SiolNET. Sportal Nogomet
4,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija pred derbijem poziva k športnemu duhu

4,23

termometer

Sobotni večer prinaša večni nogometni slovenski derbi med Olimpijo in Mariborom. Slovenska policija je prepričana, da bo kos dogodku visokega tveganja, ki si ga bo v Stožicah ogledalo 14 tisoč gledalcev.

Stavka policistov ne bo ohromila njihovega načrtovanega dela na dan velikega derbija v Ljubljani. Po 76. členu zakona o organiziranosti in delu v policiji spada vzdrževanje javnega reda med naloge policije, ki so jih policisti dolžni izvajati ne glede na stavko.

Jutrišnji dan prinaša rekorden ogled prvoligaške tekme v Ljubljani. Iz prestolnice Štajerske bo prišlo več kot tisoč navijačev. Pripadniki navijaške skupine Viole (650) se bodo na pot podali z vijoličastim vlakom. Ko bo prispel v Ljubljano, bodo najglasnejši mariborski navijači ob spremstvu policije nadaljevali pot do Stožic z avtobusi. Spremljanje organiziranih prihodov navijačev je le ena izmed številnih nalog slovenskih policistov, ki bodo v soboto vključeni v varovanje ter zagotavljanje javnega reda in miru, če se bodo dogajale kršitve.

Kdo vse bo vključen v aktivnosti?

Sobotna tekma je ocenjena kot dogodek visokega tveganja, temu primerno je tudi število policistov. S Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da nam zaradi operativno-taktičnih razlogov ne morejo posredovati točnega števila policistov, bo pa zagotovo presegalo povprečne okvire, saj se na dvobojih med Olimpijo in Mariborom ter njenima navijaškima skupinama redno čuti naelektreno vzdušje.

Navijači Maribora bodo v Ljubljano pripotovali z vlakom, nato pa se proti Stožicam odpravili z avtobusi. Navijači Maribora bodo v Ljubljano pripotovali z vlakom, nato pa se proti Stožicam odpravili z avtobusi.

Aktivnosti bodo izvajali pred in med tekmo ter po njej, varovanje pa se bo izvajalo na celotnem prireditvenem prostoru, pa tudi v ožji in bližnji okolici. ''V varovanje prireditve bodo vključeni policisti posebne policijske enote, vodniki službenih psov, policisti konjeniki, policisti postaje prometne policije ... Prav tako bo vključen policijski helikopter,'' sporoča Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana. Ocena o strošku varovanja še ni izdelana.

Obiskovalci naj upoštevajo navodila

''Za red na prireditvi je v prvi vrsti odgovoren organizator z rediteljsko službo. Če organizator z rediteljsko službo ne more zagotoviti reda, tega vzpostavi policija s svojimi ukrepi,'' je pojasnila predstavnica PU Ljubljana. Ob tej priložnosti je pozvala vse obiskovalce, da se sobotne nogometne tekme udeležijo v športnem duhu ter upoštevajo navodila organizatorjev in policistov.

Če organizator z rediteljsko službo ne more zagotoviti reda, tega vzpostavi policija s svojimi ukrepi. Če organizator z rediteljsko službo ne more zagotoviti reda, tega vzpostavi policija s svojimi ukrepi.

Dvoboj se bo v Stožicah začel ob 20.15, vrata štadiona pa se bodo odprla ob 18. uri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 43
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin