Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 8. 2018,
14.40

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Mesut Özil Nemčija Reinhard Grindel

Nedelja, 19. 8. 2018, 14.40

5 let, 8 mesecev

Predsednik nemške zveze priznal, da je naredil premalo

Predsednik DFB obžaluje neprimerno reakcijo v primeru Özil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Reinhard Grindel | Predsednik nemške zveze DFB Reinhard Grindel: Glede na to, kako so ga napadli, bi moral zavzeti bolj jasno stališče in Mesuta Özila bolj zavarovati. | Foto Reuters

Predsednik nemške zveze DFB Reinhard Grindel: Glede na to, kako so ga napadli, bi moral zavzeti bolj jasno stališče in Mesuta Özila bolj zavarovati.

Foto: Reuters

Primer Mesuta Özila, zdaj že nekdanjega nemškega nogometnega reprezentanta, je nedavno precej razburil nemško športno javnost. Nemški nogometaš turškega rodu se je zaradi rasizma odpovedal nastopom v nemški izbrani vrsti. Predsednik nemške zveze DFB Reinhard Grindel je zdaj priznal, da je morda v primeru Özil naredil premalo za igralca.

"Glede na to, kako so ga napadli, bi moral zavzeti bolj jasno stališče in Mesuta Özila bolj zavarovati," je Grindel dejal v pogovoru za časnik Bild am Sonntag in dodal: "Žal mi je, da je imel občutek, da ga je DFB zapustila."

Reinhard Grindel
Sportal Prvi mož nemške nogometne zveze zavrača Özilove očitke

Prvi mož nemške zveze je še enkrat poudaril, da po njegovem mnenju ne držijo Özilovi očitki, da je bil deležen diskriminacije zaradi fotografiranja s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, kar je v Nemčiji pred svetovnim prvenstvom v Rusiji dvignilo precej prahu.

Kot enega od razlogov za slovo je namreč nekdanji nemški reprezentant navedel, da so se do njega v zvezi obnašali diskriminatorno: "V očeh predsednika Grindela in njegovih pomočnikov sem Nemec, če zmagamo, če pa izgubimo, pa ..." je kot razlog med drugim zapisal nogometaš, ko se je odločil za slovo od izbrane vrste.

Amine in Mesut
Trendi Özilu v bran stopila tudi njegova lepa zaročenka

Grindel je v pogovoru za časnik dejal, da bi raje videl, če bi nogometaš o teh težavah in odzivih spregovoril pred SP. A je obenem pripomnil, da to ni bilo mišljeno kot kritika, prav tako se ni spuščal v oceno športnih dosežkov Özila in soigralcev na mundialu, kjer je Nemčija z izpadom po predtekmovanju dosegla najslabši izid v zadnjih 80 letih.

"Zame je bilo vedno samoumevno, da zmagujemo skupaj in tudi izgubljamo skupaj. Absurdno bi bilo, če bi za neuspeh obtožili samo enega igralca," je dejal predsednik DFB. Dodal je, da kljub neuspehu Nemčije na SP ne bo odstopil s položaja, saj ima dovolj podore med člani zveze in regionalnimi nogometnimi zvezami.

Mesut Özil
Sportal Özil zaradi "nespoštovanja in rasizma" nič več za Nemčijo
Ne spreglejte