Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 8. 2021,
22.49

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

konferenčna liga Santa Clara NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 12. 8. 2021, 22.49

2 leti, 8 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Santa Clara

Zmaji tudi doma priznali premoč Portugalcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Olimpija Santa Clara | Nogometaši Olimpije so izpadli proti Santi Clari s skupnim rezultatom 0:3. | Foto Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Olimpije so izpadli proti Santi Clari s skupnim rezultatom 0:3.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo izgubili proti Santa Clari z 0:1 (0:0) in se poslovili od evropskih tekmovanj. Portugalci so prvo tekmo dobili z 2:0. V 4. krogu bodo igrali proti Sočiju ali Partizanu.

dfdfdf

Olimpija : Santa Clara 0:1 (0:0)

Stadion Stožice, sodniki: Palabiyik, Sesigüzel in Olguncan (vsi Turčija).
Strelec: 0:1 Rui Costa (72.).

Olimpija: Vidmar, Pavlović, Delamea Mlinar (od 83. Ratnik), Crnomarković, Boakye, Elšnik (od 83. Ostrc), Tomić, Kapun (od 74. Sešlar), Tall, Aldair Djalo (od 83. Špehar), Nukić (od 62. Kurež).
Santa Clara: Fernandes, Mansur (od 78. Joao Afonso), Villanueva, Boateng, Rafael Ramos, Lincoln, Morita, Joao Costa, Jean Patric (od 76. Paulo Henrique), Ricardinho, Carlos (od 72. Rui Costa).

Rumena kartona: Kapun; Rafael Ramos.
Rdeči karton: /.

Čeprav so prišli Portugalci v Ljubljano le s 14 igralci zaradi okužb z novim koronavirusom, so premogli povsem dovolj kakovosti, da so izločili znova precej brezzobo ljubljansko zasedbo. Za razliko od prve tekme je tokrat tudi poskusila s streli na gol, a niti eden ni bil dovolj dober, da bi lahko prinesel kakršne koli upe na presenečenje.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 84

Ljubljančani so začeli nekoliko odločneje kot na prvi tekmi, toda ne eni ne drugi niso bili posebej nevarni, šele v 19. minuti je Lamine Tall poskusil močno z leve strani presenetiti vratarja gostov, a zadel le zunanji del mreže.

V 26. minuti je bilo malce vroče tudi v ljubljanskem kazenskem prostoru, a je Nejc Vidmar prišel do žoge prej, kot bi Portugalcem uspelo sprožiti pravi strel. Do tega je takoj zatem sicer prišel Ricardinho, a je žogo poslal čez gol. V 31. minuti sta poskusila še Lincoln in Carlos, prvemu je strel obranil Vidmar, drugi pa je žogo poslal malo mimo gola.

Olimpija je v tej evropski sezoni odigrala štiri tekme. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija je v tej evropski sezoni odigrala štiri tekme. Foto: Grega Valančič/Sportida

V 49. minuti so imeli Portugalci dotlej najlepšo priložnost na tekmi, ko je Carlos malce z desne žogo poslal le malenkost mimo nasprotne vratnice. V 65. minuti pa so Ljubljančani zadeli prek Aldairja Djala, toda slednji je bil v prepovedanem položaju, tako da so sodniki gol razveljavili.

V 72. minuti je v igro pri gostih vstopil eden od treh rezervistov Rui Costa in že po nekaj sekundah zadel za vodstvo Santa Clare, ko je ob Antoniu Delamei Mlinarju v osrčju kazenskega prostora unovčil podajo Joaa Coste z desne strani.

Po tem zadetku je bil potnik v naslednji krog dokončno odločen, igra na ljubljanski zelenici pa je kar nekako zamrla, tako da razburljivih dogodkov gledalci niso več videli.

 

Ne spreglejte