenutki ponovijo. V nogometu sta dve zakonitosti. Če si izbral slabo odločitev in ne upoštevaš nogometne logike, se ne more zgoditi nič. Ko pa vse stvari narediš dobro in vključiš znanje, obstaja možnost, da bo uspelo. Jamstva ni," meni Prašnikar.

Radenko Mijatović, Tomaž Kavčič
Sportal Predsednik NZS jasno potrdil: Menjave selektorja ne bo!

Če ni zmage, tudi lepote ni

Prašnikar se je v oddaji Goool! dotaknil tudi trenutnih predstav Domžal, ki so po osmih odigranih tekmah na petem mestu Prve lige Telekoma Slovenije s tremi zmagami, enim remijem in štirimi porazi.

"Domžale so zelo zanimiv klub, ki vedno ponuja superlative, vendar po teh superlativih prihajajo tudi dnevi streznitve. Dejstvo je, da poskušajo igrati lep nogomet, ampak lepota je v zmagi. Če ni zmage, tudi lepote ni. Nogomet je zelo krut in zahteva konkretne stvari. Domžale imajo v Sloveniji status dobrega kluba, ki lepo vzgaja igralce, vendar tudi tem igralcem manjka nadgradnja, ki bi bila potrebna za kakšen preboj naprej," o stanju v Domžalah razmišlja Prašnikar.

Bojan Prašnikar o Domžalah:

Prašnikar o Prvi ligi Telekom Slovenije:

Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović ima rešitev za slovensko reprezentanco
Mura Olimpija
Sportal Olimpija do zmage na pestrem derbiju, nor zaključek tekme v Domžalah #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte